فواید سرم ویتامین سی
اکتبر 23, 2019موارد استفاده از قرص برنج
اکتبر 28, 2019لوزارتان
لوزارتان از مهم ترین و پر مصرف ترین داروهای قلبی و از گروه داروهای بلوک کننده ی گیرنده آنژیوتانسین ll است. آنژیوتانسین دو، ماده ای شیمیایی است که در بدن موجب تنگ شدن عروق خونی می گردد، و همچنین لوزارتان بر روی ماده شیمیایی دیگر به نام آلدوسترون که مسئول افزایش حجم بخش مایع خون که شامل آب و مایعات جذب شده خون است تاثیر می گذارد و جریان خون را افزایش می دهد.
در واقع می توان گفت که لوزارتان اثر مهارکنندگی در کاهش عملکرد قلب و کنترل فشار خون دارد و همچنین لوزارتان اثر محافظتی مطلوبی بر روی کلیه ها دارد.
موارد تجویز لوزارتان در مواردی می باشد که فشار خون بالا با کنترل فشار خون و نارسایی قلبی با کاهش کار قلب و همچنین جهت محافظت از کلیه ها در بیماران مبتلا به دیابت 2 که با مشکلات کلیوی نیز درگیر می باشند مناسب است. لوزارتان به تنهایی یا همراه داروهای دیگر برای بهبود عملکرد قلبی و عروق شما تجویز می گردد.
داروهایی هم هستند به نام Cozaar است که ترکیبی از لوزارتان و هیدروکلروتیازید که یک داروی ادرار آور است، می باشد و این دارو برای کاهش فشار خون تجویز می گردد، این گونه داروهای ترکیبی گاهاً ممکن است تاثیر بهتر و استفاده راحت تری داشته باشند.
نکات مهم قبل از مصرف لوزارتان
- در صورت اینکه فردی که لوزارتان مصرف می کند از قبیل مشکلات کلیوی که بویژه مربوط به انسداد عروق کلیوی، مشکلات مربوط به دریچه قلب و یا عضلات قلبی و یا مشکلات کبدی داشته باشند می بایست پزشک خود را مطلع نماید.
- همچنین باید در نظر گرفت که این دارو ممکن است بر روی داروهای دیگر تاثیر بگذارد بنابراین لازم است قبل از استفاده از این داروها لیستی از کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید.
- در ابتدای شروع مصرف داروی لوزارتان توسط بیمار ممکن است که پزشک برای جلوگیری از بوجود آمدن عوارض لوزارتان مقدار داروی کم برای شما تجویز نماید و سپس کم کم دوز مصرف بیمار بالا برود تا بدن بیمار به این دارو عادت کند.
- زمان مشخص برای مصرف دارو در نظر گرفته شود تا مصرف آن منظم باشد برای بسیاری از بیماران مصرف این دارو صبح ها راحت تر می باشد.
- این دارو با غذا تداخل ندارد و می توان قبل یا بعد از غذا خوردن مصرف نمود.
- با توجه به اینکه فشار خون یک بیماری مزمن می باشد مصرف این دارو عموماً به مدت طولانی تجویز می گردد لذا به مصرف دارو حتی زمانی که احساس سلامت می کنید می بایست ادامه دهید و مصرف دارو بدون تجویز پزشک معالج نباید قطع شود و همچنین معاینات و آزمایشات مانند پیگیری وضع پتاسیم خون توسط پزشک معالج تجویز می گردد.
- مصرف برخی از ضد دردها و ضد التهاب ها مثل آسپرین و ایپوبروفن ممکن است سبب افزایش احتمال بروز عوارض داروی لوزارتان شود لذا لیست کلیه داروهای جدید که می خواهید مصرف نمایید را می بایست در اختیار پزشک متخصص یا داروساز خود قرار دهید.
- برای کنترل نمودن فشار خون و عملکرد مناسب این دارو بسیار مفید است که در زمان استفاده این دارو از رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی مناسب که پزشک شما توصیه می کند پیروی نمایید.
