Super Taxi Driver
آگوست 28, 2008ویژگی های یک مقاله برای انتشار در نشریات علمی
سپتامبر 6, 2008المپیک امسال هم گذاشت با کلی عجایب معماری که قصد داریم درمورد هنرهای معماری بکار رفته در این المپیک بحث کنیم.
۱- استادیوم ملی “لانه ی پرنده” (Bird’s Nest)
“لانه ی پرنده”، طراحی شده توسط دو معمار به نام های Herzog و De Meruron که توانست بیشترین توجهات رو در طی این مسابقات به خودش جلب کنه. هم مراسم افتتاحیه و هم مراسم اختتامیه در این ورزشگاه برگزار میشه. در زمان رقابت ها هم مسابقات دو میدانی و همچنین مسابقات فوتبال رو در این ورزشگاه برگزار میکنن. فعلا” برای بازی های المپیکاین استادیوم گنجایش یازده هزار تماشاچی رو داره که میتونه تا ۸۰.۰۰۰ نفر هم افزایش پیدا کنه. ایستایی این بنا هم مثل لانه ی پرندگان با درهم تنیده شدن عوامل ایستایی در هم ایجاد میشه که در نما هم ظاهر خودش رو نشون میده.
اطلاعات بیشتر در مورد لانه پرنده
2–مرکز جدیدCCTV
طراحی مرکزی جدید برای China Center Television، با دعوت کردن ده معمار برتر دنیا برای ارائه ی طرح هاشون آغاز شد تا از بین اونها طرح برتر انتخاب بشه. این ۱۰ نفر ، از معمارانی بودند که سبک های متفاوتی در کارهاشون اجرا میکردند. مسئولین برگزاری این مسابقه اعتقاد داشتند که این رقابت در بالاترین سطحی که تا کنون سابقه داشته اجرا شده. بعد از بررسی طرح ها، ۳ طرح به طور برگزیده انتخاب شد، طرح هایی از معمار هلندی، Koolhass ، معمار ژاپنی، Toyo Ito و طرحی از دفتر طراحیShanghai Xiandi ، اما در نهایت طرح Koolhass به عنوان طرح برتر انتخاب شد که به نظر بعضی از منتقدین، فقط به دلیل طراحی خاص این بنا نبود، بلکه نام koolhass به عنوان معماری شناخته شده هم در این انتخاب تاثیر داشت.
این بنا با ارتفاعی به اندازه ی ۲۳۰ متر ، درست در قلب ناحیه ی تجاری پکن قرار گرفته. برای این پروژه که زیربنایی ۵۵۰.۰۰۰ متر مربعی داره، چیزی حدود ۶۰۰ میلیون دلار هزینه شده.
وقتی Ram Koolhass ، در حال توضیح طرح خودش بود، اون رو با این جملات وصف کرد : این معماری ای هست که چین به اون نیاز داره … و من اون رو بهش میدم”
۳- دهکده ی بازی ها
چینی ها برای اینکه بتونن ۱۶.۰۰۰ نفر از ورزشکاران و مقامات رسمی که برای این بازی ها به پکن میرن رو اسکان بدن، به فکر ساخت محلی افتادند که بازده بسیار خوبی از نظر انرژی داشته باشه. در حقیقت این مهمترین عاملی بود که بر دهکده ی بازی ها تاثیر گذاشت. با تکنولوژی های جدیدی مثل آب گرم کن های خورشیدی و سیستم های کنترلی هوشمند و سلول های برقی آفتابی، دهکده ی بازی های پکن فقط ۱/۳۰ ام انرژی ای رو که ساختمان های معمولی هدر میدن از دست میده. علاوه بر اون بیش از ۲۰۰ تن از آب این مجموعه روزانه تصفیه شده و دوباره وارد چرخه ی آبی این مجموعه میشه.مساحت این مجموعه چیزی حدود ۱۶۰ جریب (هر جریب میشه تقریبا” ۴۰۴۷ متر مربع! ) براورد شده
۴- ورزشگاه بسکتبال بازی های المپیک چین
این ورزشگاه که تیم ملی بسکتبالمون همه ی بازیهاش رو توی اون باخت و گنجایش چیزی حدود ۱۸.۰۰۰ تماشاگر رو داره، مجهز به سیستم نمایشی LED ، سیستم چرخه ی آب، شیشه های خود پاک کن و سایر تکنولوژی های روز دنیاست. این مجموعه توسط موسسه ی تحقیقات معماری پکن ساخته شده. ظاهر این مجموعه، که چیزی شبیه مکعبی است که در گیاه بامبو یا یک نوع چوب پیچیده شده، در حقیقت از نوعی آلیاژ الومینیوم است. در شب، دسته های رنگی LED ، نمای این بنا رو زیباتر هم میکنه.
