تبریک روز زن
مارس 8, 2018اسم پسر ایرانی
مارس 8, 2018اسفناج را با آهن سرشار می شناسیم ، گیاهی که اگر آهن بدن کم باشد به تنهایی می تواند پس از یک دوره مصرف 2 هفته ای آهن بدن شما را به حد نرمال برساند.
اسفناج یک نوع گیاه یک ساله با ساق و برگ لطیف است که میتوان در آش از آن استفاده کرد. اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکولهای بی ثباتی به نام رادیکالهای آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکالهای آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان دادهاند که که آنها میتوانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.
بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد میدانند، این سبزی فقط دارای ۲/۷۱ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است. به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوقالعاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز میدارد.
اسفناج را بیش از یک مرتبه گرم نکنید چرا که موجب تولید نوعی سم می کند.
8 خاصیت فوقالعاده اسفناج را بشناسید
در این جا شما را با 8 خاصیت عالی اسفناج به شرح زیر آشنا میکنیم:
1- سرشار از ویتامینها است.
این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامینهای مختلف از جمله A ، K ، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.
2- منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.
به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا 3، میتوانند از بدن در برابر بسیاری از بیماریها، محافظت کنند.
3- حاوی آنتیاکسیدانهای ضد التهاب و ضد سرطان است.
محققان مقادیر زیادی ترکیبات فلاوونوئید در این سبزی تیره رنگ پیدا کردهاند که به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب قوی عمل میکنند.
طی نتایج حاصله از تحقیقات صورت گرفته در خصوص رابطه میان خوردن سبزیجات و خطر بروز سرطان پروستات، اسفناج بهترین و موثرترین سبزی برای پیشگیری از این بیماری شناخته شد.
4- تقویت کننده خوبی برای چشم است.
کارتنوئیدهای موجود در اسفناج از چشم در برابر بسیاری از بیماریها مانند آب مروارید و تخریب لکه زرد (دژنراسیون ماکولار) محافظت میکنند.
5- استخوانها را تقویت میکند.
مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برطرف میکند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوانها دارای اهمیت اساسی هستند.
6- بدن را قلیایی میکند.
7- کلسترول خون را پایین میآورد.
8- خواص مفید خود را به مدت طولانی حفظ میکند.
تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاهها بر روی کیسههای پلاستیکی حاوی اسفناجها میتابند در واقع به حفظ برگهای آن در برابر فاسد شدن کمک میکنند و این نشان میدهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.
خوردن اسفناج برای خانم ها ضروری است
اسفناج در دوران حاملگی و برای کودک در رحم بسیار واجب است تا بتواند با آهن نرمال متولد شده و رشد بهتری داشته باشد.
اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان
محققان مقادیر زیادی ترکیبات فلاوونوئید در این سبزی تیره رنگ پیدا کردهاند که به عنوان ضد سرطان و ضد التهاب قوی عمل میکنند.طی نتایج حاصله از تحقیقات صورت گرفته در خصوص رابطه میان خوردن سبزیجات و خطر بروز سرطان پروستات،اسفناج بهترین و موثرترین سبزی برای پیشگیری از این بیماری شناخته شد.
اسفناج منبع غنی اسید فولیک در بارداری
اسفناج منبع خوبی برای تامین اسید فولیک مورد نیاز بدن می باشد بر اساس تحقیقات انجام شده نتیجه گرفته شده است که مصرف اسید فولیک خطر بیمای های قلبی را تا شانزده درصد، خطر سکته مغزی را بیست و چهار درصد و خطر ترومبوز وریدهای عمقی (DVT ) را تا بیست و پنج درصد کاهش می دهد.
مصرف اسید فولیک در طول دوران بارداری مفید و در آغاز دوره بارداری بسیار مهم می باشد بر اساس تحقیقات جدید به نظر می رسد که اسید فولیک خطر ایجاد شکاف کام و لب را در جنین کاهش می دهد مصرف اسید فولیک در دوران بارداری برای مادران به خصوص برای کسانی که سابقه خانوادگی اختلالات شکاف کام را دارند توصیه می شود . بنابراین مصرف اِسفناج در دوران بارداری مفید است و احتمال نقص مادرزادی شکاف کام را کاهش می دهد.
