شعر تبریک تولد عاشقانه
ژوئن 26, 2019نمونه سوالات زبان انگلیسی هفتم
ژوئن 30, 2019لنفادنوپاتی چیست
در رابطه با این سوال که آدنوپاتی چیست، باید بگوییم این بیماری درواقع تورم غدد لنفاوی می باشد و جالب آنکه دلیل بروز آن حتما بیماری دیگری می باشد. لنفادنوپاتی یکی از شایع ترین دلیل های بروز سیروز کبدی می باشد، به یاد داشته باشید که غدد لنفاوی بیشتر به دلیل عفونت باکتریایی یا ویروسی ایجاد می شوند و بیشترین نقاطی که فرد بیشتر متوجه این غددی می شود ناحیه گردن، زیر بغل یا کشاله ران است چرا که این نواحی به سطح پوست نزدیک می باشد. به یاد داشته باشید که این غدد لنفاوی بیشتر به علت عفونت بوجود می آید و موضعی است و با از بین رفتن عفونت حتما فروکش می کند. چند مورد از دیگر علت های بروز این غدد می تواند بیماری هایی مانند سرطان، سرطان پستان، لنفوما یا لوسمی باشد. عفونت یا HIV و یا باکتری سل یکی از مواردی است که می تواند لنفادنوپاتی دائم ایجاد کند. در صورت مشاهده این موارد باید با پزشک مشورت نمایید.
سیروز کبدی
دلایل بسیار متنوعی می تواند موجب بروز سیروز کبدی شود، در میان این عوامل هپاتیت ویروسی نوع B , A پر رنگ تر است، مصرف الکل نیز یکی از بیشترین مواردی است که می تواند موجب بروز سیروز کبدی شود. طبق تحقیقات انجام شده برخی بیماری ها مانند هموکروماتوز، بیماری ویلسون، آلفا یک آنتی تریپسین و بیماری های قندی نیز می توانند موجب بروز این بیماری شوند. استفاده از برخی دارو ها نیز می توانند این بیماری را شامل شوند دارو هایی مانند متوترکسات و آمیودارون در این دسته از دارو ها قرار می گیرند. سموم آفات نباتی نیز می توانند این بیماری را تشدید کنند و البته این را هم باید گفت که در برخی موارد بیماری های مادر زادی مانند اختلالات ایمنی بدن می توانند دلیل بروز سیروز کبدی می باشند. به یاد داشته باشید که هپاتیت های نوع A , E هرگز نمی توانند موجب بروز بیماری سیروز شوند از این رو مشخص شدن نوع هپاتیت برای سیروز کبدی بسیار با اهمیت است. بیشترین دلیل بروز سیروز در ایران ابتلا به هپاتیت مزمن B می باشد، به یاد داشته باشید که از میان هر 100 نفر که به هپاتیت نوع B دچار می شوند ممکن است 4 نفر آنها به نوع مزمن آن گرفتار شوند و اگر تحت درمان قرار نگیرند ممکن است به سیروز کبدی نیز دچار شوند. در ادامه پاسخ این سوال را که آیا سیروز کبدی واگیردار است را داده ایم.
آیا سیروز کبدی واگیردار است
در این رابطه باید گفت به هیچ وجه این بیماری واگیر دار نمی باشد، ممکن است که بیماری هپاتیت که اصولا موجب سیروز می شود واگیر دار باشد اما خود سیروز هرگز واگیر دار نمی باشد، از این رو از گفتن بیماری خود به دیگران هیچ دلهوره ای نداشته باشید و خیالتان راحت باشد که این بیماری کس دیگه ای را تحدید نمی کند.
توصیههای پزشکی برای سیروز
- به یاد داشته باشید برای درمان هر بیماری اولین اصل این است که هرگز نباید تسلیم شوید چرا که تسلیم شدن و نا امید شدن به خودی خود سبب تشدید بیماری می شود به خدا ایمان داشته باشید و راه درمان را ادامه دهید.
- در رابطه با این سوال شما که آیا سیروز کبدی واگیردار است باید بگوییم به هیچ وجه این بیماری واگیر دار نیست.
- هرگز بیماری خود را از نزدیکانتان مخفی نکنید و حتی از آنها کمک بخواهید.
- به صورتی مرتب تحت درمان پزشک قرار بگیرید.
- ناخن هایتان را همیشه کوتاه نگه دارید و سعی کنید که دور ناخن های شما زخمی نشود.
- به فعالیت های عادی روزمره خود ادامه دهید و با توجه به توان خود فعالیت فیزیکی انجام دهید.
- کمتر نمک مصرف نمایید.
- از تخلیه محکم بینی خود بپرهیزید.
- برای مسواک زدن از مسواک هایی با پرز نرم استفاده کنید.
- خود را در موقعیت هایی که احتمال ضربه زدن به شما وجود دارد قرار ندهید.
- اگر شکم شما آب آورده است هر روز در وان آب گرم قرار بگیرید و کمی آنجا بمانید.
- همیشه از میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید، به یاد داشته باشید که شستن و ضد عفونی کردن سبزیجات کاملا لازم و ضروری است.
- سعی کنید مصرف گوشت قرمز را هرچه کمتر کنید و به جای آن از پروتئین های گیاهی و گوشت ماهی و مرغ استفاده کنید.
- در صورت بروز تب، تهوع با اورژانس بخش هپاتیت مشورت نمایید.
- هرگز مشروبات الکلی مصرف ننمایید چرا که برای شما سم است.
رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به سیروز
به یاد داشته باشید که یکی از عوامل بسیار با اهمیت در از بین بردن سیروز کبدی داشتنن رژیم غذایی سالم است شما با این کار می توانید روند درمان خود را سریع تر کنید، این رژیم غذایی با توجه به میزان و شدت بیماری شما باید تعیین گردد اما اصول همه آنها یکی است. برای این بیماری باید بیشتر از کربوهیدارتها (مواد نشاستهای)، چربیها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی، پروتئینها، ویتامینها استفاده کنید تا بدنی سالم داشته باشید.
علائم سیروز کبدی
- خستگی و ضعف
- کم شدن اشتها
- حالت تهوع و استفراغ
- احساس درد اطراف کبد
- کاهش وزن یکدفعه و تحلیل رفتن عضلات
- ایجاد خط های قرمز کوچک
- خارش شدی پوستی
- ورم کردن نواحی پا و مچ پا
- ورم کردن شکم
- زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشم
- خونریزی شدبد و کبود شدگی سریع
- ریزش شدید مو
- حمله و تب و لرز