علائم مسمومیت ناشی از وایتکس و جرم گیر
می 13, 2024هزینه گواهینامه لیفتراک در سال 1403
سپتامبر 29, 2024در مسیر نوشتن گزارش سه یا شش ماهه نوشتن پایان نامه باید کارهای مانند معرفی خود، بیان فعالیتهای تحقیقاتی، بیان پروسه تحقیقات و… را انجام بدهید. ارائه گزارش سه ماهه، یکی از کارهایی است که دانشجویان در مسیر فارغ التحصیلی و انجام پایان نامه باید انجام بدهند. شاید بسیاری از افراد با اصول این کار آشنا نباشند. اما جای نگرانی نیست! چرا که ما در این مطلب از سایت پایان نامه کار، قرار است درباره این موضوع صحبت کنیم. پس تا پایان ما را همراهی کنید.
نحوه نوشتن گزارش سه ماه پایان نامه
از گزارش سه ماهه پایان نامه ارشد (https://payannamekar.com/master) میتوان به عنوان متنی یاد کرد که دانشگاه را در جریان کارهای شما میگذارد. این متن معمولا دارای ساختاری متشکل از چند پاراگراف بوده که پس از نوشتن باید به استاد راهنما آن را تحویل بدهید. این متن را باید به تایید و امضای استاد راهنما برسانید و به دانشگاه تحویل بدهید. اگر قصد دارید این کار را انجام بدهید، به مواردی که در ادامه میگوییم توجه کنید:
از خودتان بگویید!
در ابتدای نوشتن این گزارش باید خودتان را معرفی کرده و شماره دانشجویی را بنویسید. همچنین عنوانی که برای پایان نامه انتخاب کردهاید را به همراه نامهای اساتید راهنما و مشاور باید بیاورید. حال که این اطلاعات اولیه را ذکر کردید، نوبت به آن میرسد که فعالیتهای خود را تا لحظه نوشتن گزارش شرح بدهید.
فعالیتهای تحقیقاتی خود را بیان کنید.
همانطور که گفتیم، پس از ارائه اطلاعات اولیه مانند نام دانشجو، شماره دانشجویی، اساتید راهنما، اساتید مشاور و… نوبت به آن میرسد که به سراغ توضیح فعالیتهایی که انجام داده اید، بروید. باید تمامی مواردی که در پایان نامه بکارگرفته اید؛ مانند طرح پرسشنامه، انجام فعالیتهای آزمایشگاهی و… را ذکر کنید. همچنین نظرسنجیها و یا مصاحبههای میدانی و… نیز از دیگر مواردی هستند که باید در این بخش به آنها اشاره شود.
پروسه تحقیقاتی یا نتایج آن را توضیح بدهید.
در بخش بعدی نوبت به آن میرسد که نتایج حاصل از تحقیقات خود را بنویسید. آن هم به صورت مختصر! درصورتی که از تحقیقات خود به نتیجه خاصی نرسیده اید، این موضوع را بیان کنید. یعنی بنویسید که فعلا تحقیقات شما به سرانجامی نرسیده اند. همچنین چالشها و مشکلاتی که در این مسیر برای شما ایجاد شدهاند را نیز باید بنویسید. علاوه بر خود چالش ها، راه حلهایی که برای برطرف کردن آنها استفاده کردهاید نیز باید نوشته شوند. درصورتی که موانع موجود در مسیر انجام تحقیقات خود را نیز ذکر کنید، در این صورت گزارش کار شما پربارتر خواهید شد. در پایان باید به کارهایی اشاره کنید که در ادامه قرار است انجام بدهید.
نکاتی برای باکیفیت نوشتن گزارش پایان نامه
آیا قصد دارید گزارش خود را به شکلی باکیفیت بنویسید؟ در ادامه به چند نکته مهم اشاره میکنیم که به بهتر نوشته شدن گزارش شما کمک میکنند.
انتخاب لحن مناسب
این گزارش قرار است درنهایت دراختیار امور دانشکده قرار گیرد. به همین دلیل بهتر است برای نوشتن آن از لحن اداری و رسمی استفاده کنید. منظور این است که در گزارش شما هیچ ردی از عبارات عامیانه و یا خودمانی نباید دیده شود.
منابع مورد استفاده خود را بنویسید
همانطور که در بخشهای قبلی خدمت شما گفتیم، یکی از موارد دارای اهمیت در این مسیر، نوشتن روش تحقیق است. اما این به تنهایی کافی نیست. چرا که شما باید منابعی که در این مسیر مورد استفاده قرار دادهاید را نیز بنویسید. ننوشتن مقالات و سایر منابعی که در این مسیر استفاده کرده اید، مصداق بارز سرقت ادبی و علمی است. بنابراین تمامی این موارد را به صورت مختصر بیاورید و همچنین باید روشی که برای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده کردهاید را نیز بنویسید. عدهای ممکن است در این مسیر به سراغ نرمافزار SPSS برای بدست آوردن ضریب آلفای کرونباخ و… بروند. این مورد بخصوص در دانشجویان علوم انسانی به کرات دیده میشود.
نگاهی به نمونه گزارشها بنویسید!
اگر در اینترنت یک جسجتوی ساده کنید، میتوانید نمونههای زیادی از گزارشهای سه ماهه را بیابید. هم برای پایان نامههای ارشد و هم برای پایان نامههای دکتری، این گزارشها موجود هستند. درصورتی که این گزارشها را مطالعه کنید، خواهید دید که چهارچوب نوشتن گزارش برایتان مشخص میشود.
ترس نداشته باشید!
دید منفی به نوشتن گزارش نداشته باشید! چرا که این کار میتواند به شما در مسیر نوشتن انواع پروژههای تحقیقاتی دیگر کمک کند. درصورتی که هنوز در ابتدای مسیر نوشتن پایان نامه هستید، بد نیست بدون عجله نوشتن گزارش را تمرین کنید. برای این کار کافی است در بازههای زمانی منظم، خلاصهای از فعالیتهای خود را بنویسید. همچنین میتوانید نتیجه را شرح دهید و فهرستی از مواردی که در ادامه انجام میدهید را هم ارائه کنید.
درازگویی ممنوع!
الزامی ندارد که در مسیر نوشتن گزارش تک تک جزئیات را بیان کنید. این کار فقط به گزارش شما ظاهری طولانی میدهد. کمی قبلتر توضیح دادیم که در مسیر نوشتن گزارش، نوشتن چند پاراگراف چندخطی کفایت میکند. با همین پارگرافها مسیری که طی کردهاید و روند پیشرفت شما مشخص میشوند.
کمک گرفتن از استاد راهنما را فراموش نکنید.
بعد از آنکه گزارش را نوشتید، برای بهبود کیفیت آن میتوانید با استاد راهنما مشورت کنید. میتوانید تمامی سوالاتی که درباره مسیر نوشتن گزارش سه یا شش ماهه دارید را از وی، پیش از شروع و یا حین نوشتن گزارش بنویسید. در مسیر نوشتن گزارش سه ماهه یا شش ماهه پایان نامه، میتوانید از کارشناسان ما در پایان نامه کار کمک بگیرید. ما با بهترین کادر علمی، شما برای انجام تمامی امور تحقیقاتی ماند انجام پایان نامه و انجام پروپوزال یاری خواهید کرد.