نگهداری از گیاهان در سرما
ژانویه 15, 2009اينترنت اكسپلورر 8 منتشر شد
فوریه 11, 2009مصرف زياد شکر و قندهاي ساده ، سلامت انسان را به مخاطره مي اندازد. اين امري مسلم است که همگان به آن آگاهي دارند. تعادل نداشتن در مصرف قندهاي ساده و تصفيه شده ، سبب بروز بعضي بيماري ها مي شود.
از جمله اين بيماري ها مي توان به ديابت ، بيماري هاي قلبي و عروقي ، پوسيدگي دندان ، چاقي ، سنگهاي صفراوي و… اشاره کرد.
دريافت بالاي شکر با افزايش سطح هورمون انسولين منجر به سخت شدن دريچه هاي قلب و تصلب شرائين نيز مي شود. انستيتو سرطان امريکا در راهنماي رژيم غذايي تاکيد کرده است مصرف قندهاي تصفيه شده و شکر را محدود کنيد.
به هر حال شکلات هاي بدون قند يا به اصطلاح رژيمي ، به منظور پيشگيري از امراض مختلف جايگزين مناسبي براي قندهاي ساده هستند. يک شکلات بدون قند مرغوب ، حاوي مخلوطي از ويتامين ها و املاح است و کل کربوهيدرات هاي آن بين 10 تا 15 گرم است.
بسياري از شرکتهاي بزرگ شکلات سازي جهان براي تهيه شکلات بدون قند از قند مالتيتول Maltitol به منظور جايگزين شکر استفاده مي کنند. مالتيتول که يک
شيرين کننده طبيعي است ، خواص منحصر به فردي دارد.
از جمله اين خواص ، مي توان به موارد زير اشاره کرد:
1- مالتيتول يک قند طبيعي است که از هيدروژناسيون مالتوز (قند نشاسته) به دست مي آيد و حدود 90 درصد شکر معمولي شيريني دارد. اين قند سرطانزا نيست و کالري دريافتي را کاهش مي دهد.
2- براي افرادي که مشکل ديابت دارند، مفيد است و سبب افزايش قند و انسولين نمي شود. اين قند بکندي جذب مي شود و در نتيجه مشکل ترشح انسولين که با دريافت گلوکز همراه است ، کاهش مي يابد.
3- اغلب به عنوان جايگزين چربي در تهيه برخي غذاها استفاده مي شود.
4- مالتيتول در برابر باکتري هاي دهاني که نشاسته و قند را تجزيه مي کنند، مقاوم است. بنابراين دريافت آن منجر به پوسيدگي دندان نمي شود. اين فرضيه به تاييد سازمان غذا و داوري امريکا FDA رسيده است.
5- مالتيتول براي توليد محصولاتي نظير آب نبات ، آدامس ، شکلات و بستني مناسب به نظر مي رسد
6- تجزيه اين قند در بدن نيازي به انسولين ندارد انجمن کنترل کالري بلژيک براي تهيه شکلات هاي بدون قند، موارد زير را پيشنهاد کرده است:
شکلات هاي بدون قند تيره: مالتيتول ، کره کاکائو، لسيتين ، کاکائو، وانيل طبيعي ، امولسي فاير.
شکلات هاي بدون قند شيري: مالتيتول ، پودر خامه کامل ، امولسي فاير، کره کاکائو، وانيل طبيعي ، کاکائو، لسيتين
شکلات هاي بدون قند خامه اي: مالتيتول ، پودر خامه کامل ، عصاره ميوه ، امولسي فاير، لسيتين ، کره کاکائو، وانيل
از دیگر مضرات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-سركوب سيستم ايمني بدن.
2-بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
3- كاهش تمركز، بد خلقي و افزايش اضطراب.
4-كاهش انعطاف پذيري و عملكرد بافتها.
5-افزايش سطح تري گليسريدهاي خون.
6-سبب فقر مس و كروم ميشود.
7- تداخل در جذب كلسيم، منيزيم و پروتئينها.
8-پيري زود رس.
9-پوسيدگي دندانها و بيماريهاي لثه اي.
10- افزايش چاقي، كلسترول خون و فشار سيستوليك قلب.
11-كاهش ويتامين E در خون.
12-كاهش هورمون رشد.
13-كاهش توانايي عملكرد آنزيمها.
14- كاهش ظرفيت ياد گيري – كاهش عملكرد حافظه.
15-بر هم زدن تعادل هورمونها.
16-نقش در ابتلا به بيماري ديابت.
17-سرگيجه و خواب آلودگي.
18-شكر يك ماده اعتياد آور است.
19-كاهش پايداري عاطفي.
20-ميتواند موجب يبوست و يا واريس گردد.
21- ميتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
22-افزايش بيماريهاي قلبي-عروقي.
23-سردرد و ميگرن.
24-افزايش هورمون استروژن در مردها.
25-افسردگي.
26-ميتواند مانند الكل ايجاد مسموميت كند.
27- باعث افزايش سطح دوپامين، سروتونين و نوراپي نفرين در خون ميگردد.
28-ميتواند ايجاد سنگ صفرا و سنگ كليه كند.
29-ميتواند آسم و يا آلرژي ايجاد كند.
30- ميتواند به ساختار Dna آسيب وارد سازد.