اهمیت زبان انگلیسی
می 1, 2019گلبول قرمز خون
می 4, 2019علائم کمبود زینک
طبق تحقیقات انجام شده بسیاری از افرادی که از کمبود زینک رنج می برند از آن اطلاعی ندارند از این رو خواندن این پاراگراف که در مورد علائم کمبود زینک است را به شما توصیه می کنیم، چرا که زمانی که شما این علائم را بشناسید متوجه کمبود این عنصر در بدن خود خواهید شد. زمانی که میزان روی در بدن شما کم باشد، ایمنی بدن شما ضعیف می شود : زینک تاثیر زیادی بر کشتن ویروس ها و باکتری ها دارد حتی این ماده مهم معدنی توانایی از بین بردن سلول های سرطانی را دارد. از این رو اگر شما به راحتی مریض می شوید و خیلی دیر خوب می شوید بهتر است میزان روی بدن خود را مورد آزمایش قرار دهید. اسهال شدید یکی از نشانه های کمبود روی در بدن می باشد. اختلال در حواس یکی دیگر از مواردی است که نشان دهنده کمبود روی در بدن است. چرا که کمبود این عنصر می تواند موجب اختلال اعصاب شود. ریزش مو یکی از شایع ترین نشانه های کمبود زینک در بدن است. چرا که کمبود زنک موجب پر کاری تیروئید می شود که منجر به ریزش مو و نازک شدن آنها می شود. ضعف دستگاه گوارش یکی از مواری است که در صورت کمبود زینک به وجود می آید. یکی از دیگر این علائم ایجاد آلرژی است، کمبود روی در بدن سطوح بالای هیستامین ایجاد می کند و هیستامین بیش از حد موجب بروز عطسه، آبریزش بینی و کهیر می شود. یکی از دیگر این علائم اختلال در عملکرد مغز می باشد. این مورد خطرناک ترین علائم کمبود روی است، کمبود این عنصر می تواند برای مغز مشکلاتی جدی را ایجاد کند. یکی از دیگر این علائم از دست دادن اشتها می باشد. یکی از دیگر این علائم هیپوگنادیسم می باشد. در این یک بیماری بیضه نمی تواند به اندازه کافی تستسترون تولید کند از این رو عمل باروری انجام نمی شود. در ادامه در رابطه با دلیل کمبود زینک برای شما آورده ایم.
دلیل کمبود زینک
کمبود زینک در بدن می تواند ضررهای زیادی را برای بدن ایجاد کند. زینک یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است. قرص زینک در واقع حاوی روی می باشد و روی برای رشد بسیاری از دستگاه های بدن مواثر است. دلیل کمبود زینک در بدن کمبود روی در بدن است و ممکن است به علت تغذیه نامناسب، بارداری رخ دهد. روی برای رشد طبیعی، تنظیم خلق و خو، تکثیر سلول ها، تقویت ایمنی، تکامل دستگاه تولید مثل، درمان زخم و سلامت پوست، تقویت حس چشایی و بویایی، تثبیت غشای سلولی تاثیر به سزایی دارد. کمبود این عنصر معدنی در بدن زخم های پوستی ایجاد می کند و در کل پوست شما را آسیب پذیر می کند. مصرف زینک برای درمان آکنه و اگزما مفید می باشد. اگر مشکلات پوستی دارید با مصرف مکمل های زینک تا حد زیادی می توانید به سلامت پوست خود کمک کنید.
تغذیه پیشنهادی برای تامین زینک بدن
- اسفناج
- گوشت گاو
- میگو
- لوبیا قرمز
- تخم کتان
- صدف
- لوبیا سفید
- بادام زمینی
- زرده تخم مرغ
- دانه های کدو تنبل
- دانه های هندوانه
- سیر
- بوقلمون
- ماهی سالمون
- خرچنگ
- دانه کنجد
- گوشت بره
- بادام هندی
- قارچ
- شکلات تلخ
- نخود
- برنج قهوه ای رنگ
- کبد گاو
- نخود فرنگی
عوارض کمبود روی در بدن
یکی از عوارض مهم کمبود روی در بدن عدم باروری می باشد، چرا که این ماده حیاتی تاثیر به سزایی در فعال کردن بیضه ها و تخم دان ها دارد، کمبود روی در بدن میزان اسپرم ها را کم می کند و منجر به نا باروری می شود. یکی از دیگر عوارض کمبود روی در بدن تشکیل لکه های سفید در ناخن است که به علت کمبود روی در بدن ایجاد شود. یکی از دلایل شایع کم بودن رشد بچه ها می تواند کمبود زینک در بدن آنها باشد. یکی از دیگر این عوارض اختلال در اندام جنسی زن و مرد می باشد. کمبود این عنصر حیاتی در سیستم عصبی نوزادان نیز تاثیر به سزایی دارد. دلیل کمبود زینک اصولا تغذیه نا مناسب است.
موارد احتیاط در مصرف زینک
قرص زینک با آنکه برای بدن بسیار مفید می باشد اما در بعضی موارد می تواند بسیار مضر عمل کند، به یاد داشته باشید که در مصرف روی زیاده روی نباید کرد، میزان مصرف روزانه روی یک مسئله تعریف شده است و این میزان به این صورت تعریف شده است که مصرف آن برای کودکان بین 5 تا 7 میلی گرم و برای بزرگسالان بین 8 تا 11 میلی گرم است. یکی از دیگر موارد احتیاط در مصرف زینک این است که طبق تحقیقات انجام شده مصرف همزمان زینک و آهن باهم اصلا توصیه نمی شود. از این رو بهتر است این دو را باهم مصرف نکنید و اگر مجبور هستید یکی از آنها را قبل از غذا و دیگری را بعد از غذا مصرف کنید تا کمترین تداخل را با یکدیگر داشته باشند. البته ثابت نشده است که این دارو ها با یکدیگر تداخل دارند اما از آنجایی که برخی از پزشکان بر این باورند که مصرف همزمان این دو دارو اثر بخشی آنها را کم می کند ما نیز به شما پیشنهاد می دهیم این دو را با هم مصرف نکنید.