انتخاب اسم دختر جدید
ژوئن 9, 2019آموزش ساخت اکلیل سرنج
ژوئن 10, 2019صرع عمومی یا منتشر چیست
تشنج هایی که همه نواحی مغز را تحت تاثیر قرار می دهند اصولا صرع منتشر نامیده می شوند. این صرع های منتشر نیز دارای 6 زیر گروه می باشند که در این مقاله که با عنوان همه چیز درباره بیماری صرع است آن ها را برای شما نام برده ایم.
تشنج غایب : نام دیگر این نوع از تشنج ها تشنج پتی مال می باشد، آنها با حرکات جزئی نمایان می شوند و موجب خیره شدن فرد می شوند. این تشنجات اصولا کمی از هشیاری فرد را می گیرند.
تشنجات تونیک : در این نوع از تشنجات اصولا تمام عضلات بدن فرد به خصوص عضلات پشت، بازوها و پاهای او سخت می شود و این سفت شدن عضلات می تواند موجب زمین افتادن فرد شود.
تشنجات کلونیک : این نوع از تشنجات می تواند موجب حرکات ریتمیک و پرشی عضلات شود. این عضلات اصولا در نواحی گردن، صورت و دست ها وجود دارند.
تشنجات میوکلونیک : این نوع از تشنج اصولا به شکل پرشهایی بسیار کوتاه مدت و ناگهانی از دست و پا ظاهر می شود.
تشنجات آتونیک : نام دیگر این نوع از تشنجات تشنجات سقوطی می باشد چرا که در اکثر موارد موجب از دست رفتن کنترل عضلات و افتادن ناگهانی فرد می شود.
تشنجات تونیک – کلونیک : نام دیگر این نوع از تشنجات گراندمال نیز می باشد، این تشنج موجب از دست دادن هوشیاری، سفتی و لرزش بدن می شود در برخی موارد زمانی که این تشنج رخ می دهد فرد کنترل مثانه اش را از دست می دهد یا ممکن است زبانش را گاز بگیرد.
علت بروز صرع چیست
در بیشتر موارد بروز صرع دارای هیچ علت مشخصی نمی باشد. اما درباره آن 50 درصد دیگر باید گفت می تواند دلایل مختلفی در بروز آن مواثر باشد. دلایلی از جمله :
یکی از دلایل بروز این بیماری اثرات ژنتیک می باشد. حدود 500 ژن وجود دارد که به عنوان ضمینه ای برای بروز این بیماری شناخته شده اند. در واقع مفهوم این آن است که این ژن ها فرد را نسبت به شرایط محیطی حساس تر می کنند.
یکی از دیگر عوامل ترومای سر می باشد، این مورد بیشتر به علت تصادفات و ایجاد ضربه به وجود می آید.
یکی از دیگر عوامل می تواند بیماری های مغزی باشد، این بیماری ها که می توانند شامل : سکته مغزی، تومور مغزی می شوند می توانند موجب بروز صرع می شود.
بیماری های عفونی نیز می توانند موجب بروز این بیماری شوند. مانند ایدز و انسفالیت و مننژیت.
آسیب های مادرزادی پیش از تولد نیز می تواند موجب بروز این مشکلات شود، بیشتر آنها آسیب به مغز در زمان بارداری می باشد.
برای پیشگیری از این بیماری می توانید از قرص گاباتین بهره ببرید.
همه چیز درباره بیماری صرع
در این مقاله که عنوان آن همه چیز درباره بیماری صرع است باید بگوییم که صرع در واقع یک اختلال در سیستم عصبی مرکزی است، در زمانی که رخ می دهد نتیجه این می شود که فعالیت های سلول های عصبی در مغز مختل می شود و موجب بروز تشنج می شود. مهم ترین و شایع ترین علائمی که در این شرایط بیمار از خود نشان می دهد احساسات غیر طبیعی و از دست دادن هوشیاری می باشد. یکی از بهترین قرص ها برای کنترل این بیماری گاباتین می باشد.
جالب است بدانید که علائم صرع برای هر کس می تواند کاملا متفاوت با شد، میزان این علائم به میزان وجود این بیماری بستگی دارد به عنوان مثال کسانی که به صرع ساده دچارند ممکن است فقط زمانی که حمله رخ می دهد تا چند ثانیه خیره بمانند، اما افرادی که بیماری در آنها شدید است اصولا به حرکات تنشی دست و پا نیز دچار می شوند.
به یاد داشته باشید که تنها بروز تشنج نشان دهنده وجود صرع نمی باشد از این رو حتما شما باید حداقل 2 مورد از نشانه های صرع را داشته باشید تا مشکوک به این بیماری به حساب بیایید.
تشنج هایی که بسیار ملایم می باشند نیز نیاز به درمان دارند، چرا که ممکن است در زمان رانندگی یا شنا یا انجام یکسری امور دیگر که نیاز به هشیاری دائمی دارد خطر ساز شود. درمان صرع که اصولا شامل تجویز دارو و البته در مواردی خاص موجب جراحی نیز می شود می توانند از تکرار تشنج ها کم کند و یا آنها را در کل از بین ببرد. به یاد داشته باشید که در مواردی خاص ممکن است افزایش سن موجب از بین رفتن این بیماری به طور کامل شود.
نشانه های صرع چیست
همانطور که پیش تر به شما گفته ایم صرع می تواند فعالیت های غیر طبیعی مغز را شامل شود و زمانی که تشنج رخ می دهد فرد علائم زیر را از خود نشان می دهد :
- گیجی موقت
- از دست دادن هوشیاری
- صحبت کردن بریده بریده
- حرکات تند و غیر قابل کنترل در دستها و پاها
البته تشنج علائم روانی نیز می تواند داشته باشد. به یاد داشته باشید اصولا مبتلایان به این بیماری در هر بار با میزان تشنج یکسانی روبرو می شوند و علائم آنها در هر دوره یکسان است. به یاد داشته باشید که پزشکان اصولا تشنج را بر اساس چگونگی آغاز فعالیت های غیر طبیعی مغز به دو دسته کانونی و منتشر تقسیم می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم.
تشنج های کانونی یا غیر منتشر چیست
زمانی که تشنج تنها در یک نقطه از مغز رخ می دهد به آن تشنج کانونی یا نسبی می گویند. البته تشنج کانونی نیز خود به دو دسته تقسیم می شود :
تشنج کانونی ساده: در این نوع از تشنج ها اصولا فرد هوشیاری خودش را از دست نمی دهد، تنها حواس ممکن است حواس او تغییر پیدا کند به عنوان مثال تصویر، احساس، مزه یا صدای اشیاء، بو را به طور اشتباهی درک کند اما اصولا تنها در این حد است. این تشنجات اصولا موجب پرش دست و پا نیز می شوند، یکی از دیگر تاثیرات این نوع تشنج علائم حسی خود به خودی نیز می باشد مانند : مورمور شدن، خیره شدن به نور یا سرگیجه.
تشنجات کانونی پیچیده : این نوع از تشنجات اصولا هوشیاری و آگاهی بیمار را از بین می برد و موجب از دست دادن هوشیاری برای زمان کوتاهی می شود. همچنین این تشنجات باعث حرکات خیره کننده و البته بی هدف از دست ها، جویدن، بلعیدن یا راه رفتن دایره وار می شود.
برای جلوگیری از تشنج این موارد را انجام دهید
- از مصرف زیاد الکل پرهیز نمایید.
- از مصرف نیکوتین اجتناب نمایید.
- خواب کافی داشته باشید.
- استرس نداشته باشید.