داروی گاباتین
نوامبر 28, 2018خواص کاکوتی
نوامبر 29, 2018کینوا چیست
کینوا گیاهی است که کمتر مورد بررسی قرار گرفته است و زیاد شناخته شده نیست. دانه های گیاهی کینوا یکی از سالمترین مواد غذایی در جهان است و خواص کینوا موجب محبوبیت این گیاه شده است.
پخت کینوا بسیار راحت و سریع است و میتوان در تهیه انواع غذا ها و سالاد های گوناگون از این گیاه مفید استفاده کرد. به دلیل اهمیت این ماده غذایی سازمان فائو که یک سازمان خار و بار و کشاورزی ملل متحد است سال 2013 به عنوان سال جهانی کینوا نام گذاری کرد. کینوا در سه رنگ 1) سفید 2) سیاه 3) قرمز وجود دارد که در مقاله های بعدی تفاوت خواص کینوا در رنگ های مختلف آن را مطالعه خواهید کرد. یکی از سالاد هاس محبوبی که امروزه در رستوران های لوکس سرو میشود سالاد کینوا است که ترکیبی از سه رنگ مختلف کینوا با کاهو، بادام پرک، هویج رنده شده، گوجه گیلاسی، روغن زیتون، کلم بروکلی، سس مرکبات است و یرای بهرمندی از خواص روکولا میتوانید این گیاه باارزش را نیز به سالاد کینوا خود اضافه کنید.
خواص کینوا
هفت ویژگی منحصر به فرد کینوا عبارتند از:
- سرشار از پروتئین بوده
- شاخص گلایسمی متوسط رو به پایینی دارد
- فاقد گلوتن است
- حاوی فیبر فراوانی است
- حاوی آنتی اکسیدان بالایی است
- سرشار از مواد معدنی مهم است
- منبع ویتامین B هست
یکی از خواص کینوا این است که پروتئین بالایی دارد و از معدود غذاهای گیاهی است که پروتئین آن هر نه تا اسید های آمینه را همزمان دارد و در واقع پروتئین ها از اسید های آمینه تشکیل شده اند، از نظر بیولوژیک اسید های آمینه به دو دسته اسید های آمینه ضروری و غیر ضروری تقیسم بندی میشود و اسید های آمینه ضروری آنهایی است که بدن نمیتواند آنها را بسازد و باید از طریق مواد غذایی وارد بدن شود. اگر یک ماده غذایی نه تا اید آمینه های ضروری را همزمان داشته باشد پروتئین آن کامل محسوب میشود و متاسفانه بسیاری از غذا های گیاهی نه تا اسید های آمینه های ضروری را ندارند اما یکی از خواص کینوا که آن را استثنا میکند این است که هر نه تا اسید آمینه های ضروری را دارد و برای افرادی که گیاه خوار هستند و به دنبال تمامب پروتئین های مورد نیاز بدن هستند بهترین منبع پروتئین محسوب میشود.
اطلاع داشتن از شاخص گلایسمی مواد غذایی برای افراد دیابتی و یا افرادی که میخواهند کالری کمتری مصرف کنند و وزنشان را کنترل کنند خیلی مفید است. غذا هایی با شاخص گلایسمی متوسط رو به پایین این فرصت را به ما میدهد که برای مدت طولانی تری سطح قند خون را پیادار نگه داریم و بیشتر احساس سیری کنیم. برنج شاخص گلایسمی بالا تری دارد و به همین دلیل توصیه میشود که کمتر مصرف شود. به راحتی میتوانید کینوا را با حجم کمتر جایگزین کنید. گلوتن پروتئینی است که در بعضی از مواد غذایی مثل گندم و جو وجود دارد و این روزها در جهان بحث داغی راجع به حذف گلوتن از سبد غذایی است وقتی آرد گندم با آب مخلوط میشود ماده چسبناکی را ایجاد میکند که به دیواره روده میچسبد و به غیر از افرادی که به گلوتن حساسیت دارند خیلی از مردم برای رژیم غذایی سالم خود ترجیح میدهند از گلوتن استفاده نکنند و از خواص کینوا این است که فاقد گلوتن هست.
کینوا دارای فیبر بالایی است و به کنترل و کاهش وزن کمک میکند همچنین مشکلات گوارشی مانند یبوست را برطرف میکند چرا که فیبر ها به حرکت روده و دفع بهتر و راحت تر کمک میکند و به بدن کمک میکند تا احساس سیری طولانی مدت داشته باشد.