کمیاب ترین اسم دختر در ثبت احوال
سپتامبر 30, 2019اشتباهات رایج در تحویل دادن هتل
اکتبر 2, 2019چای ماسالا
چای ماسالا که به چای ماسالای هندی نیز معروف است از ترکیب چای سیاه، زنجبیل ، میخک و برخی ادویه های دیگر که معروف ترین آنها هل، دارچین، رازیانه و فلفل سیاه می باشد تهیه می شود. خواص چای ماسالا زیاد می باشد که در ادامه به آن می پردازیم.
البته گاهی اوقات از بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای، دانهی گشنیز و فلفل قرمز برای افزودن یک طعم متفاوت استفاده می شود.
چای معمولی با آب درست می شود اما در تهیه چای ماسالا هم از آب گرم و هم از شیر استفاده می گردد. و در ضمن بعضی افراد ترجیح می دهند چای را بصورت شیرین میل کنند.
چای لاته (Latte) که دارای محبوبیت زیادی می باشد این چای نیز با مقداری ماسالا و اندکی شیر تهیه می شود.
چای لاته در بیشتر کافه های پیدا می شود اما می توان این چای را بصورت بسته ای یا کیسه ای خریداری نمود و در منزل تهیه کرد.
باید گفت که چای ماسالا فواید زیادی دارد که در ادامه به برخی از این فواید اشاره می کنیم.
خواص چای ماسالا
مصرف این چای برای سلامت قلب مفید می باشد:
یکی از ادویه هایی که در چای ماسالا مصرف می شود دارچین است که شواهد نشان داده است که مصرف دارچین برای سلامتی بسیار مفید می باشد شواهد نشان داده است که دارچین تا بیش از 30 درصد باعث کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تری گلیسیرید می گردد.
از طرفی چای سیاهی که در این نوشیدنی وجود دارد تاثیر مثبتی بر کاهش سطح کلسترول خون دارد.
بطور کلی می توان گفت مصرف چای سیاه و دارچین تاثیر مثبتی در عملکرد قلب می گذارد.
چای ماسالا موجب کاهش قند خون می شود:
ترکیب زنجبیل و دارچین تاثیر مثبتی کنترل و کاهش قند خون دارد، تحقیقات نشان داده است که مصرف دو گرم زنجبیل در روز برای افراد دیابتی می تواند باعث کم شدن 12 درصدی قند خون شود.
چای ماسالا ضد حالت تهوع می باشد و بر گوارش غذا تاثیر مثبت می گذارد:
زنجبیلی که در چای ماسالا موجود می باشد ضد تهوع قوی است و حتی موجب کاهش تهوع در دوران بارداری می شود.
این نوشیدنی حاوی دارچین، میخک و هل است که خاصیت ضد باکتریایی دارند و مانعی جهت بروز عفونت های دستگاه گوارش می شوند.
همچنین فلفل سیاه موجود در چای ماسالا نیز هم خاصیت ضد باکتریایی دارد و هم موجب افزایش آنزیم های دستگاه گوارش و تسریع فرآیند هضم غذا دارد.
چای ماسالا موجب کاهش وزن می شود:
چای ماسالا از افزایش وزن جلوگیری می کند و تاثیر مثبتی بر کاهش چربی می گذارد. چای ماسالا معمولاً با شیر گاو و یا شیر سویا آماده می گردد که هر دو منبع غنی پروتئین می باشند و پروتئین به عنوان یک ماده مغذی جهت کاهش احساس گرسنگی در بدن می گردد.
می توان گفت که چای ماسالا تاثیر بسیار بالایی بر کاهش گرسنگی و جلوگیری از پرخوری کاذب می گذارد.
چای ماسالا از افزایش وزن جلوگیری میکند و تأثیر مثبتی بر کاهش چربی بدن نیز دارد. چای ماسالا معمولا با شیر گاو یا شیر سویا درست میشود که هر دو منبع غنی از پروتئین هستند. پروتئین بهعنوان مادهای مغذی موجب کاهش احساس گرسنگی در فرد و بهبود حس سیری میشود.
بنابراین، چای ماسالا در مقایسه با انواع چایهای دیگر تأثیر بیشتری بر کاهش حس گرسنگی و جلوگیری از پرخوری کاذب در طول روز دارد. این نوشیدنی ممکن است حتی بهعنوان یک میانوعده نیز سرو شود.
همچنین مصرف فلفل سیاه از تجمع چربی در بدن جلوگیری می کند.
مصرف چه میزان چای ماسالا در روز توصیه می شود؟
اگر در مصرف این نوشیدنی زیاده روی شود کافئین موجود در آن می تواند موجب اضطراب، میگرن، افزایش فشار خون و بی خوابی می شود و حتی با مصرف زیاد کافئین سبب خطر سقط جنین و یا تولد کودکان کم وزن و نارس وجود دارد.
با توجه به زنجبیل موجود در چای باعث کاهش فشار خون می شود باید در مصرف آن دقت کرد از طرفی بعضی افراد به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند که در این مواقع بجای شیر اب یا شیر گیاهی استفاده می شود.
از طرفی کافئین یا زنجبیل تولید حساسیت می کند که باید به تمام این موارد توجه شود.
در کل می توان گفت چای ماسالا یک چای سالم می باشد که مصرف 2 فنجان آن در روز مشکلی ایجاد نمی کند.
طرز تهیهی چای ماسالا
طرز تهیه چای ماسالا بسیار ساده می باشد و و تنها با داشتن چند نوع ادویه و چای سیاه و شیر گاو و یا شیر گیاهی این چای را تهیه و مصرف نمایید.
دستورالعمل زیر یکی از دستورالعمل هایی پیشنهادی برای تهیه چای ماسالا می باشد این چای را تا یک هفته می توانید در یخچال نگهداری کنید و در هنگام سرو به آن آب داغ و یا شیر داغ اضافه نمایید.
مواد لازم:
- 20 عدد دانهی فلفل قرمز، سیاه و سفید
- پنج دانه میخک
- 5 دانه هل سبز
- یک عدد چوب دارچین
- یک عدد بادیان ختایی یا انیسون ستارهای
- 2/5 فنجان آب
- 2 قاشق غذاخوری چای سیاه
- 10 سانتیمتر زنجبیل تازهی تکهتکه شده
طرز تهیه
پودر فلفل قرمز، میخک، هل، دارچین و بادیان خَتایی را بهمدت دو دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.
با استفاده از آسیاب یا دستگاه قهوه ادویهها را بهصورت کاملا پودر شده دربیاورید.
در یک ظرف بزرگ آب، همهی مواد را با هم مخلوط کنید و حدود ۲۰ دقیقه حرارت بدهید. نگذارید مواد به نقطهی جوش برسد، زیرا این کار باعث تلخی بیشتر چای میشود.
چای سیاه را به مخلوط اضافه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید. ده دقیقه صبر کنید تا مواد کاملا در آب حل شوند و سپس سرو کنید.
اگر ترجیح میدهید چای را شیرین میل کنید، میتوانید دوباره آن را روی حرارت قرار دهید، شکر، عسل یا هر چیز دیگری که دوست دارید به آن اضافه کنید و بهمدت ۵ الی ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید. سپس مجدد از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن در یخچال بگذارید.