دلیل کمبود زینک
می 2, 2019داروی گیاهی آسم
می 4, 2019درمان کمبود گلبول قرمز خون
در این پاراگراف چند مورد از درمان های اساسی برای درمان کمبود گلبول قرمز خون را برای شما آورده ایم. برای درمان کم خونی بهترین چیز مصرف آهن است، آهن میزان گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد و موجب می شود بازسازی و تعویض مواد مغذی بدن به خوبی صورت گیرد. این مواد غذایی سرشار از آهن می باشند : عدس و لوبیا، سبزیجات از جمله اسفناج و کلم پیچ، آجیل از جمله آلو و کشمش، گوشت و جگر و زرده تخم مرغ. یکی از دیگر مواد معدنی که به درمان کمبود گلبول قرمز شما کمک می کند مس است، مس در مواد خوراکی زیر به وفور یافت می شود : شکلات، گیلاس، گوشت و مرغ ارگانیک، حبوبات، آجیل. مصرف اسیدفولیک نیز به شما کمک شایانی می کند. ویتامین ب 9 به تولید نرمال سلول های قرمز خون کمک شایانی می کند. همچنین مصرف ب 12 برای زنان باردار حتما توصیه می شود. این مواد غذایی حاوی ب 12 می باشند : سبزیجاتی مثل اسفناج، حبوبات و آجیل. برای درمان بهتر است مصرف ویتامین آ خود را نیز بالا ببرید. غذاهایی که بیشترین میزان ویتامین آ را دارند شامل موارد زیر می باشند :
- کاهو
- گریپ فروت
- سبزی برگ سبز
- هندوانه
- فلفل شیرین
- آلو
برای اطلاع از شرایط آزمایش میکروب معده با ما همراه باشید.
گلبول قرمز خون
گلبول قرمز خون سکه ای شکل هست و فاقد هر گونه هسته می باشد. حجم گلبول های قرمز خون بین 90 تا 95 میکرون می باشد. گلبول های قرمز که شرایط طبیعی دارند قطرشان 7.5 میکرون می باشد ولی آنهایی که از این عدد قطرشان بیشتر باشد ماکروسیت نامیده می شوند و آنهایی که قطر کمتری دارند میکروسیت نامیده می شوند. سیتوپلاسم به شکل گوی می باشند و قرمز اسفنجی هستند و توسط غشاء پلاسمایی که قابل ارتجاع هست احاطه شده اند، این موضوع به سلول کمک می کند تا بتواند تغییر شکل بدهد و از مویرگهای باریک به راحتی عبور کند. در این سیتوپلاسم ها گلبول هایی که موجب رنگ قرمز خون هستند وجود دارند که با نام هموگلوبین شناخته می شوند. وظیفه این گلبول رنگدانه ای این است که در جاهایی که میزان اکسیژن زیاد است این آهن با اکسیژن ترکیب می شود که در این حالت اکسی هموگلوبین را تشکیل می دهد و در جاهایی که تراکم اکسیژن کم است تجزیه می شود و اکسیژن آزاد می کند. در واقع وظیفه هموگلوبین انتقال اکسیژن از شش ها به بافت ها است. عمر هر کدام از این گلبول های قرمز خون 4 ماه است و بعد از آن در کبد تجزیه می شود. به یاد داشته باشید میزان هموگلوبین نرمال در بدن امری بسیار ضروری است و در سلامت فرد نقشی مواثر دارد.
انواع کم خونی
جالب است بدانید درمان کم خونی بستگی به نوع این بیماری دارد در این پاراگراف درباره انواع کم خونی برای شما آورده ایم. یکی از انواع کم خونی و شایع ترین آن کم خونی میکروسیتیک می باشد این کم خونی که به علت کمبود هموگلوبین به وجود می آید ممکن است چندین دلیل داشته باشد از جمله : دشواری در سنتز هِم، کم خونی به علت کمبود آهن، کم خونی به علت بیماری مزمن، دشواری در سنتز گلوبین، دشواری زنجیره آلفا و بتا که با نام تالاسمس شناخته می شود، بیماری هموگلوبین E، بیماری هموگلوبین C، بیماری های گوناگون دیگر بواسطه هموگلوبین ناپایدار، آسیبهای سیدروبلاستیک و سیدروبلاستیک ارثی. یکی از دیگر انواع کم خونی کم خونی سیدروبلاستیک اکتسابی می باشد. یکی از دیگر انواع کم خونی، کم خونی مگالوبلاستیک است و یکی از دیگر این عوامل کم خونی پرنیشیوز است که دلیل به وجود آمدن آن یک واکنش اتوایمون علیه سلولهای دیواره معده میباشد. در نهایت می رسیم به شایع ترین علت وجود کم خونی که کم خونی ماکروسیتیک می باشد. دلیل بروز این مشکل می تواند برداشتن قسمت عملیاتی معده همانند عمل جراحی بای پاس معده و کاهش جذب فولات و ویتامین ب 12 باشد. اعیاد به الکل یکی از دیگر دلایل بروز این مشکل است.
علایم و پیامدهای کم خونی
در کل می توان گفت وقتی اندازه و میزان گلبول قرمز خون در حالت عادی نباشد، عمل حمل اکسیژن با مشکل مواجه می شود از این رو فرد دچار موارد زیر می شود.
- خستگی بیش از حد
- تنگی تنفس
- سردرد و سرگیجه
- پریدگی رنگ پوست
- احساس درد در قفسه سینه
- خنکی دست و پا
علل افزایش گلبولهای قرمز خون
یکی از بهترین و البته سریع ترین راهکار ها برای کاهش تعداد گلبول های قرمز خون انجام حجامت است که این کار باید توسط پزشک و در مراکز معتبر و شناخته شده صورت پذیرد. غیر از این موارد افزایش گلبول های قرمز خون می تواند دلایل زیر را شامل شود :
- وجود استروئیدهای آنابولیک
- مسمومیت با گاز های مونوکسیدکربن
- وجود بیماری های قلبی
- بیماری های مزمن ریوی
- کم آبی شدید بدن
- دوپینگ ورزشکاران
- نارسایی شدید قلبی