تاثیر کاشت اسفناج در کاهش آلودگی هوا
بر اساس نتایج پژوهشهای جدید به نظر می رسد که اسفناج میزان سرب موجود در هوا را کاهش می دهد. با کاشت این سبزی میزان سرب اطراف محل کاشت کاهش می یابد. کاشت اسفناج در پاکیزه نمودن خاک و هوای اطراف محل کاشت دارای اثرات شگفت انگیز می باشد زیرا سرب یکی از مسموم کننده های بسیار خطرناک دستگاه عصبی است و استنشاق سرب موجب بروز مشکلاتی در یادگیری می شود و موجب کند شدن رشد کودکان می شود.
اسفناج و درمان کم خونی
این سبزی در درمان کم خونی مفید و موثر است زیرا یکی از سبزیهای سرشار از آهن است.اما آهن موجود در این سبزی به سختی جذب بدن می شود بنابراین توصیه می شود بعد از پختن اِسفناج به آن کمی آب لیمو اضافه نمایید تا امکان جذب آهن و آنتی اکسیدانهای موجود در آن را توسط بدن افزایش دهید.
فواید آب اسفناج
- به درمان یبوست کمک می کند. آب اسفناج سرشار از فیبر است . برای کاهش مشکل یبوست مزمن بسیار خوب است . با مشکلات هضم مبارزه می کند. آب اِسفناج طبیعی برای زخم معده و کولیت بسیار خوب است. برای ایجاد یک سیستم ایمنی سالم به بدن کمک می کند.
- به کاهش درد مفاصل کمک می کند. آب اِسفناج دارای ویتامین K است . دارای کلسیم است. به کاهش بیماری ورم مفاصل و درد مفاصل کمک می کند.
- آب اسفناج با دانه کتان نیز به کاهش درد ناشی از پوکی استخوان کمک می کند . مصرف آب اِسفناج به طور منظم از درد مفاصل جلوگیری می کند.
- قدرت بینایی را افزایش می دهد. آب اِسفناج سرشار از ویتامین A است . برای کاهش مشکل شب کوری خوب است . غنی از کاروتنوئیدها، است از آب مروارید جلوگیری می کند. مصرف روزانه آب اسفناج می تواند به افزایش دید چشم کمک کند. برای درمان فشار چشم موثر است .
- به درمان کم خونی کمک می کند.آب اسفناج دارای آهن بالایی است . به کم خونی کمک میکند. آب اسفناج مخلوط با با آب هویج می تواند به مشکل کم خونی در زنان کمک کند.
- از خونریزی لثه پیشگیری می کند. آب اِسفناج طبیعی دارای ویتامین C بالایی است. مصرف منظم آب می تواند به مشکل خونریزی لثه کمک کند. غنی از ویتامین C است، با سرماخوردگی و آنفولانزا در بدن مقاومت می کند.
- به کاهش فشار خون بالا کمک می کند. آب اِسفناج سرشار از منگنز است. برای پایین آوردن فشار خون کمک میکند. مصرف آب اسفناج یک یا دو بار در هفته می تواند میزان فشار خون طبیعی بدن را حفظ کند.
- به سلامت پوست کمک میکند. مصرف آب اسفناج با سبزیجات دیگر به صورت روزانه می تواند از جوش و آکنه بر روی پوست جلوگیری کند. آب اسفناج همچنین دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها است که دوباره برای پوست خوب است. برای جلوگیری از علائم پیری بر روی پوست کمک می کند.
روش مصرف اسفناج برای کودکان باید به گونه ای باشد که بتوان بعدا هم به آنها از این ماده غذایی مغذی داد بدون اینکه کودک احساس خوبی نداشته باشد.
مطالب مرتبط:
سبزیجات تازه یا فریزری
خواص سبزیجات