آزمایش هلیکوباکتر معده
آوریل 14, 2019پروتکل آمیودارون چیست
آوریل 15, 2019کمر درد
کمر درد های مزمن بیشتر در ناحیه پایین کمر رخ می دهد که تقریبا می توان گفت مهره های سوم تا پنجم درگیر این درد ها هستند. کمردرد بیشتر در زمان بیدار شدن از خواب برای فرد مبتلا مشکل ایجاد می کند. البته باید این رو گفت که این نوع درد نشانه ضایعه عضوی خطیری نیست. این درد به عضلات کمر و لگن و پاها مربوط است ولی محدودیت زیادی در حرکت ایجاد نمی کنند. یکی از دیگر عوامل ایجاد کمر درد می تواند به علت پارگی حلقه اطراف دیسک بین مهره ها باشد. یکی از بیشترین عوامل ایجاد درد کمر می تواند سیاتیک باشد که در این مورد باید بدانید که گاباپنتین در کمر درد بسیار زیاد است و استفاده از آن تحت نظر پزشک بسیار مناسب است.
گاباپنتین در کمردرد
همانطور که می دانید دیسک کمر با فشار روی اعصاب کمر به خصوص سیاتیک موجب درد های شدید، گزگز و مور مور در پا می شود. یکی از دارو های بسیار کارآمد برای جلوگیری از این درد طاقت فرسا و درمان دیسک کمر و سیاتیک می شود قرص گاباتین است. قرص گاباتین با ثبات غشا عصب موجب کاهش تحریک پذیری عصب می شود. زیر شاخه داروی گاباپنتین داروی پره گابالین می باشد. نوع خارجی این قرص لیریکا می باشد، لیریکا قیمت بسیار بالایی دارد اما اثر بخشی آن بی نظیر است. از آنجا که این قرص را باید به صورت طولانی مدت مصرف کنید و قیمت آن بسیار زیاد است کمتر از این نوع این دارو به فروش می رسد. در کل می توان گفت اثر گاباپنتین در کمر درد بسیار مشهود و اثبات شده است.
گاباپنتین برای چه بیمارانی تجویز می شود
گاباپنتین یک داروی ضد صرع است و تاثیر زیادی در کنترل تشنج ناشی از صرع دارد. تاثیر این داروی روی اعصاب بدن است به همین علت است که می تواند حمله صرع را کنترل کند. درست است که در گذشته قرص گاباپنتین تنها برای درمان صرع تجویز می شد، اما امروزه این قرص را برای بسیاری از بیماری های دیگر که منشاء عصبی دارند از جمله ویروس تبخال یا زونا و درمان سندروم پاهای بی قرار تجویز می کنند و بسیار هم مواثر است. یکی از بیشترین لاین های تجویز این دارو گاباپنتین در کمر درد است چرا که اثر گاباتین در کمر درد ثابت شده است. در مواردی دیده شده که گاباپنتین را برای درمان بیماری های دیگری نیز تجویز می کنند.
عوارض جانبی گاباپنتین چیست
قرص گاباپنتین نیز مانند همه دارو ها می تواند با عوارضی همراه باشد که آنها را با نام عوارض قطع گاباپنتین مورد برسی قرار می دهیم. در زمان مصرف این دارو اگر علائم آلرژیک مثل مشکل تنفسی، باد کردن صورت، تورم غدد، کهیر یا تب داشتید سریعا به پزشک مراجعه فرمایید. در ضمن قرص گاباپنتین می تواند موجب اختلالات رفتاری شود از این رو اگر با موارد از جمله : افسردگی یا احساس آشفتگی، بی قراری، خصومت، بیش فعالی، تمایل به خودکشی یا صدمه زدن به خود برخورد کردید سریعا پزشک خود را در جریان بگذارید یا حال و هوای خود را برای یکی از خانواده خود توصیف کنید تا ایشان در جریان باشند و از شما مراقبت کنند. از دیگر عوارض قطع گاباپنتین می توان از موارد زیر نام برد :
- بیشتر شدن حمله ها
- داشتن علائم آنفولانزا
- کبودی یا خونریزی
- درد بالای شکم
- ضربان قلب بالا
- گیجی
- سرفه
- حرکت سریع چشمها به عقب یا جلو