درمان انگل های گوارشی
می 17, 2019سکس درمانی چیست و چگونه انجام می شود
می 18, 2019راهکار های افزایش گلبول قرمز خون
چند راهکار برای درمان کمبود گلبول قرمز خون وجود دارد که در پاراگراف به آنها می پردازیم. برای بالا بردن هموگلوبین خون و افزایش گلبول های قرمز خون باید آهن بیشتری مصرف کنید. مصرف آهن به بدن شما اجازه می دهد مواد غذایی از دست رفته بازسازی و جایگزین شوند. مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی آهن می باشند شامل این موارد می باشند : عدس، لوبیا، سبزیجات، آجیل، گوشت، جگر، زرده تخم مرغ. یکی از دیگر راهکار ها مصرف مس بیشتر در رژیم غذایی می باشد. میزان مصرف برای بزرگسالان هر روز بین 8 تا 18 میلی گرم می باشد. مواد غذایی که شامل بیشترین میزان مس هستند عبارتند از : آجیل، گیلاس، گوشت مرغ ارگانیک، حبوبات و شکلات. برای بالا بردن میزان گلبول های قرمز خون خود اسیدفولیک بیشتر مصرف کنید، ویتامین ب 9 به تولید سلول های قرمز خون کمک می کنند و درمان کمبود گلبول قرمز خون را تسریع می بخشد. اسیدفولیک ها در این مواد غذایی به وفور یافت می شود : سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، آجیل، حبوبات و غلات سبوس دار. یکی از دیگر عوامل مواثر مصرف بیشتر ویتامین آ می باشد. ویتامین آ در این مواد غذایی یافت می شود : کاهو، هویج، فلفل، سبزی هایی که سبز رنگ می باشند، آلو، هندوانه و گریپ فروت. یکی از دیگر ویتامین ها مواثر برای بالا بردن میزان گلبول های قرمز بدن ویتامین ث می باشد این ویتامین تولید گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد و توانایی بدن را برای جذب آهن بالا می برد که نتیجه آن بالا رفتن میزان گلبول های قرمز خون می باشد. مرکبات شامل مقادیر زیادی ویتامین ث می باشند. برای بالا بردن میزان گلبول های قرمز خون مصرف ویتامین ب را نیز بالا ببرید. مواد غذایی که حاوی بیشترین مقادیر ب 12 هستند شامل موارد زیر می شوند :
- گوشت گوساله
- محصولات لبنی
- قارچ
- تخم مرغ
- ماهی
- سویا
- گندم
درمان کمبود گلبول قرمز خون
اگر آزمایش خون شما نشان دهنده این است که تعداد گلبول های قرمز شما کمتر از حالت عادی است حتما باید برای افزایش این گلبول ها اقدامات لازم را اعمال فرمایید. این اقدامات می تواند شامل تغییراتی جدی در شیوه زندگی و رژیم غذایی شما باشد. زمانی که سطح هموگلوبین خون شما پایین می آید اکسیژن رسانی به بافت های بدن کم می شود از این رو فرد احساس ضعف، درد و خستگی می کند در بعضی موارد این موضوع خاص می تواند موجب مرگ فرد نیز شود. کسانی که از پایین بودن سطح هموگلوبین خون رنج می برند اصولا زندگی نرمالی ندارند و همیشه از خستگی دهنی و جسمی رنج می برند این افراد اصولا ضربان قلب منظمی نیز ندارند. زمانی که هموگلوبین خون از حد نرمال کمتر می شود قلب مجبور می شود خون بیشتری پمپاژ کند که نتیجه آن بزرگ شدن قلب می باشد. آهن یک ماده معدنی است که بیشترین نقش را در بالا بردن هموگلوبین خون ایفا می کند. در کل می توان گفت درمان کمبود گلبول قرمز خون بیشتر از هرچیز با رژیم غذایی و مصرف مکمل های غذایی امکان پذیر است. برای اطلاع از درمان و آزمایش میکروب معده نیز با دانشجو همراه باشید.
گلبول قرمز چیست
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که گلبول های قرمز خون چیست، در این باره باید گفت گلبول های قرمز خون یکی از پارامتر های موجود در خون ما می باشند، این گلبول ها حمل کننده هموگلوبین می باشند و این هموگلوبین ها هستند که وظیفه اکسیژن رسانی به همه بافت های بدن را دارند. یکی از دیگر وظایف اصلی هموگلوبین رنگی کردن خون است، به عبارتی دیگر می توان گفت رنگ قرمز خون به علت وجود هموگلوبین است. این گلبول های قرمز خون حدودا 150 روز در بدن گردش دارند و به بافت های بدن اکسیژن رسانی می کنند اما بعد از آن وارد کبد می شوند در آنجا این گلبول ها شکسته می شوند و مواد مغزی که در آنها وجود دارد به سلول ها باز می گردد، چرا که گلبول های قرمز همیشه در حال ساخت مغز استخوان هستند. از آنجا که وظایف گلبول های قرمز خون بسیار مهم و تاثیر گذار است اهمیت درمان کمبود گلبول قرمز خون بسیار واضح و ضروری است.
علل کم خونی
- یکسری عوامل می توانند موجب کم خونی شوند که در این پاراگراف به آنها خواهیم پرداخت.
- یکی از این علل ها کمبود آهن یا ویتامین ب 12 می باشد. این اتفاق اصولا زمانی رخ می دهد که شما رژیم غذایی مناسبی ندارید و به اندازه کافی غذا مصرف نمی کنید.
- یکی از علل ها می تواند این باشد که شما خانم هستید، چرا که همیشه زن ها بیشتر از مردان دچار این مشکل می شوند.
- یکی از دیگر علل ها وجود کم خونی، بیماری پرنشیوز است. این بیماری موجب می شود بدن شما ویتامین ب 12 کافی دریافت نکند چرا که قادر به متابولیزه کردن آن نیست و نتیجه آن کمبود هموگلوبین در بدن می شود.
- یکی از دیگر علل ها بالا بودن سن می باشد، چرا که احتمال بروز کم خونی در افراد بالای 65 سال بیشتر است.
- بارداری یکی از دیگر علل ها می باشد، چرا که ما کلا یک مبحث با نام کم خونی بارداری داریم در این زمان احتمال بروز کم خونی در مادر بسیار زیاد است از این رو در این دوران باید بیشتر از هر زمان دیگری ویتامین مصرف کرد.
- کاندیدا یکی از دیگر موارد برای بروز کم خونی می باشد، چرا که این بیماری بر روی جذب مواد مغذی بدن تاثیر می گذارد و میزان جذب آنها را پایین می آورد.
- بیماریهای خود ایمنی یکی از دیگر عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری هستند.
- مشکلات گوارشی نیز در بروز کم خونی مواثر می باشند. مشکلات گوار شی می توانند شامل بیماری التهابی روده و زخم معده باشند.
- مصرف مسکن ها نیز در طولانی مدت می تواند موجب بروز این بیماری شوند.
- کم خونی ارثی یکی از دیگر عوامل مواثر در بروز این بیماری می باشند، از این رو افرادی که در خانواده این مشکل را دارند بیشتر باید مراقب این مسئله باشند.
- تالاسمی نیز می تواند موجب بروز کم خونی شود و در نهایت میزان هموگلوبین نرمال خون شما را پایین تر بیاورد.