کدام حیوان صدا ندارد
ژوئن 30, 2019آریتمی قلبی چیست
جولای 1, 2019انواع صرع
بدانید که بیماری صرع قابل درمان است و دارو هایی مانند قرص گاباتین می تواند به شما در درمان این بیماری کمک شایانی کند. صرع دارای انواع مختلفی می باشد که در این بخش به آنها می پردازیم. صرع بزرگ : این نوع صرع در هر سنی می تواند رخ دهد، با وجود آن عضلات بدن فرد سفت می شود و بعد از آن دست و پا و بدن فرد دچار حرکاتی غیر عادی می شود. با وجود این نوع صرع ممکن است فرد اختیار ادرار خود را نیز از دست بدهد و خود را خیس نماید. این نوع حمله اصولا چندین دقیقه طول می کشد. بعد از آن فرد اصولا به خوابی عمیق فرو می رود و قبل از آن ممکن است این علائم را حس کند : اختلالات بینایی، عصبی بودن، شنیدن صداهای عجیب، احساس بوی بد. صرع کانونی : در این نوع صرع فرد اصلا هوشیاری خود را از دست نمی دهد، تکان ها در قسمت کوچکی از بدن شروع می شود و ممکن است به تمام بدن سرایت کند. صرع لوب گیجگاهی مغز: در این نوع صرع فرد رفتار هایی که با شخصیت او سازگاری ندارد را از خود نشان می دهد، به عنوان مثال او ممکن است بی جهت بخندد یا بسیار عصبی شود.
داروهای بیماری صرع
بیماری صرع و تشنج های حاصل از آن اصولا با داروهای بیماری صرع قابل درمان است، این دارو ها با نام داروهای تشنج نیز شناخته می شود. در برخی بیماران مصرف این دارو ها موجب از بین رفتن این بیماری می شود و در برخی دیگر موجب کاهش تکرر این تشنج ها می شود. به یاد داشته باشید که تمامی داروهای صرع باید با تجویز پزشک و تحت نظر ایشان قطع شوند و نمی توان آنها را به صورت خودسرانه قطع کرد، اصولا افراد پس از مصرف چند سال داروهای صرع مانند داروی گاباتین دیگر نیازی به خوردن آن ندارند و می توانند مانند مردم عادی به زندگی خود ادامه دهند. به عنوان مثال بسیاری از کودکان بعد از قطع دارو می توانند زندگی عادی را در پیش بگیرند. به یاد داشته باشید برای هر فردی که دچار این بیماری است داروی خاصی مناسب است و پیدا کردن این داروی مناسب اصولا کار سختی می باشد، پزشک با تحلیل شرایط شما داروی مناسب را برای شما انتخاب می کند، به یاد داشته باشید که داروهای مصرفی خود را باید برای پزشک لیست کنید تا دچار تداخل دارویی نشوید. به یاد داشته باشید که پزشک دوز دارو را از میزان کم برای شما تجویز می کند و کم کم میزان آن را افزایش می دهد تا بتواند بیماری شما را کنترل کند.
عوارض داروهای ضد صرع
دارو های بیماری صرع نیز مانند بسیاری از دارو های دیگر می توانند موجب بروز عوارضی برای شما شوند این عوارض می تواند شامل موارد زیر باشند :
- خستگی
- احساس سرگیجه
- کاهش تراکم توده های استخوان
- ایجاد راش های پوستی
- نداشتن هماهنگی در حرکات
- ایجاد مشکل در صحبت کردن
- مشکلات حافظه و مشکلات تفکر
صرع کوچک چیست
یک نوع از صرع وجود دارد که با نام صرع کوچک شناخته می شود، این نوع از صرع بیشتر در کودکان رخ می دهد این نوع صرع به این شکل است که فرد تقریبا چند ثانیه هوشیاری خود را از دست می دهد و حالتی مانند خیال بافی به او دست می دهد. هنوز دلیل مشخص و واضحی برای این بیماری یافت نشده است اما محققان بر این باورند که در زمان تشنج مغز دچار یک نوع فعالیت الکتریکی غیر طبیعی می شود، برای درمان این نوع بیماری داروهای مختلفی مانند اتوسوکزوماید تجویز می شود، این دارو ها فعالیت های الکتریکی مغز را نرمال می کند و به کاهش تشنج کمک می کند.
کلونازپام داروی ضد صرع
کلونازپام یکی از دارو هایی است که برای درمان صرع کاربردی است، این دارو در دسته بنزودیازپین ها قرار می گیرد و برای درمان این بیماری برای کودکان و بزرگسالان کاربردی است. اگر دچار این بیماری باشید حتما تا به حال بی حالی و از هوش رفتگی را تجربه کرده اید. تشنج در واقع یک حمله عصبی است که به علت ایجاد اختلال در فعالیت های فیزیکی مغز به وجود می آید. به یاد داشته باشید تشنج ها با توجه به اینکه کدام قسمت از مغز را دچار آسیب قرار می دهند طبقه بندی می شوند. نشانه هایی که در زمان بروز تشنج رخ می دهد می تواند بر روی حواس، ماهیچه ها، احساسات، تمرکز، خلق و خو، هوشیاری و یا ترکیبی از این موارد تاثیرگذار باشند. به همین سبب برای درمان بیماری صرع پیشگیری و البته کاهش تعداد دفعات حملات در درجه هدف اصلی می باشد. این دارو با کنترل علائم تشنج و البته کنترل فعالیت های الکتریکی سلول های مغز از وقوع تشنج پیشگیری می کند. یکی از دیگر قابلیت های این دارو شل کردن عضلات است که مشکلات تشنج را کمتر می کند.
عوارض کلونازپام چیست
احساس ضعف و گیجی، احساس خواب آلودگی، عدم تمرکز، فراموشکاری، حرکت غیر طبیعی چشم ها از عوارض این دارو می باشد اگر از این موارد حس کردید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید. این دارو در کودکان می تواند موجب افزایش ترشح بزاق شود و سبب سرفه یا احساس ناخوشایند شود.
اصول کلی درمان صرع
یکسری اقدام ها برای تشخیص این بیماری انجام می شود مانند : سی تی اسکن، آزمایش خون و نوار مغزی، با توجه به آنها و با توجه به میزان و نوع صرع شما برای شما دارو هایی تجویز می کند. به یاد داشته باشید که اگر با این بیماری دست و پنجه نرم می کنید همیشه گردن آویزی داشته باشید تا نشان دهد شما دچار این بیماری هستید. از قرار گرفتن در هر موقعیتی که موجب بروز حمله می شود خودداری نمایید. زمانی که با فردی که دچار حمله است رودر رو می شوید لباس های او را آزاد کنید، او را روی زمین بخوابانید و از آسیب حفظ کنید. شاید این حمله ها به نظر خطرناک برسند اما اصولا خطری را ایجاد نمی کنند.