کدام حیوان لال است
فوریه 8, 2019آزمایش میکروب معده چگونه است
فوریه 10, 2019ستاره دریایی
ستاره دریایی مغز ندارد. این آبزی از خانواده ستاره سانان و شاخه ی خار پوستان است. این ستاره دریایی از حدود چهارصد میلیون سال پیش در دریاها زندگی می کند. این جانور در اعماق دریاها و اقیانوس هایی که دارای شوری طبیعی هستند زندگی می کند. البته گاهی اوقات در آب های ساحلی در محدوده جزر و مد نیز یافت می شود از همین رو ما بعد از عقب نشینی کردن دریا آنها را روی ساحل میبینیم. ستاره ها در آبهای شور زندگی می کنند، از این رو امکان ندارد شما اثری از ستاره دریای در آب های شیرین ببینید چرا که آنها به هیچ وجه با آب های شیرین سازگاری ندارند. برای همین است که ما در دریای خزر یا دریاچه های ایران که آبی شیرین دارند هیچ گونه ستاره دریایی یافت نمی کنیم اما در دریای خلیج فارس که آبی شور دارد چند نمونه از آنها وجود دارند، این نشان دهنده این است که ستاره دریایی با 400 میلیون سال زندگی مقدار اندکی خود را سازگار نکرده است و تنها در آبهای شور دوام می آورد. برای گرفتن پاسخ این سوال کدام حیوان مغز ندارد با سایت دانشجو همراه شوید.
ستاره دریایی مغز ندارد
- به آنها ستاره دریایی می گویند چرا که آنها خیلی شبیه به ستاره ها هستند.
- ستاره دریایی مغز ندارد.
- ستاره های دریایی سر هم ندارند.
- آنها معمولا معمولا ۵ بازو یا بیشتر دارند. به عنوان مثال بازو های ستاره های دریایی خورشیدی اروپایی تا 17 عدد هم می رسد.
- اگر ستاره دریایی یکی از بازو هایش را از دست بدهد بازوی دیگری به جای آن در میاید.
- غذای ستاره دریایی صدف است. برای این کار با مکنده های قدرتمند خود در صدف را باز می کند، سپس معده خود را از طریق دهان به بیرون می راند و بر روی پیکر صدف می اندازد.
- اما ستاره دریایی خاردار از مرجان ها تغذیه می کند از این رو میتواند صدمه های جدی به صخره های مرجانی وارد کند.
- ستاره های دریایی نسبت به نور حساس هستند و به آن عکس العمل نشان می دهند، نقاط حساس به نور در انتهای بازوهای آنها قرار دارد.
- بعضی از این ستاره های دریایی در سال بیش از یک میلیون تخم می گذارند.
- آنها صدها مکنده قوی دارند که به آنها پاهای لوله ای می گویند.
- اندازه ستاره های دریایی 12 تا 24 سانتی متر است.
- رنگ ستاره های دریایی زرد مایل به خرمایی هست اما به رنگ های دیگر مانند سبز، قرمز، نارنجی و آبی هم یافت می شوند.
دستگاه گوارش و دستگاه عصبی ستاره دریایی
دهان ستاره دریایی از طریق یک مری کوتاه، به معدهی وسیع او مرتبط است که میتواند از دهان ستاره خارج شود و به بافتهای نرم صدف برسد. ذره های غذا یا مایعات از مسیر رودهای کوتاه میگذرند و سپس به 5 جفت غدد بزرگ گوارشی میرسند که هر جفت آنها بیشتر فضای خالی درون یک بازو را اشغال میکند. گوارش ستاره ماهی ها در یک شکم کیسه ای مانند واقع در وسط بدن این ماهی انجام میشود جالب این است که این شکم برگردانده میشود و از بدن ارگانیسم بیرون میرود و غذا را در بر میگیرد.
بعضی از این ستاره ماهی ها با استفاده از تحمل زیاد سیستمهای آوندی آبی خود صدف نرم تنان را باز می کنند و شکم خود به آنها تزریق می کنند. دستگاه گوارش به یک سوراخ که کار دفع را انجام می دهد وصل می شود. یک حلقه عصبی دور کل مری را میگیرد و همینطور به مجرای حلقوی نزدیک است. از این حلقه 5 عصب شعاعی منشعب میشوند و در انتها به درون بازوها میروند. این اعصاب در ته شیارهای آمبولاکرال قرار گرفته اند و نوک هر بازو، به یک کله چشمی منتهی میشوند. اما ستاره دریایی مغز ندارد.
تولید مثل در ستاره دریایی
ستارگان دریای اصولا دارای پنج جفت می باشند، که هر کدام از این جفت ها در یکی از بازوهای آنها قرار دارد. ستاره عمل لقاح را درون آب انجام می دهد و وقتی تخم رشد می کند به یک لاروی شناور و آزاد به نام بی پینار تبدیل می شود که دارای تقارنی دو طرفی می باشد. این لارو بعد از گذراندن یکسری مرحله های دگردیسی که بسیار هم پیچیده می باشند تبدیل به یک موجود بالغ و جوان با تقارن شعاعی ثانویه می شود. چنین الگوی رشدی تقریبا برای همه ی خار پوستان دیگر وجود دارد. اما لاروی آنها از نظر ظاهری با هم متفاوت هستند و نام های مختلفی را نیز به خودشان می گیرند. اما یک چیز در همه ی ستاره های دریایی مشترک است و آن این است که ستاره دریایی مغز ندارد.