سرعت اینترنت همراه (LTE) دو برابر میشود!
فوریه 15, 2018شاخص ، معیار سئو
فوریه 15, 2018در عصر تکنولوژی،یکی از تکنولوژی های آینده دار و به درد بخور عصر اطلاعات اینترنت اشیا نام دارد.
که در ادامه به معرفی و کاربردهای آن میپردازیم:
اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیا یا همان IOT سیستمی از کامپیوترها، ماشینهای محاسبه، دستگاههای دیجیتال و مکانیکی، انسانها و حیوانات است که هر کدام با یک کد مستقل و به عنوان یک وسیلهی متمایز، در شبکه حضور دارند و سهم قابل توجهی از تبادل و جا به جایی اطلاعات و رفتار و رابطه میان آنها، بدون دخالت و نظارت مستقیم انسان انجام میشود.
چگونه این امکان فراهم میگردد ؟
فرآیند ارسال دادهها در بحث اینترنت اشیاء به این صورت است که به سوژهی مورد نظر یک شناسهی و یک پروتکل اینترنتی (IP) تعلق میگیرد که دادههای لازم را برای پایگاه دادهی مربوطه ارسال میکند. دادههایی که توسط ابزارهای مختلف از قبیل گوشیهای تلفن همراه و انواع رایانهها و تبلتها و یا بقیه دستگاه های هوشمند قابل مشاهده خواهند بود.
این دادهها به چه کار میآید؟ چرا اینترنت اشیاء؟!
داشتن اطلاعات در دنیای جدید حکم سقوط سیب در روزگار نیوتون را دارد! اطلاعات بهروز و مفید آنگاه که در زمان مناسب در اختیار اهل فن قرار گیرد، منجر به تولید محصولات و خدماتی میشود که زندگی بشر را هر روز بیش از پیش آسان و آسوده میکند؛ آسان و آسوده، با همهی پیچیدگیها و مصائب جهان امروز.
فناوری اینترنت اشیاء نیز با همین فلسفه توسعه یافتهاست. دریافت، ثبت و ارسال اطلاعات ِبهروز و لحظهای برای استفاده، تحلیل و بهبود محصولات و خدمات و البته در نهایت برای استفادهی مصرفکنندگان انجام میگیرد! ورزشکاری که در طول یک برنامهی تمرینی حرکات فیزیکی و تغییرات داخلی بدنش مورد مطالعه قرار میگیرد؛ شامپانزهای که سوژهی یک تحقیق علمی است و یا قفسهی مخصوص کنسروهای ماهی در یک خوار و بار فروشی یا باک بنزین هوشمند یک خودروی سواری که خالی شدن خود را گزارش میدهند! اینها همگی با استفاده از فناوری اینترنت اشیاء قادر خواهند بود اطلاعات لازم را به صورت لحظهای به هر پایگاه دادهای که بدان متصل شده باشند، در هر نقطهای از دنیا ارسال کنند.
با استفاده از اینترنت اشیا ما میتوانیم از راه دور به وسائل خانه خود دسترسی داشته باشیم.
برای انکه بدانیم در دنیای واقعی و تجارت این حوزه چه اتفاقاتی رخ داده : باید عرض شود که گوگل میلیاردها دلار روی این نت اشیاء سرمایه گذاری و r&d کرده، اپل هم نیز در این زمینه HomeKit SDK را به شدت دارد پیش می برد و همچنین مایکروسافت نیز با آزور در حال کار روی این دانش می باشد. در آسیا نیز سامسونگ و سونی هم در این زمینه فعالیتهایی دارند. sony همیشه یک گام شاید جلوتر از samsung بوده در حوزه ی تکمیل دانش های نوین.
امکاناتی که تکنولوژی اینترنت اشیاء در اختیار ما قرار میدهد عبارت است از :
- تنظیم دمای خانه
- خاموش و روشن کردن اجاق گاز
- کم و زیاد کردن دمای یخچال
- خاموش کردن تلوزیون
- و خیلی امکانات پیچیده ی دیگر
پس تا اینجا به طور کلی با اینترنت اشیاء آشنا شدیم
فقط چند نکته را هم درباره کلیات اینترنت اشیاء بدانید خوب است ، هرچند آنها را باید خود دانشجویان بیشتر پیگری نمایند.
یکی اینکه IoT با IoE فرق دارد چرا که اینترنت اشیا اصطلاحی است که به اشیاء متصل در سراسر دنیا پیش از آنکه در معرض برنامههای دیجیتال قرار گیرند، اطلاق میشود. اما IoE تمرکزش بیشتر روی مجموعه دادهها و روشی که آنها با یکدیگر ترکیب شده و برای ایجاد مفهوم آنالیز میشوند، قرار دارد.
و باید درک کنید که اینترنت اشیاء همه چیز را در بر میگیرد و میتواند امنیت آن در خطر باشد
همیشه موضوع امنیت و ریسک دزدی اطلاعات در آن باید کنترل شود