شرایط پذیرش دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان سال ۱۴۰۰
فوریه 14, 2021امتحانات خرداد 1400 حضوری برگزار می شود؟
مارس 1, 2021آموزش نشستن صحیح پشت میز
همه ما از زمان پشت میز نشینی های مدرسه با نشستن صحیح مشکل داشتیم و تا همین حالا با این مشکل دست و پنجه نرم می کنیم. قطعا شنیده اید که هر جا جلوی ضرر را بگیرید، منفعت است. دیگر زمان آن رسیده که یکبار برای همیشه طرز نشستن صحیح پشت میز یا پشت فرمان ماشین و حتی روی زمین را یاد بگیریم و با انجام تمرینات ورزشی و قوی تر نمودن عضلات، فرم بدنی مان را اصلاح نماییم.
طرز نشستن صحیح پشت میز و شیوه قرار گرفتن بدن اهمیت به خصوصی دارد. شما ممکن است ساعت ها پشت کامپیوتر مشغول به کار باشید، پس خوب است بدانید چگونگی قرارگیری در این وضعیت بر سلامت و کارآیی شما تاثیر فراوانی نیز دارد.
به واسطه نشستن نادرست پشت کامپیوتر آسیب های زیادی را مشاهده می کنیم که می توان از آن ها اجتناب کرد. در اینجا لازم می دانیم به این نکته اشاره کنیم که نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر می تواند عوارض منفی را در بدن ایجاد کند. پس هر ۲۰ دقیقه یک مرتبه از جایی که نشسته اید بلند شوید و چند حرکت کششی ساده را انجام دهید.
فرم بدنی مناسب برای نشستن پشت میز
برای صحیح نشستن پشت میز کافی است پس از نشستن پشت میز کامپیوتر یا غذاخوری نکات زیر را یکبار در ذهنتان بررسی کنید و مطمئن شوید تمامی آن ها را رعایت کرده اید:
- ران پایتان باید صاف بر روی نشیمنگاه صندلی قرار بگیرد.
- ساق پایتان نیز باید زاویه ۹۰ درجه ای با صندلی داشته باشد.
- کمرتان باید زاویه ای بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ درجه نسبت به پاهایتان داشته باشد.
- دستهای تان باید در کنار بدن و ترجیحا بر روی دسته صندلی قرار داشته باشد.
- شانه ها و گردنتان باید در حالت آرامش کامل قرار داشته باشند و فشاری به آن ها وارد نشود.
- برای نگاه کردن به مانیتور نیز نباید نیازی به جلو بردن گردن یا انداختن خودتان روی میز داشته باشید.
نکاتی در خصوص طرز نشستن صحیح پشت میز
نزدیک کیبورد بشینید
کیبورد باید دقیقا در مقابل دست ها و بدنتان قرار داشته باشد. این که بخواهید با دستان زاویه دار تایپ کنید یا خودتان را روی میز بیاندازید، حسابی به مچ دست و گردنتان آسیب خواهد زد.
سرتان را آویزان نکنید
همه ما بدون استثنا اگر توجهی نداشته باشیم گردنمان را پایین آورده و در هنگام کار با کامپیوتر آویزان می کنیم. همینکار به ظاهر ساده موجب می شود تا پس از چند سال دچار مشکلات گردن، کمر و شانه درد شوید. این کار مهمترین عامل طرز نشستن صحیح پشت میز است که ضرر جبران ناپذیر می زند.
کافی است برای کار با کامپیوتر سرتان را بالا نگه داشته و مستقیم به مانیتور نگاه کنید. اگر با این کار مشکل دارید و مانیتور بیش از حد پایین است با قرار دادن یک جعبه زیر مانیتور ارتفاع آن با چشم تان را تنظیم کنید.
چند سانتی کیبورد را فاصله دهید
بهتر است کیبورد را دقیقا در لبه میز قرار نداده و حداقل ۵ تا ۶ سانت از لبه میز فاصله دهید تا دستتان هم جایی برای استراحت و قرار گرفتن داشته باشد.
اگر میزتان جایی برای عقب تر بردن کیبورد ندارد، می توانید صندلی تان را کمی عقب ببرید تا دستتان بیش از حد نزدیک کیبورد نباشد.
از ابرهای اضافه برای زیر موس و کیبورد استفاده نکنید
شاید در ابتدا تصور کنید ابرها جای دستتان را راحت تر کرده و به تایپ کردن و کلیک کردن تان کمک می کند. ولی این باور اشتباهی است. استفاده از ابرها در طولانی مدت موجب خستگی مچ دست و حتی آسیب می شود. زیرا ابر زیر موس ممکن است مانع از خون رسانی به دستها و انگشتان شده و در طولانی مدت به سلامتی تان آسیب بزند.
کار کردن با ماوس
در زمان کار کردن با ماوس باید بسیار دقت کنید. دست تان در حالتی باشد که مچ تان وقتی روی ماوس قرار می گیرد حالت خمیده پیدا نکند.
اگر مدت زیادی با ماوس کار می کنید ، هرچند دقیقه یک بار هر دو دست تان را از روی میز بردارید تا خون در دست های تان جریان داشته باشد. در ضمن باید انگشتان دست روی ماوس حالت راحت داشته باشند و آن ها را به طور مرتب تکان بدهید تا عصب آن ها تحت فشار قرار نگیرد.
نحوه نشستن صحیح بر روی صندلی
تا جایی که می توانید، پهلوهای خود را روی صندلی به سمت عقب بکشید. ارتفاع صندلی را تنظیم نمایید تا پای خود را بر روی کف زمین و زانوی خود را مساوی یا کمی پایین تر از پهلو هایتان قرار دهید.
هنگام رعایت طرز نشستن صحیح پشت میز پشتی صندلی را در زاویه 100 تا 110 درجه تنظیم نمایید. اطمینان حاصل کنید که بالا و پایین پشت شما پشتیبانی می شود.
در صورت لزوم از بالشتک های قابل باد نمودن و یا بالش های کوچک استفاده کنید. اگر صندلیتان سیستم پشتی فعال دارد ، از آن جهت تغییر مکرر موقعیت استفاده کنید.
دسته های صندلی ( اگر نصب شده اند ) را تنظیم کنید تا شانه هایتان راحت باشند.
ارتفاع و شیب مانیتور را تنظیم نمایید، در صورت ایده آل ، مانیتور شما باید در ارتفاع چشم قرار گیرد ، ولی این ممکن است برای کامپیوتر شما امکان پذیر نباشد.
به همین ترتیب ممکن است نیاز به شیب دادن یا پایین آوردن جهت جلوگیری از خسته شدن چشم و همچنین گردن خود داشته باشید.
اگر می توانید موقعیت بالای صفحه نمایش مانیتور را حدود 2 الی 3 اینچ بالای سطح چشم خود قرار دهید.
استراحت در حین کار
یک کشش کوتاه مدت 1 الی 2 دقیقه ای را بین هر 20 تا 30 دقیقه انجام دهید. پس از هر ساعت کار، برای حداقل 5 الی 10 دقیقه استراحت نمایید و یا نوع کار خود را تغییر دهید. همیشه در طول ناهار خوردن از کامپیوتر خود دور شوید.
خستگی چشم را با استراحت و متمرکز نمودن چشم خود از بین ببرید. از صفحه نمایش دور شده و بر روی نقطه ای تمرکز کنید.