مضرات مرکاپتان چیست
آگوست 21, 2019کدام حیوانات هوش بیشتری دارند
آگوست 26, 2019بیماری آسم چیست؟
آسم نوعی بیماری مجاری تنفسی میباشد که باعث می شود هنگام نفس کشیدن دچار مشکل شویم. آسم با التهاب گذرگاههای تنفسی همراه است و این امر منجر به تنگ شدن موقت مجاری تنفسی میشود که اکسیژن را به سمت ریهها میبرند. آسم می تواند جنبه آلرژیک داشته باشد در ادامه علایم آسم و آلرژی و آسم آلرژیک را مورد بررسی قرار می دهیم.
علایم بیماری آسم چیست؟
علائم آسم یعنی سرفه، خسخس، تنگی نفس و تنگی قفسهی سینه است. اگر این وضعیت شدید باشد، آسم میتواند منجر به کاهش فعالیت و ناتوانی در صحبت کردن شود.
ممکن است در اثر سرفه از ریه خلط تولید شود اما بالا آوردن آن اغلب دشوار است. در هنگام بهبودی پس از حمله ممکن است این خلط چرک مانند به نظر میرسد و علت آن وجود میزان زیاد سلولهای سفید خون موسوم به ائوزینوفیل میباشد. علائم معمولاً در شب و در صبح زود یا در هنگام ورزش یا در هوای سرد بدتر میشود.
برخی از افراد مبتلا به آسم به ندرت علائم را تجربه میکنند و معمولاً در واکنش به عوامل محرک این علائم را از خود نشان میدهند، در حالی برخی دیگر ممکن است علائم آشکار و مداومی داشته باشند.
علائم آسم ممکن است ناشی از قرار گرفتن در معرض عوامل حساسیتزا (مانند گرده گیاهان، حشرات یا گرد و غبار)، عوامل محرک در هوا (مانند دود، بخارهای شیمیایی یا بوهای شدید) یا شرایط آب و هوایی باشد. همچنین انجام تمرینات ورزشی یا وجود بیماریهای تنفسی و آنفولانزا میتواند باعث افزایش حساسیت گردد.
افراد مبتلا به آسم می بایست خونسردی خود را هنگام حمله آسم حفظ کنند زیرا ترسی که در این هنگام در فرد به وجود میآید، مانع از انجام دستورالعملهای مربوط به حمله آسم میشود. تنفس سریع به همراه احساسات شدید باعث تنگ شدن لولههای برونشیت و وخیمتر شدن حمله آسم میشود.
علائم آسم ممکن است در هر زمانی ظاهر شوند. علائم خفیف ممکن است تنها چند دقیقه طول بکشد و به صورت خود به خود یا با مصرف دارو برطرف گردد. اما علائم شدیدتر میتوانند ساعتها تا روزها ادامه داشته باشند.
آسم می تواند بصورت آلرژیک باشد و یا بصورت غیر آلرژیک باشد.
گرچه درمان حتمی آسم وجود ندارد اما راهکارها و و داروهایی هستند این بیماری را تحت کنترل در آورند و یا اسپری دهانی می باشد که جهت بهبود لحظه ای علایم آسم موثر است، و ضمناً با بهبود اصول تغذیه نیز می توان تاثیر مطلوبی در درمان این بیماری گذارد.
مثلاً ثابت شده است مصرف موز، عسل، شلغم، زنجبیل، موسیر و … تاثیر مثبتی در درمان این بیماری می توانید داشته باشید.
البته نکته مهم در بیماری آسم این است که از مصرف دخانیات پرهیز شود.
آسم و آلرژی تا حدی بیماریهای مرتبطی هستند، در واقع بودن در محیطهای آلرژی زا می تواند باعث ایجاد علائم آسم گردد.
علل بیماری آسم چیست؟
از نظر علمی مهم ترین علت و رابطه ای که در ابتلا به بیماری آسم ثابت شده فاکتور ژنتیک می باشد، یعنی فردی که پدر یا مادرش مبتلا به آسم باشند، بیشتر در خطر ابتلا به آسم قرار می گیرد و اگر هر دو نفر (پدر و مادر) آسم داشته باشند، قطعاً امکان ابتلا فرزندان بیشتر خواهد شد.