- ممکن است عوارضی مانند سرگیجه و از حال رفتن در طول زمان مصرف این دارو پدیدار گردد.
- از مصرف نمک های حاوی پتاسیم در زمان مصرف این دارو می بایست خوداری شود.
عوارض مصرف لوزارتان
احساس خستگی و سرگیجه و یا سبکی سر هنگام تغییر وضعیت از نشسته به خوابیده و ایستاده جز عوارض شایع مصرف لوزارتان می باشد و بهتر است زمانی که احساس سرگیجه کردید برای چند دقیقه نشسته و سپس بلند شوید.
همچنین ممکن است افت فشار ارتوستاتیک وابسته به دوز بویژه در افرادی که کاهش حجم دارند مانند آنهایی که دوز بالای دیورتیک دریافت نموده اند می تواند موجب افت فشار خون شود.
از عوارض دیگر لوزارتان می توان به اختلال در عملکرد کلیه ها و ندرتاً راش های پوستی، خارش و آنژیوادم و افزایش آنزیم های کبدی اشاره نمود.
همچنین از عوارض مصرف لوزارتان هایپر کالمی و درد عضلانی و درد مفاصل نیز گزارش گردیده است و از موارد مثبت آن اینست که بر خلاف دیگر مهار کننده ها ACE ، مصرف لوزارتان موجب سرفه نمی شود. از دیگر عوارض مصرف لوزارتان می توان به اختلال در مسیر تنفسی، درد پشت و ناراحتی های گوارشی و خستگی و نوتروپنی (یک نوع نارسایی ایمنی ناشی از نقص نوتروفیل) اشاره نمود.
از مسایل مهم در مصرف لوزارتان انجام دوره ای آزمایشات خون می باشد زیرا مصرف لوزارتان سبب می شود که میزان پتاسیم خون تغییر پیدا کند.
همچنین در دوران حاملگی مصرف قرص لوزارتان ممنوع می باشد و در بیماران مبتلا به تنگی شریان کلیوی نیز مصرف لوزارتان می بایست با احتیاط مصرف گردد.
لوزارتان از طریق ادرار و صفرا دفع می شود و در بیمارن کلیوی و کبدی ممکن است نیاز به کاهش دوز تجویزی باشد.
در بیمارانی که کاهش حجم وجود دارد نیز مانند دریافت کنندگان درمان با دوزهای بالای دیورتیک ممکن است افت فشار خون ایجاد گردد، بنابراین قبل از شروع درمان با لوزارتان نیز کاهش حجم آنها باید اصلاح گردد و یا باید دوز کمی در این موارد تجویز گردد.
و همچنین به دلیل اینکه هایپرکالمی بویژه در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی ممکن است رخ دهد غلظت های پتاسیم سرم باید چک شود و در حالت کلی از مصرف دیورتیک های potassium-sparing اجتناب شود.
تداخلات دارویی لوزارتان
اثر ضد فشار خون لوزارتان تحت تاثیر داروها و دیگر عوامل کاهش دهنده فشار خون ممکن است تقویت گردد و همچنین یک اثر هایپرکالمی (افزایش سطح خونی یون پتاسیم در بدن است) می تواند در اثر مکمل های پتاسیمی، دیورتیک های potassium-sparing و یا دیگر داروهای ایجاد کننده هایپرکالمی ایجاد شود پس نباید لوزارتان را همراه دیورتیک potassium-sparing تجویز یا مصرف شود.
لوزارتان و برخی از آنتاگونیست های گیرنده آنژیوتانسین ll توسط ایزوآنزیم های سیتوکروم 450-p متابولیزه می شوند و احتمال دارد که کنار داروهایی که این آنزیم ها را تحت تاثیر قرار می دهد تداخلات دارویی ایجاد شود .
داروهای هم گروه لوزارتان
- کاندزارتان
- اپروزارتان
- ایربزارتان
- لوزارتان+هیدروکلروتیازید
- اولمزارتان
- تلمیزارتان
- تلمیزارتان+هیدروکلروتیازید
- والزارتان