میزان و نحوه مصرف پزودوافدرین
آگوست 17, 2019چرا غدد لنفاوی باد می کنند؟
آگوست 21, 2019سبزی سورل چیست؟
سورل سبز یا ترشک درشت با نام علمی(Rumex acetosella) گیاهی است تک جنسی (دوپایه)، که گیاه دائمی و همیشگی می باشد.
این گیاه دارای برگهای سبز پهنی است و ریشه های آن عمق زیادی در زمین دارد. گل های قرمز و بنفش که سالانه شکوفه می دهند یکی از بهترین راه های شناسایی سورل هستند.
سورل در مناطق متنوع دنیا رشد می کند، و پر از خاصیت های شگفت انگیز، و به دلیل دارا بودن چنین ویژگی هایی اخیراً طرفداران زیادی پیدا کرده است از گیاه سورل می توان در تهیه سالاد، سوپ، غذاهای گیاهی و حتی چای استفاده کرد. سورل طعم تند و تیزی دارد و باعث خوش طعم شدن این غذاها می شود.
سورل دارای مقادیر زیادی اسید اگزالیک می باشد که کمی سمی است بنابراین میزان مصرف آن باید کنترل شده باشد، البته خوردن میزان کم آن هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و کلی خواص درمانی دارد.
اگزالیک اسید موجود در سبزی سورل برای سنگ سازی کلیه را افزایش می دهد بنابراین به کسانی که کلیههای سنگ ساز دارند پیشنهاد می شود زیاد از سبزی سورل استفاده نکنند.
در ادامه برای کسب آگاهی بیشتر به برخی خواص درمانی سورل می پردازیم:
خواص سورل
گیاه سورل علاوه بر اینکه دارای عطر و طعم دلچسب می باشد، دارای کالری بسیار پایین و فاقد چربی می باشد و مقادیر کمی پروتئین دارد.
اما حاوی مقادیر زیادی ویتامین C ، A ،B6، فیبر، آهن، منیزیم، پتاسیم و کلسیم می باشد.
و همچنین دارای ترکیبات ارگانیک مفید، مثل اسید پلی فونیک، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها است.
خواص درمانی گیاه سورل
باتوجه به اینکه این گیاه پرخاصیت حاوی مقادیر زیادی ویتامین و ترکیبات ارگانیک مفید است. بنابراین جهت درمان و پیشگیری بسیاری از بیماریها بسیار مفید می باشد.
سلامت دستگاه گوارش :
سورل به دلیل اینکه حاوی فیبر است حرکت غذا را در دستگاه گوارش آسان می کند و شرایطی مانند یبوست، اسهال، نفخ و همچنین مشکلات جدی تر گوارش را از بین می برد.
فشارخون:
سورل حاوی مقدار زیادی پتاسیم است، پتاسیم یک عامل گشادکننده عروق است و همچنین تعادل مایعات در سراسر بدن را حفظ می کند. پتاسیم با آرام سازی عروق خونی و شریان ها، فشار بر سیستم قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
فشار خون پایین شانس لخته شدن خون را کاهش می دهد و فشار بیش از حد را از روی قلب که می تواند منجر به بیماری های قلبی و عروقی و سایر عوارض شود را بر میدارد.
پیشگیری از سرطان :
سورل حاوی ترکیبات پلی فنولیک، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها است که همه آنها به عنوان آنتی اکسیدانها در بدن انسان عمل می کنند. آنتی اکسیدانها اثرات مثبت بسیاری برای بدن دارند، اما تاثیر پیشگیری آنها از سرطان نسبت به سایر فوایدشان چشمگیرتر است.
سلامت چشم :
ویتامین A ،یکی دیگر از ویتامین های ضروری موجود در سورل است که سبب تقویت بینایی می گردد و بروز دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.
گردش خون و انرژی :
با توجه به اینکه سبزی سورل حاوی مقادیری آهن است از بروز کم خونی جلوگیری می کند و باعث افزایش سطح اکسیژن رسانی به اندامها می گردد و سرعت فرآیند ترمیم زخمها افزایش می دهد.
سلامت سیستم ایمنی بدن :
ویتامینC موجود در سبزی سورل سلامت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.
سلامت پوست :
برگهای سورل به دو روش برای درمان بیماری های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. برگهای خشک شده سورل را می توان خورد که در این روش عفونت های قارچی، خارش سطح پوست و خشکی پوست را از بین می برد.
آب خارج شده از برگ های تازه را نیز می توان به صورت موضعی بر روی پوست استفاده کرد که در این روش خارش و سوزش پوست را از بین می برد. این ویژگی ها به احتمال زیاد به دلیل ویتامین C و ویتامین A فراوان که در گیاه سورل است می باشد.
سلامت قلب و دیابت:
گذشته از مزایای مربوط به قلب، مهم است به یاد داشته باشید که سورل متعلق به خانواده اکسالیس های ترش است که به طور کلی باعث بهبود وضعیت بیماران دیابتی و افزایش سلامت قلب می شوند.
به دلیل ترکیبات ارگانیک و آنتوسیانین های موجود در سورل است که تقریبا با تمامی سیستم های بدن ارتباط برقرار می کند تا عملکرد و سلامت آنها را بهبود بخشد.
سلامت کلیه :
سورل گیاه ادرارآور است و برای شستشوی کلیهها مفید می باشد و حتی بخشی از چربی درون کلیه سموم اضافی و آب داخل کلیه را شستشو می دهد.