بهترین روش برای درمان آسم
جولای 11, 2019بهترین اسم پسر
جولای 14, 2019توده زیر بغل چیست؟
توده زیر بغل هم می تواند نشانه یک عارضه بی خطر باشد و یا می تواند یک نوع آدنوپاتی و یا همان تورم غدد لنفاوی در آثر بروز اختلالات خود ایمنی یا سرطان باشد.
شایع ترین علل توده زیر بغل چیست؟
توده زیر بغل در مردان و زنان میتواند در تمام سنین رخ دهد. این توده ها ممکن است به علت عفونت های ویروسی و باکتریایی می تواند ، عفونت ها قارچی، واکنشهای جانبی به واکسیناسیون، آلرژی ها، تراشیدن موی زیر بغل، استفاده از مامها یا ضدعرقها، رشد بافت فیبروز (فیبرآدنوما) غیر سرطانی و یا چربی بی ضرر ( lipomas )، کیست ها : زمانی که مایعات بدن در زیربغل جمع می شوند امکان بروز تورم وجود دارد که به شکل گیری کیست منجر می شود، سرطان پستان، سرطان سیستم لنفاوی (لنفوم)، سرطان خون در مغز استخوان (لوسمی) و یا لوپوس یا (SLE) لوپوسیک بیماری خود ایمنی است که مفاصل و اندام را هدف قرار میدهد .
در واقع این طور می توان عنوان کرد که توده زیر بغل هم می تواند نشانه یک عارضه بی خطر باشد و یا می تواند یک نوع آدنوپاتی و یا همان تورم غدد لنفاوی در آثر بروز اختلالات خود ایمنی یا سرطان باشد.
آندوپاتی چیست؟ تورم غدد لنفاوی یکی از شایعترین علایم برخی بیماریهای است. در این بیماری یک غده واحد یا تعدادی از غدد یا همه غدد ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند.غدد لنفی عموماً در پاسخ به عفونت باکتریایی یا ویروسی متورم میشوند.
پس در صورت بروز هر توده ای زیر بغل بلافاصله باید به دکتر متخصص مراجعه نمود و با نمونه برداری دلایل این توده مشخص شود.
زنان و سرطان پستان
بسیاری از زنان با احساس یک توده در زیربغل خود دچار هراس و نگرانی می شوند زیرا به سرطان پستان مشکوک می شوند.پیش از این که دچار ترس و نگرانی شوید به این علائم توده زیربغل که با سرطان پستان مرتبط هستند توجه داشته باشید: توده های سرطانی با گذشت زمان از نظر اندازه بزرگ می شوند و برخی از آنها حتی از نظر تعداد نیز زیاد می شوند .توده های سرطانی نه بسیار سریع مانند یک عفونت رشد می کنند و نه موجب قرمزی پوست می شوند.اگر توده بدون درد، سفت و در مکانی ثابت است، احتمال بیشتری دارد که سرطانی باشد.
روش تشخیص چگونه است؟
این توده های زیر بغل اصولاً با لمس قابل تشخیص می باشد و یا حتی قابل مشاهده می باشد و از علایم دیگر می توان حساسیت یا درد هنگام لمس کردن قرمزی و گرمای بیش از حد بر روی پوست و اطراف آنها می توان عنوان کرد.
شایع ترین علل توده زیر بغل می توانند عفونت های باکتریایی و ویروسی و قارچی باشند .
در مواردی که این توده های زیر بغل بیشتر ریشه آدنوپاتی و یا همان تورم گره های لنفاوی داشته باشد ممکن است نشانه هایی از عفونت را داشته باشد مانند: تب،لرز، خستگی، آبریزش بینی، گلو درد، گوش درد، سردرد و سایر نشانه های آدنوپاتی ممکن است نشانه ای از یک مسئله جدی تر باشد مانند گره های به سرعت در حال رشد، گره هایی که بیش از 2 هفته باقی می مانند، کاهش وزن نامعلوم، تب طولانی مدت یا عرق شبانه، خونریزی آسان یا کبودی وگره های سفت که با هل دادن حرکت نمی کنند
در غدد لنفاوی مشکوک به تومور می باشند، تستهای تشخیصی و تصویربرداری میتوانند تشخیص را تایید کنند.
براساس مکانی که سرطان ممکن است لنف را درگیر کرده باشد، اشعه ایکس، سونوگرافی، سیتیاسکن، یا MRI برای تشخیص انجام میشود و احتمالا از بافت نمونهبرداری خواهد شد. پزشک بخشی از گره لنفی یا کل گره را با استفاده سوزن از بدن خارج کرده و سپس نمونه را به آزمایشگاه فرستاده تا متخصص بتواند آن را با میکروسکوپ برای تشخیص سرطان غدد لنفاوی بررسی کند. زمانی که چندین گره لنفی متورم شده اند معمولا با یک شمارش کامل خون (CBC) میتوان تصویری کلی از سلامت عمومی بدن و همچنین اطلاعات دقیقتر در مورد سلولهای خونی سفید خود که با عفونت مبارزه میکنند، به دست آورد.
مراحل درمان توده های زیر بغل
درمان بر اساس دلیل شکل گیری توده ها انتخاب خواهد شد.
