درمان گیاهی صرع
می 20, 2019دلایل احتمالی انتشار بوی نامطبوع
می 20, 2019آریتمی قلبی چیست
بسیاری از ما در هنگام فعالیت های بدنی صدای قلب خود را حس می کنیم به عنوان مثال زمانی که در حال ورزش هستیم یا زمانی که اضطراب و ترس را تجربه می کنیم ممکن است ضربان قلب خودمان را حس کنیم. مصرف بعضی از دارو ها موجب منظم شدن ضربان قلب می شود اما به یاد داشته باشید که اگر این نامنظم بودن ضربان قلب ادامه دار باشد حتما باید به پزشک مراجعه نمایید چرا که ممکن است شما به آریتمی قلبی دچار باشید و در صورتی که به این عدم نظم توجه لازم را نداشته باشید ممکن است صدای قلب شما برای همیشه ساکت بماند. از همین رو در این مقاله به آریتمی قلبی و درمان آن پرداخته ایم. جالب است بدانید آریتمی ها به دو دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود، در حالت عادی و قلب سالم باید در هر دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه ضربان داشته باشد و این ضربه ها طوری باشد که فرد متوجه آنها نباشد اما اگر این ضربه ها طوری شود که فرد همه آنها را حس کند به آن آریتمی قلبی می گوییم. منشاء آریتمی فوق بطنی قسمت هایی از حفره های دهلیزی است، این نوع آریتمی معمولا خوش خیم می باشد و تنها موجب تپش قلب و گاهی ممکن است موجب سرگیجه نیز شود. اما آریتمی بدخیم نیز وجود دارد که که منشا آن بطن ها و حفره های پمپاژ کننده قلب است، این نوع آریتمی در صورت تداوم باعث ایست قلبی شود و که مرگ فرد را به همراه خواهد داشت.
آریتمی قلبی و درمان
برای درمان آریتمی قلب با توجه به نوع آریتمی تصمیم به نوع درمان می گیرند. به عنوان مثال اگر آریتمی قلب شما نامنظم و تند باشد در اکثر موارد با تجویز دارو ریتم قلب را متعادل می کنند و درمان شما را را دارو پیش می برند یکی از دارو های مواثر در این ضمینه داروهایی که از پروتکل آمیودارون گرفته می شوند می باشند. اما در مواردی دیگر ممکن است برای درمان آریتمی بیمار را بستری کنند و درمان را به شیوه الکتروفیزیولوژی و ابلیشن که در اصطلاح به آن سوزاندن می گویند، انجام دهند. برای این کار از طریق رگ های بیمار سیم هایی را وارد قلب می کنند و به وسیله نقشه برداری، کانون بی نظمی در قلب را یافت می کنند و با اشعه مخصوص رادیوفرکوئنسی کانون با انرژی گرمایی سوزانده می شود. از طرفی دیگر آریتمی های کند قلب نیز بیشتر با تعبیه باتری در قلب قابل کنترل است و این روش به این گونه است که بیمار را به وسیله یک جراحی کوچک که هیچ نیازی به بی هوشی ندارد، از طریق رگ های او، سیم هایی داخل قلب ایشان کار گذاشته می شود که موجب می شود این سیم ها با کمک یک باتری که جای آن زیر استخوان ترقوه و زیر پوست است، ضربان قلب را تنظیم می کنند و آریتمی قلب را از بین می برند. در رابطه با آریتمی قلبی و درمان موارد زیر را رعایت فرمایید :
- تغییر شیوه زندگی
- بهتر است برای کاهش میزان خطر لخته شدن خون و سکته مغزی داروهای ضد انعقاد خون را مصرف کنید.
- تحریک الکتریکی از طریق دفیبریلاتورهای قلبی کاشتنی یا الکتروشوک قلبی توصیه می شود.
- جراحی در مواقع لزوم نیز کار آمد می باشد.
انواع آریتمی
جالب است بدانید آریتمی قلبی نوع های گوناگونی دارد از جمله : تاکیکاردی فوق بطنی، برادی کاردی، ضربان اضافی، آریتمی بطنی. زمانی که ریتم قلب شما کند می شود برای شما برادیکاردی به وجود آمده است و زمانی که ریتم قلب شما تند تر از حالت عادی باشد تاکی کاردی به وجود می آید. برادیکاردی گاه می تواند فیزیولوژیک باشد مانند برادیکاردی در افراد ورزشکار و گاه پاتولوژیک است مانند برادیکاردی ناشی از سکته قلبی. نوع پنجمی از برادیکاردی وجود دارد که آن را پریودیک می نامند، و شرایطی که به وجود می آورد طوری است که ضربان قلب 30_120 ثانیه وجود ندارد ودلیل وجود این مشکل ناتوانی عضلات قلب است برای تپش منیزیوم کافی می باشد، در رابطه با آریتمی قلبی و درمان باید بگوییم شما می توانید بامصرف ویتامین B6به صورت روزانه 1 قرص در10 روز اول هرماه می تواند کمبود این ویتامین را جبران نموده و در نتیجه منیزیوم کافی به بدن برسد، چرا که این ویتامین موجب قوی شدن قلب می شود و موجب می شود قلب وظایف خودش را به بهترین وجه ممکن انجام دهد.تاکیکاردی نیز به همین صورت است.
علائم آریتمی قلبی
آریتمی به صورتی است که تنها خودتان می تواند متوجه وجود آن شوید و تشخیص آن برای پزشکان اصلا کار راحتی نمی باشد. در حقیقت ممکن است پزشک تنها قبل از انجام عمل جراحی، متوجه شود که آریتمی دارید. در ادامه علائم آریتمی را برای شما آورده ایم اما به یاد داشته باشید که داشتن این علائم و نشانه ها به این معنی نیست که شما یک مشکلی جدی دارید. این علائم شامل : لرزش در قفسه سینه، ضربان قلب تند، ضربان قلب آرام، احساس درد در قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، سرگیجه و خستگی می باشند. به یاد داشته باشید هر چه زودتر برای آریتمی قلبی و درمان آن اقدام کنید نتیجه بهتری را دریافت خواهید کرد.
علت بروز آریتمی قلب
عوامل بسیار متنوعی در بروز آریتمی قلب تاثیر گذارند که در این بخش به آنها می پردازیم. یکی از این عوامل می تواند مشکلات مادر زادی باشد چرا که ممکن است فرد به صورت مادر زادی دارای یک عصب اضافه در قلب باشد و یا در کل جدارهای قلب او ضخیم یا نازک باشد که اصولا این مسائل موجب آریتمی قلبی می شود. یکی از دیگر عوامل می تواند بیماری های قلبی باشد، به عنوان مثال شخصی که دچار گرفتگی رگ های قلب می باشد ممکن است سکته کند و این سکته موجب بروز آریتمی قلب در او شود. اما بهتر است بدانید بسیاری از افرادی که دچار این بیماری می شوند هیچگونه مشکلی ندارند و این مشکل یکدفعه به سراغ آنها آمده است. به یاد داشته باشید زمانی که متوجه می شوید به این مشکل دچار هستید حتما به سرعت به پزشک مراجعه نمایید چرا که آریتمی قلبی و درمان آن بسیار مهم و ضروری می باشد.