داروی صرع و تشنج
آوریل 29, 2019اهمیت روز تولد
می 1, 2019آدنوپاتی گردن
یکی از ناحیه هایی بسیار مستعد برای آدنوپاتی، گردن می باشد. آدنوپاتی گردن بیشتر در بیماری های گلو، گوش و بینی نمایان می شود. البته در بعضی موارد آدنوپاتی خبر از بروز سرطان می دهد و این به این در شرایطی است که تومور بدخیم باشد، چرا که آدنوپاتی تومورهای بدخیم حلق و بینی در بعضی موارد زودرس می باشند و قبل از پیدا شدن خود تومور نمایان می شوند. به یاد داشته باشید هرچه شما زودتر از وجود تومور سرطانی باخبر شوید احتمال درمان شما بسیار بالا تر می رود، از این رو بهتر است در زمانی که متوجه وجود آدنوپاتی و یا تورم غدد در گردن می شوید سریعا به پزشک مراجعه کنید چرا که پزشکان با انجام آزمایشات بالینی و باکتریولوژیکی، خون شناسی، سرم شناسی و مهم تر از همه آزمایش آسیب شناسی از وجود یا عدم وجود سرطان و یا دلیل بروز آدنوپاتی مطمئن می شوند و برای درمان آدنوپاتی اقدامات لازم را انجام می دهند. معاینات دقیق حلق و حنجره توسط رادیوگرفی و توموگرافی انجام می شود. در ادامه این مقاله در رابطه با درمان آدنوپاتی برای شما آورده ایم.
علائم آدنوپاتی
مشخص ترین علائم آدنوپاتی این است که این بیماری موجب تورم غدد لنفاوی می شود. چرا که این غدد با عفونت ها پر می شوند و تورم پیدا می کنند. ما هزاران غدد لنفاوی در بدن خود داریم اما تنها تعدادی از آنها دچار آدنوپاتی می شوند و حتی تعداد کمتری از آنها قابل لمس هستند. به عنوان مثال غدد لنفاوی گردن و زیر بغل بسیار برای این بیماری مستعد هستند. این گره ها یا غدد لنفاوی متورم شده ممکن است مسائل دیگری را ایجاد کنند از جمله : حساسیت یا احساس درد شدید در هنگام لمس کردن، قرمزی و گرمای بیش از حد پوست اطراف گره ها، ایجاد توده های قابل مشاهده در زیر پوست،سردرد، تب، لرز، گلو درد، خستگی، گوش درد، آبریزش بینی. البته در بعضی موارد ممکن است شما هیچکدام از این علائم را نداشته باشید اما به آدنوپاتی دچار باشید از این رو بهتر است هر چند وقت یکبار آزمایشات کلی بدهید تا از وجود بیماری های مختلف خود باخبر باشید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با آدنوپاتی آگزیلاری چیست با ما همراه باشید.
آدنوپاتی و سرطان
آدنوپاتی سرطانی زمانی رخ می دهد که گره های لنفی به علت وجود سرطان متورم شده اند. یکی از موارد این است که سرطان در خود این گره ها آغاز شده است که به آن لنفوم می گویند. اما مورد دیگر این است که سرطان بر اثر متاستاز به گرههای لنفی سرایت کرده باشد، در این شرایط سرطان کاملا در نقطه دیگری از بدن رخ داده است و حالا توسط لنف یا خون از جای اصلی خود حرکت کرده و در این نقطه ای که ما داریم می بینیم ایجاد تورم و آدنوپاتی کرده است، این به این معنا است که تومور ها می توانند به دیگر نقاط بدن سرایت کنند و حتی ممکن است تومور جدیدی را در گره جدیدی که به آن وارد شده اند ایجاد کنند. آگاه باشید که سرعت افزایش سلول های سرطانی در لنف ها بسیار کمتر از میزان توزیع آنها در خون می باشد. اگر سلول های مریض و سرطانی به درون لنف بیایند، گرههای لنفی مجاور آن اصولا اولین جایی هستند که با سرطان دست و پنجه نرم می کنند.از این رو گره های لنفی مجاور اولین جایی است که پزشکان برای وجود سرطان جستجو می کنند. بعد از پایان این جستجو و در زمانی که همه گره های آسیب دبده شناخته شدند درمان آدنوپاتی تازه آغاز می شود.
راه های تشخیص ورم غدد لنفاوی
راه های مختلفی برای تشخیص ورم غدد لنفاوی وجود دارد، که در این بخش به آشنایی با این روش ها می پردازیم. اولین راه حل برای تشخیص ورم غدد لنفاوی بررسی سلامت فرد می باشد و اینکه بیماری های فردی او چیست، بعد از آن می رسیم به اینکه ورم این غدد لنفاوی در چه زمان و به چه صورت به وجود آمده است. دومین قدم ما معاینه بدنی فرد بیمار می باشد. که این موارد شامل : بررسی اندازه گره، گرمی گره، میزان درد بر روی خود گره و نواحی کناری آن. قدم سوم پزشک آزمایش خون می باشد، که این آزمایش شامل شمارش سلول های خونی می شود. قدم چهارم آزمایشات تصویر برداری و یا عکس برداری از قفسه سینه می باشد، که با سی تی اسکن در محل مورد نظر ممکن می شود. راه آخر و یا گام پنجم نمونه برداری از غده لنفاوی است. اگر مسائل مربوط به تشخیص این بیماری به درستی پیش برود درمان آدنوپاتی را نیز راحت تر می کنند.
درمان آدنوپاتی
- برای درمان آدنوپاتی اول از همه باید بدانیم دلیل وجود آدنوپاتی چیست، چرا که برای درمان آدنوپاتی اول از همه باید بیماری و یا عاملی که موجب بروز این مشکل شده است را حل کرد. در ادامه دلایل وجود آدنوپاتی و راهکار های درمانی آن را برای شما آورده ایم.
- عفونت ها در آدنوپاتی: یکی از رایج ترین درمان ورم غدد لنفاوی در اثر عفونت باکتریایی می باشد، که در این شرایط استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی تجویز می شود چرا که آنتی بیوتیک ها بهترین مهاجم ها برای درمان و جلوگیری از عفونت ها هستند. اما اگر ویروس ایدز موجب بروز این بیماری شده باشد تنها راه درمان این بیماری درمان خود ایدز است.
- اختلال خود ایمنی در آدنوپاتی : این در شرایطی رخ می دهد که بیماری خاصی مثل لوپوس یا آرتریت روماتوئید باعث ورم این غدد لنفاوی شده باشند.
- سرطان ها در آدنوپاتی : در شرایطی که سرطان موجب بروز آدنوپاتی شده باشد درمان آن بستگی به نوع سرطان دارد. چرا که تا سرطان درمان نشود امکان درمان آدنوپاتی وجود ندارد.این درمان می تواند شامل رادیوتراپی، شیمی درمانی یا جراحی شود.
درمان های خانگی آدنوپاتی
- اگر از این بیماری رنج می برید و درد این غدد لنفی شما بیش از حد شده اند موارد زیر را به شما توصیه می کنیم :
- استفاده از گرما بر روی غدد متورم
- گذاشتن حوله داغ و خیس روی نقاط متورم.
- مصرف دارو های مسکن
- استراحت کافی
- خوردن غذاهای سالم
- عدم استعمال مواد مخدر