خواص درمانی زنجبیل برای معده
مارس 1, 2019کدام حیوان معده ندارد
مارس 2, 2019کدام حیوان مغز ندارد
دما در قسمت های گرم اقیانوس ها و در قسمت سطحی آنها با 31 درجه می رسد. دمای آب در بیشتر نواحی گرمسیری بین 20 تا 30 درجه است و هر چه به سمت پایین تر از سطح آب رفته و به عمق آب نزدیک می شویم دما هم رفته رفته کم میشود و پایین می آید چرا که نفوذ پذیری نور خورشید نیز کم میشود و از عمق 50 متر به پایین فتوسنتز بسیار کاهش پیدا میکند و نهایتا در همق 200 متر تاریکی مطلق است. کاهش دما در دریا ها به گونه ای است که از سطح آب به اعماق آبها شاهد تغییر دما از 15 درجه به منفی 4 درجه خواهیم بود و تغییر دما ناگهانی است. جالب است بدانید که در نواحی قطبی مواد مغذی که در سطح آب هستند به زیر آب میروند تا آبزیانی که در اعماق آب ها هستند بتوانند از مواد مغذی استفاده کنند ولی در نواحی استوایی آب از سمت پایین به سمت بالا جریان دارد و برعکس مناطق قطبی است و جریانی متداوم بین آبهای مناطق قطبی و مناطق استوایی برقرار میشود. در ادامه با چندین مورد از عجایب حیات آبزیان آشنا خواهید شد.
عجایب حیات آبزیان
مرجان ها
مرجان ها خود یک موجود زنده هستند و دستگاه هایشان بین دمای 20 تا 30 درجه به خوبی کار می کنند. مرجان ها در همزیستی با یک جلبکی به نام جلبک زوکسانتلا زندگی میکند و یک فضایی را فراهم میکند تا جلبک در آنجا زندگی کرده و اکسیژن، فسفر و دی اکسید کربنی که برای فتوسنتز می خواهد را دریافت کند و از طرف دیگر جلبک زوکسانتلا اکسیژنی را تولید میکند که نیاز مرجان هست. این دو در کنار هم فضای امنی را ایجاد می کنند که جاندارانی مانند دلقک ماهی، طوطی ماهی، طوطیا دریایی، اسفنج ها و عقرب ماهی میتوانند در آنجا زادآوری کنند، تخم بریزند و تولید مثل کنند.
یکی دیگر از عجایب حیات آبزیان این است که اگر اتفاقی بیافتد مبنی بر اینکه دمای زمین زیاد شود و متوسط آن دریا ها دو درجه افزایش یابد مرجان ها جلبک زوکسانتلا را از خود دور میکنند و رابطه همزیستی که داشتند و به هر دو آنها سود می رسید بهم می خورد و جلبک زوکسانتلا از بین می رود، سپس مرجان ها شروع به سفید شدن می کنند و به دنبال آن چرخه زندگی یک سوم آبزیانی که در کنار مرجان ها زندگی می کردند دچار مشکل میشود. بیش از چهار هزار نرم تن و بی مهره در کنار مرجان ها زندگی میکنند و با رعایت نکردن حفاظت از محیط زیست حیات مرجان ها به خطر می افتد و طبیعتا جانداران اطرافش نیز آسیب می بینند.
ستاره دریایی
حال می خواهیم به سوال کدام حیوان مغز ندارد پاسخ دهیم. ستاره دریایی جانداری عجیب و تک سلولی است که فاقد سر و مغز می باشد. ستاره دریایی دارای 5 بازو مکنده است که اگر یکی از بازو هایش قطع شود به سرعت بازویی جایگزین قبلی می شود. غذای مورد علاقه ستاره دریایی صدف ها هستند و به همین منظور در مناطقی که پرورش صدف انجام می شود ورود ستاره دریایی ها زیان آور است. بازو های ستاره دریایی به شکار صدف و باز کردن آنها کمک می کند و به راحتی با بخش مرکزی خود که دهانشان است درون صدف را تخلیه و از آن تغذیه می کنند. برای مطالعه مطالب جالب نظیر کدام حیوان نمی شنود با سایت دانشجو همراه باشید.