راهکارهای تقویت عزت نفس
دسامبر 26, 2019بیماری پروانه ای
دسامبر 30, 2019تقویت حافظه
بسیاری از مردم، گاهی اوقات با افت و تضعیف حافظه مواجه می شوند، مانند فراموش کردن نام یک آشنای قدیمی و یا جا گذاشتن سوئیچ خودرو. عمدتا مواقعی این اتفاق می افتد که شخصی دارای مشغله زیاد و گرفتاری هایی می باشد. از طرف دیگر، این مشکلات حافظه می توانند برای افراد دردسر ساز باشند.
فاکتورهای زیادی در تضعیف حافظه نقش دارند، مانند مسائل ژنتیکی، سن و شرایط پزشکی که بر روی مغز تاثیر می گذارند. برخی فاکتورهای ریسک قابل کنترلی مانند رژیم غذایی و سبک زندگی نیز بر از دست دادن حافظه تاثیر دارند. هرچند تمامی مواردی که باعث تضعیف حافظه می شوند قابل پیشگیری نیستند، با این حال برخی مسائل هستند که با کنترلشان می توان از مغز در مقابل افول عملکرد شناختی اش محافظت کرد و موجب تقویت حافظه شد.
در این مقاله ما مواردی که برای تقویت حافظه تان نیاز دارید را براتیان گرد آورده ایم، با ما همراه باشید.
راهکارهای تقویت حافظه
تمرین مغزی انجام دهید
همانند ماهیچه ها، مغر هم برای عملکرد صحیحش به فعالیت های منظمی احتیاج دارد. فعالیت های ذهنی برای بافت خاکستری مغز مانند فاکتورهای دیگر، ضروری است، به چالش کشیدن مغز به رشدش کمک می کند که همین سبب تقویت حافظه می شود. مطالعات نشان داده اند افرادی که پنج روز در هفته در حدود 15 دقیقه، تمرین های ذهنی انجام داده اند در عملکرد مغزی شان پیشرفت داشته اند.
چالش های موجود در این تمرین های ذهنی، بر توانایی فرد در به یادآوردن جزئیات و به خاطر سپردن الگوها کار می کند.
ورزش کنید
ورزش های فیزیکی تاثیر مستقیمی بر سلامت مغز دارند. ورزش های منظم از افول عملکرد شناختی مغز با افزایش سن جلوگیری می کند و از مغز در برابر زوال محافظت می کند. نتایج تحقیقاتی نشان داده است که ورزش هوازی در افرادی که دچار بیماری آلزایمر زودرس شده اند، عملکرد حافظه را ارتقا می بخشد. ورزش های هوازی سبب افزایش ضربان قلب و شامل فعالیت های زیر می شوند:
- پیاده روی سریع
- دویدن
- شنا کردن
- رقصیدن
- اسکی
مدیتیشن انجام دهید
مدیتیشن ذهن می تواند به تقویت حافظه کمک کند. مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن عملکرد مغز را افزایش می بخشد، فاکتور های زوال عقل را کاهش می دهد و هردو حافظه ی طولانی مدت و کوتاه مدت را بهبود می بخشد. مدیتیشن اثرات طولانی مدت بر مغز می گذارد و باعث انعطاف پذیری مغز می شود که همین سبب حفظ سلامت مغز می شود.
خواب کافی داشته باشید
خوابیدن برای سلامت کلی مغز حیاتی است. اختلال در چرخه خواب طبیعی موردنیاز بدن، باعث ایجاد ناهنجاری های شناختی می شود. همانطور که این اتفاق سبب قطع شدن پروسه های مورد نیاز مغز جهت ایجاد حافظه می شود.
قند مصرفی را کاهش دهید
موادغذایی قندی ممکن است بسیار لذیذ و خوشمزه به نظر برسند، اما در از دست دادن حافظه نقش ایفا می کنند. نوشیدن بیش از اندازه نوشیدنی های قندی با بیماری آلزایمر ارتباط دارد. کاهش مصرف قند اضافی می تواند به غلبه کردن بر این مشکل کمک کند. مواد غذایی شیرین طبیعی، مانند میوه ها، موارد خوبی برای اضافه کردن به یک رژیم غذایی سالم هستند، به همین دلیل مردم می توانند از مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی با قند اضافه شده اجتناب کنند.
رژیم غذایی پرکالری نداشته باشید
همانند کاهش قند در رژیم غذایی، کاهش مواد غذایی پرکالری نیز به حفاظت از مغز کمک می کند. رژیم های غذایی با کالری زیاد باعث ایجاد نقص در حافظه و چاقی مفرط می شوند. تاثیرات بر حافظه می تواند ناشی از رژیم غذایی پر کالری و التهاب ناشی از آن در بخش های به خصوصی از مغز باشد.
مصرف کافئین را افزایش دهید
کافئین موجود در قهوه و یا چای سبز می تواند بر عملکرد حافظه تاثیر مثبت داشته باشد. کافئین باعث تقویت حافظه کوتاه مدت نیز می شود. مصرف کافئین برای بزرگسالانی که قرار است آزمون بدهند و یا احتیاج دارند که اطلاعاتی را به ذهنشان بسپارند، بسیار کمک کننده است.
شکلات تلخ بخورید
مصرف شکلات تاخ می تواند زیاده روی به نظر برسد، ولی جالب است که بدانید باعث تقویت حافظه هم می شود. فلاونوئید های کاکائو، ترکیبات فعال موجود در شکلات، عملکرد مغز را افزایش می بخشند. فلاونوئید ها باعث افزایش جریان خون به مغز می شوند. همانطور که گفتیم به رژیم غذایی نباید قند اضافه شود، پس شکلات های تلخ 72% به بالا مصرف کنید و از خوردن شکلات های حاوی قند خودداری کنید.