کدام حیوانات هوش بیشتری دارند
آگوست 26, 2019سوال های مهم تعیین سطح زبان
آگوست 31, 2019آمیودارون
مصرف اصلی آمیودارون برای درمان آریتمی های بطنی جدی می باشد. زمانی که داروهای دیگر نتوانند به درمان کمکی کنند از آمیودارون استفاده می شود، آمیو دارون را هم می توان بصورت قرص مصرف کرد و هم بصورت تزریقی استفاده کرد. در ادامه نحوه مصرف آمیودارون و تداخل دارویی آن و پروتکل آمیودارون توضیح داده می شود.
نحوه مصرف آمیودارون
اگر آمیودارون بصورت قرص مصرف کنید باید کاملاً دستورالعمل های روی برچسب دارو را رعایت کنید. و اگر موردی را متوجه نشدید از پزشک و یا حداقل داروساز سوال کنید. اما نحوه مصرف این قرص اصولاً بصورت دقیق به شرح زیر می باشد:
این دارو معمولاً به صورت روزانه یک یا دو قرص مصرف می شود. بزرگسالان: در آریتمی بطنی، مقدار حمله ای g/day 1/6 – 0/8 به مدت 3 ـ 2 هفته تا دستیابی به پاسخ درمانی اولیه یا بروز عوارض جانبی مصرف می شود. نگهدارنده، تقریبا 400 mg/day است که می توان آن را بر حسب نیاز افزایش یا کاهش داد.
در درمان تاکی کاردی فوق بطنی ، مقدار حمله ای 800-600 mg/day به مدت یک هفته تا زمان دستیابی به پاسخ درمانی اولیه یا بروز عوارض جانبی مصرف می شود. مقدار نگهدارنده ، تقریبا 400-200 mg/day است.
کودکان: به عنوان ضد آریتمی بطنی و درمان آریتمی فوق بطنی ، مقدار حمله ای mg/kg/day 10 برای 10 روز تا زمان دستیابی به پاسخ درمانی اولیه یا بروز عوارض جانبی مصرف شود. مقدار نگهدارنده mg/kg/day 2/5 است.
شما ممکن است آمیودارون را با یا بدون غذا مصرف کنید، اما مواظب باشید که همیشه آن را به یک صورت مشخص مصرف کنید.
نکات مهم در مصرف آمیودارون این است که دستورالعمل های روی برچسب دارو را به درستی رعایت کنید و در صورتی که موردی را متوجه نشدید، از پزشک یا داروساز خود سوال کنید تا برای شما توضیح دهد. دارو را کمتر یا بیشتر از چیزی که برایتان تجویز شده است، یا بیشتر از زمانی که پزشک دستور داده است، مصرف نکنید.
این مهم است که تمام داروهای تجویزی و بدون نسخه ای که مصرف می کنید را در یک لیست یادداشت کنید، هر دارویی مانند ویتامین ها، مواد معدنی یا دیگر مکمل های غذایی.شما باید هر زمانی که به پزشک مراجعه می کنید یا در بیمارستان بستری می شوید، این لیست را با خود همراه داشته باشید. همچنین در موارد اورژانسی اطلاعات این لیست اهمیت فراوانی دارند.
در صورت فراموشی مصرف قرص آمیودارون، داروی مصرف نشده را رد کنید و مانند گذشته مصرف دارو را ادامه دهید. برای جبران داروی مصرف نشده، داروی بعدی را دوبرابر نکنید.
نحوه مصرف آمیودارون تزریقی
این دارو در موارد اضطراری بصورت تزریقی می تواند استفاده شود، از راه انفوزیون وریدی ، مقدار 5 mg/kg در طول 120 ـ 20 دقیقه همراه با پی گیری الکتروکاردیوگرام مصرف می شود. بیشینه مقدار مصرف 1/2 g/day است .
توجه :فقط در موارد اضطراری شدید، از راه تزریق آهسته وریدی ، مقدار 300 ـ 150 میلی گرم در 20 ـ 10 میلی لیتر محلول گلوکز 5 درصد طی حداقل 3 دقیقه همراه با پیگیری الکتروکاردیوگرام (معمولا در بخش مراقبتهای ویژه ) مصرف می شود. مقدار مصرف بعدی نباید زودتر از 15 دقیقه باشد.
