کدام حیوان حس بینایی قوی دارد
ژوئن 23, 2019نشانه آریتمی قلب
ژوئن 24, 2019میکروب های بیماری زا
یکی از انواع میکروب ها میکروب بیماری زا می باشد، این میکروب ها نیز مانند هر میکروب دیگری برای بقا و تولید مثل به غذا نیازمند می باشند، اما نمی تواند غذاهای مورد نیاز خود و سبزی ها را خودش بسازد، از این رو مواد غذایی مورد نیاز خود را به صورت مستقیم و غیر مستقیم از دیگر موجودات تهیه می کند، از این رو می توانند به راحتی بیماری تولید کنند. بیشتر میکروب های بیماری زا انگل هستند، انگل یعنی میکروبی که در بدن جانداران دیگر زندگی می کند و از آنها تغذیه می کند. زمانی که میکروب های بیماری زا وارد بدن می شوند به سرعت تولید مثل می کنند و با استفاده از راهکار های مختلف به بدن ما آسیب می رسانند. یکی از این موارد این است که آنها از مواد درون سلولهای بدن به جای غذا تغذیه می کنند. به عنوان مثال انگل مالاریا که در گلبول های قرمز خون رشد و البته تولید مثل میکند. ویروسها نیز همچین خاصیتی دارند آنها وارد سلولهای گوناگون بدن میشوند و البته با استفاده از مواد درون سلول ها تکثیر پیدا می کنند. ویروس ها با این کارشان، سلول ها را در خطر قرار می دهند و از بین میبرند. میکروب ها ممکن است از طریق ایجاد سم به بدن ما آسیب بزنند، این سم ها اصولا از طریق جریان خون به کل بدن پخش می شود. به یاد داشته باشید که محل اولیهای که عامل بیماری زا در آن به وجود می آید یا وارد می شود مخزن بیماری نامیده می شود.
انواع میکروب ها
همانطور که می دانید میکروب ها دارای انواع مختلفی می باشند و برخی از آنها برای بدن بسیار مضر هستند و برخی دیگر ضرر چندانی برای بدن ما ندارند و حتی تعدادی از آنها می توانند به بدن ما کمک هایی را نیز برسانند، ما در این مقاله تعدادی از انواع میکروب ها را به شما معرفی می کنیم. در این مقاله در رابطه با اینکه کدام میکروب ها بیماری زا هستند و چگونه به بدن ما آسیب می زنند برای شما نوشته ایم. هر کدام از میکروب ها می توانند در قسمت خاصی از بدن زندگی کنند و آن محیط یا محیط های دیگری از بدن را دچار مشکل کنند. برای دانستن همه چیز درباره آزمایش میکروب معده با ما همراه باشید.
میکروب معده
این باکتری یک باکتری با گرم منفی می باشد و محل اصلی زندگی آن جدار معده می باشد. می توان گفت هلیکوباکترپیلوی تنها میکروبی است که می تواند در محیط اسیدی معده زنده بماند و این را مدیون مکانیسم های خاصی است که دارد، البته همین مکانیسم باعث می شود به معده آسیب برساند. هلیکوباکتر این قابلیت را دارد که به وسیله سیستم ایمنی بدن و تولید سیتوکین های خاص به معده آسیب برساند. شیوع این بیماری اصولا با شرایط ژئوگرافی و البته اقتصادی-اجتماعی جامعه مرتبط است. در کشور عزیز ما ایران شیوع این بیماری حدود 80 درصد (در افراد بزرگسال) است که حدود 15-10درصد از این افراد ممکن است به زخم معده دچار شوند و البته 1درصد نهایتا ممکن است دچار سرطان معده شوند. هلیکوباکترپیلوری یکی از مهمترین عامل های التهاب مزمن بافت توليد كننده موکوس معده و زخم معده، سرطان معده و التهاب آتروفیک است.
باکتری استافیلوکوکوس
استافیلوکوکوس اورئوس یکی دیگر از باکتری های غیر مضر برای بدن است، البته این باکتری دارای گونه های خطرناکی نیز می باشد. بعضی از این باکتری ها ممکن است موجب عفونت های پوستی شوند، ما آنها را با نام عفونت استاف می شناسیم. برای مثال، MSRA یا استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین، یکی از مدل های پیشرفته این میکروب می باشد، زمانی که شما دچار اینبیماری می شوید حتما خارش پوست خواهید گرفت و البته این بیماری از طریق تماس فیزیکی قابل انتقال می باشد. این گونه بیماری ها اصولا در مراکزی مانند بیمارستان ها و البته مراکز درمانی بیشتر شیوع پیدا می کنند.
باکتری های موجود در مخمر ها
جالب است بدانید که پیتزا ها، اصاره مالت و بسیاری از دیگر نان های خوشمزه به علت فعالیت مخمر ها به وجود می آیند. اما در این نان ها مخمر های خوب و بد زیادی وجود دارد.در واقع می توان گفت مخمر ها نوعی قارچ هستند که می توانند در همه جای بدن ما زندگی کنند، این عفونت موجب خارش شدید پوست می شود.
کورینه باکتریوم
این عفونت در گلو ایجاد می شود و در ابتدای کار نفس کشیدن را سخت می کند اما در نهایت می تواند سبب مرگ شود. این بیماری بدون اینکه موجب ایست قلبی یا موارد این چنینی شود شما را از پای در می آورد، این بیماری با سرما خوردگی به وجود می آید اما خوشبختانه واکسن آن کشف شده است. در ایالات متحده آمریکا، این بیماری به ندرت یافت می شود. البته این بیماری در کشور عزیزمان ایران نیز به ندرت دیده می شود و بیشتر در کشور هایی چون آفریقا دیده می شود.