چه کسانی در معرض ابتلا به آسم هستند؟
ژوئن 20, 2019تعیین سطح زبان انگلیسی
ژوئن 22, 2019علائم آدنوپاتی
برای گرفتن پاسخ خود به این سوال که آدنوپاتی چیست با ما همراه باشید. جالب است بدانید با آنکه صدها گره لنفی در بدن انسان موجود می باشد، تنها تعداد کمی از آنها قابل لمس می باشند. ممکن است شما هم این حس را تجربه کرده باشید که زمانی که سرما خورده اید گره های لنفاوی شما تورم پیدا کنند، این توده ها بیشتر در گردن و زیر بغل دیده می شوند، دلیل این تورم این است که گره های لنفاوی با سلول های ایمنی بدن و البته مواد زائد موجود در اجرام بیماری زا پرشده اند و این تورم را به وجود آورده اند. البته یکسری گره های لنفاوی دیگر که قابل لمس باشند وجود دارد مانند : گره های لنفی موجود در پشت سر، شکم یا کشاله ران. این گره های بزرگ شده می توانند علائم زیر را نیز از خود نشان دهند.
- حالت افتادگی یا درد در زمان لمس
- سرخی و گرمای پوست در اطراف گره ها
- تودههای مشخص زیر پوست
- لرز
- خستگی مفرط
- آبریزش بینی
- گلو درد
- درد گوش
- سردرد
آدنوپاتی یا بیماریهای بافت گلاندولر
زمانی می گویند که آدنوپاتی رخ داده است که یک بیماری گره های لنفاوی یا بافت گلاندولر را درگیر کرده باشد. در این حالت می گویند فرد دچار ورم گره های لنفاوی یا لنفادونوپاتی شده است. جالب است بدانید اکثر غددی که در بدن ما موجود می باشند مانند غدد اشکی یا غدد تعریق پوست مواد شیمیایی تولید و درواقع آزاد می کنند اما گره های لنفی به این صورت نمی باشند، این گره ها مسئول حمل لنف می باشند و هیچ گونه مواد شیمیایی آزاد نمی کنند. همانطور که می دانید گلبول های سفید خون وظیفه مقابله با اجرام را دارند و این لنف ها هستند که این گلبول ها را در بدن حمل می کنند. گره های لنفی مایعات در بدن را با ابن لنف ها فیلتر می کنند و این مسئله موجب می شود بدن بهتر با عفونت ها مقابله کند. این بیماری و تورم در قسمت هایی از بدن بیشتر رخ می دهد، این قسمت ها شامل گوش، بینی و گلو می شود. آدنوپاتی در واقع تومورهای بدخیم حلق و بینی می باشد که گاهی زودرس هستند و قبل از پدیدار شدن خود تومور سرطانی خودنمائی می نماید. آدنوپاتی یا بیماریهای بافت گلاندولر با معاینه درست و دقیق تمام قسمتهای حلق و حنجره و بینی مشخص شدنی می باشد البته استفاده از رادیوگرافی و توموگرافی نیز به ما کمک شایانی در پیدا کردن منشاء آدنوپاتی می کند. به یاد داشته باشید که تشخیص به موقع این بیماری کمک شایانی به درمان آن می کند.
تشخیص آدنوپاتی
آدنوپاتی یا بیماریهای بافت گلاندولر به خودی خود یک بیماری نمی باشد، بلکه اصولا نشانه ای از وجود اختلال یا یک بیماری دیگر است.دکتر ها در مرحله اول محلی را که گره های لنفاوی دچار تورم شده اند را شناسایی می کنند. آدنوپاتی ها بر اساس اینکه گره های لنفی در کدام محل شکل می گیرند دسته بندی می شوند.
یک نوع از آدنوپاتی وجود دارد که آدنوپاتی موضعی نام دارد و فقط به یک ناحیه از بدن آسیب می زند.
یک نوع آدنوپاتبی دیگر آدنوپاتی دوطرفه می باشد و در هر دو سمت بدن بروز میکند.
آدنوپاتی جنرالیزه یا آدنوپانتی منتشر در چند قسمت مختلف بدن ظاهر میشود.
یکی از دیگر دسته بندی ها برای آدنوپاتی بر اساس حاد یا مزمن بودن این بیماری است:
آدنوپاتی حاد یکدفعه بروز می کند و به سرعت نیز از بین میرود.
آدنوپاتی های مزمن برای یک دوره طولانی مداومت نشان میدهد.
توده های گردنی
در کودکان نیز این توده های گردنی دیده می شود و اصولا این توده ها مادر زادی می باشد. اما در بزرگسالان دقیقا این مسئله برعکس است. به یاد داشته باشید که موقعیت توده های گردنی نیز با اهمیت دارد.