درمان تپش قلب و اضطراب
آوریل 29, 2019درمان آدنوپاتی
آوریل 30, 2019گاباپنتین ضد تشنج و صرع
گاباتین یک داروی ضد صرع و تشنج است که بر مواد شیمیایی و اعصاب بدن تاثیر به سزایی دارد. این قرص یکی از قدیمی ترین و مواثر ترین داروی صرع و تشنج می باشد. این دارو در ابتدای وجودش تنها برای درمان صرع و تشنج کاربرد داشت اما امروزه این دارو را برای بسیاری از درد ها که ریشه عصبی دارند تجویز می شود. این دارو با نام های دیگری نیز شناخته می شود اما مهمترین آنها قرص گاباتین و گاباپنتین می باشد. این دارو برای درمان سندروم پاهای بی قرار نیز کاربردی است. اما به یاد داشته باشید که اگر شما این دارو را مصرف می کنید و حالا جعبه شما به پایان رسیده است و شما می خواهید به داروخانه مراجعه کنید تا جعبه جدیدی از آن را بگیرید حتما جعبه قبلی خود را با خود ببرید تا مطمئن شوید نوع هر دو دارو با هم یکی می باشد، چرا که این مسئله در اثر بخشی این قرص تاثیر به سزایی دارد.
عوارض جانبی گاباپنتین
گاباپنتین یا گاباتین نیز مانند همه دارو ها می تواند عوارض جانبی زیادی را به همراه داشته باشد. ممکن است در زمان مصرف این دارو دچار آلرژی و کهیر شوید که در این شرایط حتما باید پزشک خود را در جریان بگذارید و از مصرف این دارو بپرهیزید. از دیگر عوارض مصرف گاباتین می توان از این موارد نام برد. جوش های پوستی، تب، ادرار تیره رنگ، ادرار خونی، تورم غدد، گلودرد شدید، کبودی یا خونریزی غیرعادی، دردهای عضلانی، زرد شدن چشم ها یا پوست، خستگی یا ضعف شدید. البته مصرف این قرص می تواند موجب تداخل در رفتار، اضطراب، افسردگی، خشونت، احساس بی قراری و یکسری مسائل دیگر شود. در ضمن به یاد داشته باشید که هرگز این قرص را به صورت خودسرانه قطع نکنید چرا که عوارض قطع گاباپنتین بسیار جدی می باشد. این دارو اگر بدون مشورت با پزشک مصرف شود می تواند به جای آنکه مفید واقع شود مضر نیز باشد.
داروی صرع و تشنج
تشنج یک حمله است که برای بیماران مبتلا به صرع پیش می آید این تشنج اصولا با داروهای ضد تشنج که با نام داروهای ضد صرع نیز شناخته می شوند درمان و یا کنترل می شوند. اصولا مصرف این داروها به بیمار کمک می کند کمتر دچار تشنج شود و یا حداقل جلوی شدت بالای تشنج را می گیرد. این پزشک است که باید زمان دقیق قطع دارو ها را برای شما مشخص کند و شما به صورت خودسرانه اجازه انجام این کار را ندارید. زمانی که شما یا کودک شما مدت زمانی را بدون تشنج سپری می کنید به عنوان مثال 2 یا چند سال را، آن زمان است که پزشک به شما اجازه می دهد قرص های خود را قطع کنید و به شما اطمینان می دهند تا دیگر دچار تشنج نشوید. پیدا کردن داروی صرع و تشنج کار پیچیده ای است، از این رو پزشک با در نظر گرفتن پارامتر هایی از جمله شرایط شما، سن شما و میزان شدت تشنج ها قرص مورد نظر را برای شما انتخاب می کند. در این بین ممکن است پزشک لیست دارو های مصرفی شما را بخواهد تا مطمئن شود برای شما تداخل دارویی به وجود نمی آید.
پریمیدون کنترل کننده صرع
یکی از دیگر داروهای داروی صرع و تشنج پریمیدون است. این دارو یک داروی CNS است که گاهی به تنهایی و گاهی همراه با یکسری داروی دیگر برای درمان تشنج ناشی از صرع بزرگ مقاوم و درمان تشنجات کانونی یا سایکوموتور کاربردی است. البته مصرف این دارو خیلی شایع نمی باشد چرا که عوارض ناشی از مصرف آن بسیار زیاد است. این دارو نیز مانند هر داروی دیگری میتواند عوارضی را شامل شود که ما در این قسمت به آنها می پردازیم. مصرف این قرص ممکن است موجب عدم تعادل، خواب آلودگی، ، اختلالات بینایی، تهوع، افسردگی و تحرک پذیری و گاهی بروز آنمی شود. اما در کل می توان گفت پریمیدون نیز یکی از دارو های مواثر برای درمان صرع و تشنج ناشی از آن می باشد.
کلونازپام ضد صرع
کلونازپام نیز یکی از دارو هایی است که برای درمان و کنترل صرع و تشنج ناشی از آن کاربردی است. اگر شما دچار این بیماری باشید حتما حالت بی هوشی و بی حالی را در زمان ایجاد تشنج در ابین بیماری تجربه کرده اید. تشنج زمانی رخ می دهد که اختلالی در فعالیت های الکتریکی مغز به وجود می آید، در واقع تشنج یک حمله عصبی است. انواع صرع را به این صورت دسته بندی می کنند که اول مشخص می کنند عارضه تشنج برای کدام قسمت از سلول های مغز اختلال الکتریکی ایجاد کرده است و طبق این آمار آنها را دسته بندی می کنند. علایمی که در زمان بروز تشنج رخ می دهد، این توانایی را دارند که بر روی ماهیچه ها، احساسات، تمرکز، حواس، خلق و خو، هوشیاری و همه آنها تاثیرگذار باشد. از این رو است که پزشکان بیشترین اصرار را دارند که از بروز تشنج جلوگیری کنند، چرا که تاثیرات آن می تواند جبران ناپذیر باشد. درست است که بعضی افراد این دارو را به عنوان دارویی برای خواب یا آرام بخش استفاده می کنند اما از نظر علمی اینکار اصلا درست نمی باشد چرا که مصرف این قرص می تواند پیامد های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد و بیش از پیش موجب ناراحتی و افسردگی فرد شود. کلونازپام یکی از دارو هایی است که می تواند این کار را برای شما انجام دهد، البته قابل ذکر است این دارو نیز مانند بسیاری از دارو های دیگر می تواند برای شما مشکلاتی را به وجود آورد از این رو ما در اینجا به عوارض ناشی از مصرف این قرص می پردازیم.
عوارض شایع کلونازپام شامل موارد زیر می باشد :
- احساس خواب آلودگی، ضعف و گیجی در زمان مصرف این دارو زیاد پیش می آید.
- طبق تحقیقات انجام شده در زمان مصرف این دارو عدم تمرکز و حرکات غیر طبیعی چشم ممکن است پیش بیاید. در این دوران احتمال فراموشکاری و عدم تمرکز بالا می رود.
- در کودکان افزایش ترشح بزاق دهان و همینطور سرفه های ممتد و شدید از جمله از عوارض این قرص در کودکان می باشد.