نحوه نگهداری از آمیودارون
دارو را در ظرفی که آن را خریداری کرده اید، نگه دارید، در آن را کاملا ببندید و دور از دسترس کودکان قرار دهید. آمیودارون را در دمای اتاق و به دور از نور، گرما و رطوبت نگه دارید.
عوارض داروی قلبی آمیودارون
-پزشک قلب و عروق در ویزیت های منظم بعد از مصرف این دارو شما را ارزیابی می کند عملکرد این دارو را روی بدن شما بررسی کند و برای این بررسی عوارض احتمالی ناخواسته ممکن است آزمایش خون نیاز باشد.
-استفاده از آمیودارون هنگام بارداری می تواند به جنین آسیب برساند. از داروهای پیشگیری از بارداری کارآمد استفاده کنید تا از باردار شدن جلوگیری کنید. اگر گمان می کنید در هنگام استفاده از این دارو باردار شده اید، به سرعت با پزشکتان صحبت کنید.
-در صورتی که تنگی نفس، تیر کشیدن در قفسه سینه، سرگیجه، یا هر نوع مشکل دیگری در تنفس در هنگام استفاده از این دارو داشتید، به سرعت به پزشکتان اطلاع دهید.
-آمیودارون می تواند باعث تغییر در ریتم قلبی شما، مانند مشکلی به اسم QT با طول کشیده شود. این دارو ممکن است باعث غش کردن یا عوارض جانبی جدی تر در بعضی از بیماران شود. اگر هر مشکلی در ریتم قلبی، مانند سریع شدن تپش قلب یا بی نظمی در ضربان قلب شدید، به سرعت به پزشکتان اطلاع دهید.
-ممکن است در هنگام مصرف این دارو دچار مشکلات کبدی شوید. اگر یک یا چند مورد از علائمی همچون: درد شکم یا حساسیت آن، مدفوع قرمز رنگ، تیرگی ادرار، از دست دادن اشتها، تهوع و استفراغ، لکه های پوستی، تورم پایین پاها، خستگی یا بیحالی غیر معمول یا زردی پوست یا چشم را داشتید، استفاده از دارو را متوقف کنید و به پزشکتان مراجعه کنید.
-در صورت تاری دید، مشکل در مطالعه، یا هر مشکلی در بینایی در هنگام درمان یا بعد از آن فورا آن را به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است پزشکتان بخواهد که یک متخصص چشم، چشم های شما را معاینه کند.
-در صورت احساس سوزش، بی حسی، قلقلک، یا احساس درد در دست، بازو، یا پاها به پزشک مراجعه کنید. این ها می توانند علائمی از یک مشکل به اسم نوروپاتی محیطی باشند.
-قبل از هر نوع جراحی (شامل جراحی هایی دندان) یا درمان های اضطراری، در مورد مصرف این دارو به پزشک خود اطلاع رسانی کنید. ممکن است نیاز باشد چند روز قبل از جراحی یا آزمایش های پزشکی استفاده از این دارو را متوقف کنید.
-آمیودارون حساسیت پوست شما به نور خورشید را افزایش می دهد، قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید ممکن است سبب آفتاب سوختگی شدید شود. ممکن است تا چند ماه بعد از توقف درمان، حساسیت پوست شما به نور ادامه داشته باشد. در محیط باز از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. از لباس های محافظ و کلاه استفاده کنید. از نورهای خورشیدی و تخت های برنزه کردن استفاده نکنید.
-بعد از این که از آمیودارون در دراز مدت استفاده کردید، ممکن است یک لکه آبی-خاکستری در پوست شما ایجاد شود، به خصوص در نواحی که در معرض نور خورشید قرار داشته اند، مانند صورت، گردن و دست شما. این لکه معمولا بعد از اتمام درمان با آمیودارون از بین می رود، گرچه ممکن است چند ماه زمان ببرد. در صورتی که این تغییر رنگ اتفاق افتاد، با پزشک خود صحبت کنید.
تداخل های دارویی
گریپ فروت و آب گریپ فروت ممکن است عوارض جانبی آمیودارون را با افزایش مقدار آن در بدن افزایش دهد. در هنگام مصرف این دارو نباید از گریپ فروت یا آب آن استفاده کنید.