نوع شغل در تشدید و ایجاد بیماری بسیار مهم می باشد. نوعی از آسم را به نام “آسم وابسته به شغل” می نامند. به طور متوسط 10 درصد بیماران آسمی، آسم وابسته به شغل دارند، مثل کارگرانی که در کارخانه ریسندگی و بافندگی کار می کنند یا کسانی که بیشتر با پنبه سر و کار دارند یا کارگرانی که در معرض رنگ کاری هستند و یا کسانی که به واسطه شغلشان با کلر و یا مواد شوینده سروکار دارند در معرض ابتلا به بیماری آسم می باشند و بویژه اگر جنبه ژنتیکی نیز داشته باشند.
آلرژی چیست؟
آلرژی یا حساسیت، (به انگلیسی: Allergy) واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل گوناگون است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهراً بیضرر موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان میدهند.
برای مثال گرده گیاهان، میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شدهاست. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند.
نتایج مطالعهای علمی در دانشگاه اوتاگو نشان میدهد کودکانی که به مکیدن انگشت شست یا جویدن ناخن دست خود عادت دارند، کمتر با خطر ابتلا به آلرژی مواجه هستند. اگرچه به تشویق این نوع از رفتار در کودکان توصیه نمیشود، اما ظاهراً این عادتها از جنبههای مثبت و غیرقابل انکاری نیز برخوردارند.
در طول 50 تا 60 سال گذشته میزان بروز انواع مختلف بیماریهای آلرژیک همچون آسم، اگزمای آتوپیک و رینیت آلرژیک در بسیاری از کشورها در حال افزایش است. آلرژی یا حساسیت یک بیماری شایع در نقاط مختلف دنیا است. این بیماری شیوع فراوانی در بین همهی گروههای سنی و جنسی دارد. شیوع حساسیت در جمعیتهای عادی در تمام سنین در نواحی مختلف دنیا 20 تا 40 درصد است.
آلرژی اثرات منفی بر سلامت افراد و حضور اجتماعی آنها گذاشته که بهواسطهی آن مشکلات اقتصادی و اجتماعی برای جوامع در پی دارد.
در دنیای جدید و صنعتی امروز عواملی مانند کارخانههای آلاینده، گازهای گلخانهای، بنزین وسایل نقلیه و تخریب محیطزیست، بالا بردن دمای کره زمین و تغییرات آب و هوایی و همچنین عوامل انسانی از قبیل تغییر سبک زندگی، استفاده از غذاهای سریع آماده مانند فست فود ها و استفاده از دخانیات مانند سیگار و قلیان نقش بسزایی در افزایش بروز علائم بیماریهای آلرژیک دارند. بسیاری از مردم از اثرات سوء آلودگی هوای فضاهای داخلی (indoor air pollution) بر روی سلامت انسانها مطلع نیستند. مطالعات بسیاری در این زمینه نشان داده است که میزان آلودگی هوای داخل خانه در مورد برخی از آلاینده ها 2 تا 5 بار بیشتر از هوای خارج خانه است و این امر باید جدی گرفته شود چرا که اغلب مردم 90% اوقات خود را در خانه میگذرانند
آسم آلرژیک چیست؟
از شایع ترین علل آسم، آسم آلرژیک میباشد که علائمی مانند: تنگی نفس و خس خس سینه را به همراه دارد. گفته می شود که داشتن آسم آلرژیک به معنای آلرژی با علائم آسم است. آلرژنها موجب واکنش آلرژیک می شوند زیرا سیستم ایمنی بدن آنها را مضر می داند.
سیستم ایمنی بدن با انتشار ماده ای به نام ایمونوگلوبولین E (یا IgE) پاسخ می دهد. ازدیاد در این ماده ، می تواند باعث التهاب (تورم) راه های هوایی در ریه های بیماران شود. این عارضه می تواند نفس کشیدن را دشوارتر کند در نتیجه منجر به یک حمله آسمی خواهد شد.