کاربرد نشاسته
سپتامبر 2, 2019چای گل
سپتامبر 7, 2019در اعماق آبها
جهان هستی پیرامون ما پر از عجایب می باشد که البته هنوز ما پی به بسیاری از آنها نبرده ایم، یکی از اسرار آمیزترین اکو سیستم ها بدون شک دنیای اقیانوس ها و دریاهای عیق می باشد.
در اعماق این آب ها موجوداتی یافت می شود که وقتی انها را می بینیم یاد فیلم ها ترسناک و تخیلی می افتیم. برخی از آنها شبیه کابوس های شب های ما هستند.
در این مقاله با 7 نوع آبزی ترسناک و رعب انگیز اعماق آبها آشنا می شویم که دیدن آنها بدون تردید برای هر بیننده ای رعب انگیز می باشد.
ماهی ها عجیب دریایی
1.ماهی نیش دندان
ماهی نیش دندان یا ” Anoplogaster cornuta” موجود وحشتناکی می باشد که در اعماق دریا زندگی می کند.
برخلاف ظاهر وحشتناکش این جانور تنها 15 سانتی متر طول دارد و دارای یک بدن کوچک با سر بزرگ می باشد.
رنگ این ماهی از قهوه ای تیره تا مشکی تغییر می کند. البته باید گفت نوع کم سن و سال آن دارای ظاهری دیگر می باشد و آنها خاکستری تیره هستند و روی سر خود یک برآمدگی دارند.
نکته جالب در مورد این ماهی این است در اعماق بسیار زیاد مانند 4877 متر زندگی می کنند. فشار آب در این نقطه بسیار زیاد و دما نیز حدوداً صفر درجه است. آنها هر چه گیر بیاورند می خورند و خوراک آنها بیشتر از اعماق بالاتر فرو می افتد.
آنها در اقیانوس های گرمسیر و معتدل از جمله آب های نزدیک به سواحل استرالیا زندگی می کنند.
2. مارماهی پلکانی
مارماهی پلیکانی یا “Eurypharynx pelecanoides” یکی از ماهی های عجیب اعماق اقیانوس های می باشد. از ویژگی هایش دهان بزرگ می باشد. دهان این جانور مفصل ضعیفی دارد که زیاد باز شود و طعمه های خیلی بزرگ را ببلعد.
طعمه ها بعد از بلعیده شدن درون محفظه ای شبیه کیسه پلیکان ها قرار می گیرند. همچنین معده اش برای حضم و بلعیدن این طعمه های بزرگ کش می آید. دهان بزرگ این آبزی باعث شده به آن مارماهی دهان چتری نیز لقب بدهند.
از ویژگی های دیگر این جانور دم این آبزی است که بسیار بلند وشبیه شلاق می باشد. اندازه مارماهی پلکانی بین 60 سانتی متر تا 1 متر می باشد و در همه جای دنیا در اعماق 900 تا 1800 متر مشاهده می شود.
3- قلابچه ماهی
قلابچه ماهی با نام “Melanocetus johnsoni” آبزی ترسناک و عجیبی است که در اعماق اقیانوس ها زندگی می کند. بدن گرد آن طوری است که ما را یاد توپ بسکتبال می اندازد. و به نظر می رسد می تواند یک نفر را قورت دهد.
شکل ترسناک این ماهی باعث شده است که لقب شیطان سیاه نصیبش گردد. البته باید گفت که این ماهی تنها 13 سانتی متر طول دارد.
همانند بسیاری از ماهی ها این ماهی از اندام نوری خود با خاموش و روشن کردن آن برای جذب شکارش استفاده می کند.
نکته جالب درباره این ماهی کوچک اما ترسناک اینست که نوع نر آنها کوچکتر بوده و ظاهری متفاوت دارد. ماهی های نر تقریباً به اندازه یک انگشت هستند و توسط دندان کوچک و قلاب شکل، خودشان را به نوع ماده متصل می سازند. پس از آن که اتصال انجام گرفت، ارتباط رگ های خونی برقرار شده و ماهی نر باقی عمرش را به همین شکل سپری کرده و مانند یک انگل از بدن ماده تغذیه می کند.
اگر جنس نر نتواند این کار را انجام دهد، از گرسنگی خواهد مرد. قلابچه ماهی ها معمولا در اعماق بیش از ۹۰۰ متر زندگی می کنند.
4- مرکب ماهی غول پیکر
مرکب ماهی غول پیکر “Architeuthis dux” یکی از بزرگترین موجودات جهان که طول آن حدود 18 متر است می باشد. و در گروه بی مهرگان بزرگترین محسوب می شود.
این ماهی نرم تن بوده و در رسته سرپایان (اختاپوس ها و سایر مرکب ماهی ها) قرار می گیرد.
این ماهی های غول پیکر گوشت خوار بوده و هر چیزی که سر راهشان قرار بگیرد را می بلعند. داستان هایی درباره آنها است که سکنه قایق های کوچک را با استفاده از 8 بازوی مکنده قوی خود بلعیده اند وجود دارد.