مصرف همزمان آمیودارون با سایر داروهای ضد آریتمی ممکن است خطر بروز آریتمی بطنی را افزایش دهد. آمیودارون غلظت پلاسما یی کینیدین و پروکائین آمید را افزایش می دهد. ضعف عضله قلب با مصرف همزمان هر داروی ضد آریتمی با آمیودارون مشاهده می شود. اثر انعقادی وارفارین در صورت مصرف همزمان با آمیودارون افزایش می یابد. خطر بروز آریتمی بطنی در صورت مصرف همزمان داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و فنوتیازین ها با آمیودارون افزایش می یابد. در صورت مصرف همزمان آمیودارون با داروهای مسدودکننده گیرنده بتا، دیلتیازم و وراپامیل ، خطر بروز برادی کاردی ، انسداد گره دهلیزی بطنی و ضعف عضله قلب افزایش می یابد. غلظت پلاسمایی دیگوکسین در صورت مصرف همزمان با آمیودارون افزایش می یابد
موارد منع مصرف آمیودارون
این دارو در برادی کاردی سینوسی ، انسداد سینوسی ـدهلیزی قلب ، اختلالات شدید هدایتی یابیماری گره سینوسی (مگر این که ازضربان ساز مصنوعی استفاده شده باشد)، اختلال در عملکرد تیروئید،حساسیت به ید، عیب شدید دستگاه تنفسی ، کلاپس گردش خون ، نارسایی احتقانی قلب و افت شدید فشار خون شریانی نباید مصرف شود.
مصرف در سالمندان:
آمیودارون در سالخوردگان باید با احتیاط مصرف شود، زیرا این بیماران ممکن است دچار آتاکسی شوند.
مصرف در کودکان:
در کودکانی که آمیودارون را همزمان با دیگوکسین مصرف می کنند، ممکن است اثرات تداخل دارویی به طور حاد بروز کند. در کودکان ممکن است زمان شروع اثر دارو سریع تر و طول مدت اثر کوتاه تر از بزرگسالان باشد.
قبل از مشورت با پزشکتان از داروی دیگری استفاده نکنید. این شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه و داروهای گیاهی یا مکمل های ویتامین می شوند.
آمیودارون (Amiodarone) دارویی است که برای حفظ ریتم طبیعی ضربان قلب در افراد مبتلا به اختلالات انقباضی بطن مورد استفاده قرار میگیرد. اختلال در غده تیروئید و اختلال در بینایی برخی از عوارض این دارو هستند.
پروتکل آمیو دارون
نوع فعالیت: پروتکل آمیودارون (ضد آریتمی)
عملکرد: برای کنترل آریتمی بطنی VF- VTبه ویژه آنفارکتوس خلفی ، درمان AF و MI حاد استفاده می شود.
وسایل مورد نیاز :
داروی آمیودارون – میکروست – سرنگ – پمپ انفوزیون – آنژیوکت – پنبه – الکل – بتادین – چسب – سرم حلال
عامل انجام کار: پرستار واجد شرایط
ردیف | مراحل انجام کار |
1 | برای بیمار علت شروع دارو و اقدامات مورد نیاز را توضیح دهید. |
2 | وسایل را آماده کرده ودر صورت امکان دستها را شسته ودستکش بپوشید. |
3 | یک آمپول mg150 را حل کرده ودر 50-20 سی سی سرم D/W5%ریخته و در عرض10دقیقه انفوزیون کنید. (15 میلی گرم در دقیقه) |
4 | در 6 ساعت اول به طریقی دارو را در محلول حل کرده و قطرات راتنظیم کنید که بیمار در هر دقیقه mg1 دارو دریافت کند. که مجموعا mg360 در 6 ساعت بگیرد. |
5 | در 18 ساعت بعدی در هر دقیقه mg5/0دارو را انفوزیون کنید که مجموعاmg540 می شود. |
6 | بیمار را بطور مرتب پایش کنید.(از نظر BP – P –HR ) |
7 | در صورت بروز هیپوتانسیون دارو را قطع کرده وگزاش کنید. |
8 | درصورت بروز برادیکاردی دارو را قطع کرده و گزارش کنید. |
9 | ECG بیمار را از نظر فواصل PR – QT – QRS و دیگر اختلالات ریتمECG بررسی کنید. |
10 | اقدامات و مشاهدات خود را با ذکر ساعت در پرونده ثبت کنید. |
نکات آموزشی:
قطع دارو بصوت آهسته وتدریجی می باشد.