حد نرمال میکروب معده چقدر است؟
می 29, 2019زبان انگلیسی در سفر
می 29, 2019اهمیت جشن
در ایران از گذشته تا کنون جشن ها دارای اهمیت خیلی زیادی بوده اند. آنقدر این اهمیت زیاد بوده است که تقریبا می توان گفت ایران جزء آن دسته کشور هایی است که بیشترین میزان اهمیت را برای جشن ها قائل هستند و در برگزاری مراسم و آداب و رسوم تقریبا حرف اول را می زنند. ما ایرانیان دارای فرنگ و تمدنی غنی هستیم. در این مقاله به معرفی جشنهای ماهانه زرتشتی پرداخته ایم و سعی بر این داشته ایم که اهمیت جشن و تبریک را به شما یادآور شویم. یکی از مهمترین جشن ها برای هر انسانی جشن تولد او می باشد، برای خواندن متن های تبریک تولد از جمله تبریک تولد دختر خاله با ما همراه باشید.
جشنهای ماهانه زرتشتی
در هر ماه زرتشتی یک بار نام روز و ماه یکی هستند. زرتشتیان این روز ها را جشن می گرفتند و همراه با هم شادی می کردند. از آن جایی که این جشن ها هر ماهه برگزار می شد سالی 12 بار جشن داشتند، در این روز ها کل خانواده یا کل فامیل دور هم جمع می شدند و می گفتند و می خندیدند. در میان این جشنهای ماهانه زرتشتی جشن مهرگان جنبه ملی داشت.
جشن فروردین گان
نخستین جشنهای ماهانه زرتشتی در هر سال، جشن فروردینگان می باشد. این روز برابر با 19 فروردین می باشد و نام دیگر آن فرودگ نیز می باشد. این جشن برای فروهر پاک که در گذشته وجود داشته است مربوط می باشد. از این رو همه به آرامگاه او می روند و بر ای شادی روح و روان او دعا می کنند. هر کس در این مراسم چیزی برای پذیرایی می برد، چیز هایی مانند سیر، آش و در این بین موبدان لباس های سفید خود را بر تن می کنند و مراسم مذهبی را برگزار می کنند. مردم در کنار هم دعا می کنند و باهم شادی می کنند و خوش می گذرانند.
جشن اردیبهشت گان
این جشن روز دوم اردیبهشت ماه برگزار می شود، اردیبهشت از یک واژه اوستایی با معنی پاکی و اشویی می باشد. ایرانیان در این روز لباس های سپید که سمبل پاکی می باشد را بر تن می کنند و به آتشکده می روند و در آنجا به نیایش اهورامزدا می پردازند. امروزه نیز زرتشتیان در این روز به آتشکده های آدریان می روند و به راز و نیاز می پردازند.
جشن خوردادگان
این جشنهای ماهانه زرتشتی روز 4 خورداد برگزار می شود. خورداد در اوستا از کلمه ای گرفته شده است که به معنای کمال و رسایی می باشد، در این روز نیاکان ما به سرچشمه ها و رودخانه ها می رفتند و در آنجا جشن می گرفتند و نیایش به جای می آوردند و اهورا مزدا را ستایش می کردند. امروزه نیز آنها در نیایشگاه هایشان حضور می یابند و به ستایش و نیایش اهورا مزدا می پردازند و بعد از آن به جشن و پایکوبی می پردازند.
جشن تیرگان
جشن تیرگان در روز دهم ماه تیز برگزار می شود، تیر در اوستا به معنای تیشتریه می باشد. در نوشته های اوستایی تیر نام ایزدی است که به باریدن باران کمک می کند، همچنین در باور ایرانیان تیر نام ستاره ای است که زمانی که در آسمان پدیدار می شود می خواهد مژده باران را بدهد. این روز برابر با روزی است که یادبود پیروزی ایرانیان بر تورانیان بوده است. در این روز یک جوان ایرانی با نام آرش با پرتاب بلند تیری از کمان مرز ایران و توران را مشخص کرد. در ضمن در زمان ساسانیان در ایر ان خشکسالی بزرگ رخ داد و در همچنین روزی مردم از خانه ها بیرون آمدند و همگی باهم برای بارش باران دعا کردند و پس از آن باران شروع به باریدن کرد از این رو این روز را ایرانیان جشن آب می گرفته اند و به هم آب می پاشیدند.
جشن مردادگان
در هر ماه سی روزه زرتشتیان هفتمین روز آن را امرداد می نامند، چشن مردادگان در سوم مرداد ایرانی برگزار می شود، که این روز برابر با هفتم امرداد زرتشتیان می باشد. درباره این جشن اطلاعات زیادی وجود ندارد، اما طبق تحقیقات انجام شده در بسیاری از شهرستان ها هنوز این جشن برگزار می شود.
جشن شهریورگان
واژه شهریور نیز در اوستا به معنی خشتره می باشد که به معنای شهریاری نیرومند معنا می دهد و این روز در ماه سی روزه زرتشتیان روز چهارم هر ماه شناخته می شود. از چگونگی برگزاری این مراسم نیز هیچ اطلاعاتی در دست نیست اما طبق تحقیقات انجام شده این مراسم نیز مانند دیگر مراسم های زرتشتی هم اکنون در بسیاری از شهر ها و روستا ها انجام می شود.
جشن مهرگان
این روز روز چهاردهم مهر ماه ایرانی آغاز می شود، جشن مهرگان بعد از جشن نوروز دومین جشن با اهمیت ایرانی بوده است، چرا که در گذشته سال را به دو فصل یکی تابستان که از نوروز شروع می شده است و هفت ماه ادامه داشته است و دیگری زمستان است که شروع آن با جشن مهرگان بوده است و پنج ماه ادامه داشته است. پادشاه ساسانی در این روز جشنی بسیار بزرگ بر پا می داشته است و تاجی همانند خورشید را بر سر خود می گذاشته است.
جشن آبانگان
یکی از جشنهای ماهانه زرتشتی جشن آبانگان می باشد، این جشن در روز دهم آبان برگزار می شود و گویا در این روز آب های جاری را جشن می گیرند و در واقع برای وجود آب های جاری خدا را شکر می کنند.
جشن آذرگان
این جشن در 3 آذر با تقویم ایرانی برابر است. آذر به معنای آتش است و آتش یکی از چهار عنصر پاک کننده ایرانیان است و سمبل روشنایی و گرما است. ایرانیان در این روز به آتشکده ها یا به جاهایی که روشنایی وجود داشت می رفتند و به راز و نیاز می پرداختند.
جشن دی گان
این جشن نیز در روز ۵ آذر ۱۷،۹،۲ دی ماه گاهشمار ایرانی قرار دارد، این جشن نیز یکی از جشنهای ماهانه زرتشتی می باشد، که در این روز نیز ایرانیان جشن می گرفتند و به پایکوبی می پرداختند.
جشن بهمن گان
بهمن به معنای منش نیک که از صفات اهورا مزدا می باشد است، این روز در 26 دیماه ایرانی قرار دارد.
جشن اسپندگان
جشن اسپندگان در روز بیستم بهمن ماه برگزار می شود، این واژه به معنای بردباری می باشد.