این جانوران طعمه هایی برای نهنگ های عنبر هستند. تعدای از اینها در شکم این ماهی غول پیکر یافت شده اند البته زخم هایی که ناشی از مکش های این مکنده می باشد بر دیواره معده این مکنده دیده می شود.
5- ایزوپود بزرگ
ایزوپود بزرگ با نام “Bathynomus giganteus” بزرگترین نوع در خانواده ایزوپود هاست. این آبزی از نظر ظاهر و نسبت، بسیار نزدیک به خرخاکی های گلوله ای است که در بیشتر باغچه ها دیده می شوند. سخت پوست گوشتخوار یاد شده، وقت خود را صرف کاوش در کف (بستر) دریا می کند. به علت کمبود غذا در عمق زیاد، ایزوپود هر چیزی که از بالا به اعماق پایین سرازیر شود را می بلعد.
جانور از برخی بی مهره هایی که در عمق زندگی می کنند نیز تغذیه می نماید. اندازه ایزوپودهای بزرگ می تواند به ۴۰ سانتیمتر نیز برسد. ظاهر آبزیان یاد شده بسیار شبیه به موجودات ماقبل تاریخ جلوه می کند. آن ها می توانند در مواقع خطر خودشان را به شکل یک گلوله درآورند و توسط پوسته ضخیم و مقاوم، از خطرات احتمالی دور بمانند.
دهان عجیب و غریب آن ها اجزای بسیار زیادی دارد که برای تکه تکه کردن طعمه با یکدیگر کار می کنند. آن ها در همه جای دنیا دیده می شوند و در اعماق بیشتر از ۶۰۰ متر زندگی می کنند.
6- موش ماهی بینی دراز
این ماهی “Harriotta raleighana” در آب های بسیار عمیق زندگی می کند و طول آن به ۱/۵ متر نیز می رسد. بینی دشنه مانند جانور همه را به یاد دماغه یک جنگنده مافوق صوت می اندازد. موش ماهی بینی دراز در آفریقای جنوبی به “کوسه شبح” شهرت دارد. تنها لمس ستون فقرات سمی در اولین باله پشتی، می تواند فرد را به کام مرگ بفرستد، هرچند که چنین اتفاقی در محل زندگی آبزی (۲۵۰۰ متر در عمق دریا) هیچگاه رخ نخواهد داد.
7- تابوت ماهی
با بدن نرم و دم بلند خود که هردویشان دارای برآمدگی های کوچک هستند، ظاهر ترسناکی را به هم زده است. پوشش سیاه و سفید در دهان و یک برآمدگی در پوزه که به یک گودی ختم می گردد، ظاهر این جانور را تشکیل می دهد. تابوت ماهی حداقل 10 سانتیمتر رشد می کند و در نواحی مرکزی تا شرقی اقیانوس هند در اعماق 1320 تا 1760 متری دیده می شود.
تابوت ماهی دو نوع مختلف از تابوت ماهی به نام های “Bathychaunax” و “Chaunax” وجود دارد. مورد اول در مقایسه با دومی، دارای خطوط جانبی کمتر، زائده ای بلندتر، سری پهن تر، فاصله زیاد میان برآمدگی ها و ویژگی های استخوان بندی مختلف است.
بعد از اینکه در مورد ماهی هایی با ظاهر عجیب و ترسناک دریا صحبت کردیم می خواهیم برای اتمام مقاله در مورد یکی از زیباتریم ماهی های دریایی با نام عروس دریایی که به دلیل زیبایی آن به این نام خوانده می شود صحبت کنیم:
کدام حیوان مغز ندارد
اگر بخواهیم بگوییم کدام حیوان مغز ندارد با نام عروس دریایی مواجه می شویم بله عروس دریایی مغز ندارد و حتی قلب هم ندارد. عروس دریایی یا همان ماهی ژله ای بدون مغز و قلب در اعماق اقیانوس ها جز شکارچیان ماهر محسوب می شوند.
عروس دریایی گونه ای از مرجانیان می باشد که انواع گوناگون دارد، عروس دریایی از زمان های بسیار دور زندگی می کرده است.
عروس دریایی دارای دهان چهار گوش در قسمت وسط بدن می باشد که به یک حلق لولهای با مقطع 4 گوش وصل میگردد و انتهای حلق به معده ختم می شود که دارای ۴ جیب شعاع است. معده چهار قسمتی است و از این قسمتها، لولههای گوارشی یا معدی منشا گرفته و به صورت مجرای شعاعی حلقوی قرار گرفته و مواد غذایی را به قسمتهای مختلف میرسانند. در اطراف دهان ۴ بازوی دهانی وجود دارد. در لبه چتر عروس دریایی، تعداد 8 عدد برآمدگی به فواصل مناسب با هم قرار دارند که این برآمدگیها دارای ساختار حسی هستند و حاوی ذرات شعاعی یا استاتولیتها بوده و نیز 2 چشم ساده در جدار عضو تعادلی خود دارند.
البته این عکسی برای عروس دریایی گذاشته شده، یک عروس دریایی غول پیکر می باشد.