براساس نتایج حاصل از بررسی فیزیکی، ممکن است آزمایشهای بیشتر به منظور رد کردن عفونت، واکنشهای آلرژیک و یا تغییرات سرطانی را درخواست شودو پزشک معالج ممکن است ترکیبی از آزمونهای تشخیصی نظیر شمارش کامل خون، بیوپسی (برداشتن یک قطعه کوچک از بافت توده برای تست ) و تست آلرژی را انجام دهد.
اگر یک عفونت باکتریایی باشد، برای شما آنتی بیوتیک تجویز می شود. اگر به واسطه آلرژی شکل گرفته است، داروهایی به منظور درمان آلرژی برای شما تجویز خواهند شد و توصیه می شود از محرک های آلرژی دوری کنید.
در مواردی که درمان نیاز نیست، ممکن است از درمان های خانگی مانند کمپرس گرم یا مصرف داروهای ضد درد بدون نسخه برای تسکین ناراحتی استفاده شود. چنانچه توده از یک عفونت ویروسی ناشی شود نهایت به خودی خود از بین میرود با این حال، لیپوماس، در حال بیضرری، دائمی است .
یک توده زیر بغل ناشی از سرطان که البته بهترین شانس بهبودی، تشخیص به موقع است و روش درمان بر اساس نوع سرطان و مرحله ای که در آن قرار دارد، انتخاب خواهد شد. روند درمان برخی توده های سرطانی ممکن است شامل پرتودرمانی، شیمی درمانی یا عمل جراحی شود.
درمان خانگی توده های زیر بغل
– فردی که دچار تورم غدد لنفاوی زیربغل است، باید لوازم شخصی کاملا جدا داشته باشد و لباسهای وی جداگانه شست وشو شود.
-بیمار از لوازم بهداشتی دیگران استفاده نکند.
-تا زمان خوب شدن از دئودورانتهای زیر بغل استفاده نشود.
– برآمدگی نباید دست کاری شود زیرا احتمال پخش شدن عفونت وجود دارد.
– زیر بغل با تیغ اصلاح نشود.
– این بیماران هر روز باید حمام کنند.
– از صابونهای زبر استفاده نشود.
– ویتامین E برای درمان مشکلات پوستی و حتی جهت کاهش ورم غدد لنفاوی مفید است مصرف کنید.
– آب برای گردش خون مناسب بخورید.
– آبلیموی تازه به دلیل خاصیت ضد التهبابی و ویتامین C بخورید.
– اسپیرولینا سرشار از آنتیاکسیدان، ویتامین B، اسیدهای چرب امگا-۳ و دیگر مواد مغذی لازم برای سلامتی است. این مواد مغذی، اسپیرولینا را به یکی از بهترین درمانهای خانگی برای ورم غدد لنفاوی تبدیل کردهاند؛ و بهتر است شما نیز از این مسئله آگاه باشید. اسیدهای چرب امگا-۳ و خواص ضد التهابی موجود در اسپیرولینا میتوانند علائم ورم غدد لنفاوی را به شکلی موثر تسکین دهند.
میتوانید اسپیرولینای طبیعی را از برخی عطاریها تهیه کنید و در خانه با استفاده از آن اسموتی بسازید؛ همچنین مکملهای ساخته شده از این جلبک نیز در داروخانهها موجود هستند. نوشیدن روزانهی اسموتی اسپیرولینا میتواند ظرف یک هفته به بهبود ورم غدد لنفاوی کمک کند. به علاوه، میتوانید بعد از مشورت با پزشک از کپسولهای اسپیرولینا نیز استفاده نمایید.
– سیر، زردچوبه و روغن نعناع فلفلی به دلیل خواص زیاد ضد باکتریایی استفاده کنید.
– سرکه سیب یکی دیگر از داروهای طبیعی درمان تورم است واقعا خاصیت درمانی شگفت انگیزی دارد، سرکه محیط الکلی ایجاد میکند و همچنین PH بدن را درسطح بالایی حفظ میکند. مطالعات نشان داده سرکه خاصیت پاک کنندگی دارد و سطح آنزیم و ویتامین در بدن را بالا میبرد البته بیشتر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی آن باعث درمان عفونتها میشود. یک فنجان سرکه را با یک فنجان آب ترکیب و دستمالی را در آن خیس کنید و روی موضع بمالید بعد از ۵ دقیقه با آب گرم بشویید و خشک کنید اینکار را حداقل دو بار در روز انجام دهید.
–چای بابونه گل این گیاه دارویی نیز در صورتی که به شکل دمنوش استفاده شود، برای درمان ورم غدد لنفاوی موثر خواهد بود. مقداری گل بابونه را در یک فنجان آب داغ بریزید. در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید بابونه ۵ تا ۷ دقیقه در آب داغ دم بکشد. دمنوش را صاف کنید. مقداری عسل به دمنوش اضافه نمایید. روزانه دو تا سه فنجان دمنوش (چای) بابونه بنوشید. اگر گل بابونه در دسترستان نبود، میتوانید به جای آن، از چای کیسهای بابونه نیز استفاده نمایید.