۵-مرکز مسابقات آبی پکن، مکعب آبی “Water Cube”
ین نام، برای مرکز شنا و بازی های آبی المپیک سال ۲۰۰۸ پکن در نظر گرفته شده. پروژه به شکل یک مکعب بسیار ساده ، ولی پیچیده در نظر گرفته شده که سعی در شبیه شدن آن به اجتماع مولکول های آب شده. ابعاد این مکعب بزرگ ۱۷۷*۱۷۷ متر و ارتفاع آن ۳۱ متر است. الهام بخش این نوع سازه ، شکل ارگانیک حباب های صابون و کف بوده ، گرچه این نوع سازه به کرات در طبیعت قابل مشاهده هست : در سلول های زنده ، در کریستال های تشکیل دهنده ی مواد و … این ساختار توسط دو دانشمند به نام های “phelan” & “weaire” برای تقسیم بندی فضا پیشنهاد شد : یکی ۱۴ وجهی ( شامل ۱۲ پنج ضلعی و دو شش ضلعی منتظم ) و دیگری یک ۱۲ وجهی ( شامل ۱۲ پنج ضلعی منتظم ) این راه حل در حال حاضر بهترین روش برای تقسیم فضای سه بعدی است و به رغم ظاهر پیچیده، قابلیت تکرار پذیری فوق العاده ای دارد. در این نوع هندسه فقط سه نوع سطح، چهار نوع لبه و سه نوع گوشه (گره) به کار رفته.
اطلاعات بیشتر در مورد مکعب ابی
اینم یه سری عکس از مکانهای دیگر برگزاری ورزش های مختلف در چین:
*ورزشگاه سرپوشیده دانشگاه فناوری چین با ظرفیت 7 هزار و 500 نفر محل برگزاری مسابقات بدمینتون و ژیمناستیک
*ورزشگاه «لائوشان ولودروم» میزبان مسابقات دوچرخه سواری داخل سالن با گنجایش 6 هزار صندلی
* مرکز تنیس سبز المپیک پکن دارای 10 زمین مسابقه تنیس و 6 زمین تمرینی با ظرفیت 17 هزار و 400 نفر
* سالن سرپوشیده دانشگاه کشاورزی چین محل برگزاری مسابقات کشتی با ظرفیت 8 هزار و 200 صندلی
* ورزشگاه سرپوشیده دانشگاه هوانوردی و کیهان نوردی پکن با ظرفیت 5 هزار و 400 صندلی میزبان رقابت های وزنه برداری
* استادیوم کارگران از استادیوم های قدیمی چین ساخت سال 1959 محل برگزاری رقابت های فوتبال با ظرفیت 70 هزار نفر
* مجموعه ورزشی هاکی دارای دو زمین مسابقه با ظرفیت 17 هزار صندلی
* زمین والیبال ساحلی با ظرفیت 12 هزار تماشاگر
* زمین تیراندازی با ظرفیت 5 هزار نفر
1 Comments
مطلب خوبی بود