کمترین اسم پسر در ثبت احوال
اکتبر 12, 2019دریاچه صورتی ایران
اکتبر 16, 2019درخت قهوه یا درخت گیلاس
قهوه یا Coffee در اصل نام منطقه ای در جنوب غربی اتیوپی می باشد که این گیاه در آن آنجا بار اول پیدا شده است. این نوشیدنی که دارای عطر و طعم متمایز می باشد که از دانه های بو داده شده گیاه Coffea بدست می آید. دانه های قهوه که به آن گیلاس قهوه نیز گفته می شود بر روی درخت قهوه رشد می کنند. قهوه در 70 کشور دنیا کشت می شود اما جایگاه کشت آن بیشتر به مناطق استوایی آمریکای لاتین، آسیای جنوب شرقی، هند و آفریقا کشت می شود. درخت قهوه 3 تا 10 متر بلندی دارد که در هوای گرم و مرطوب رشد می کند این درخت گل های سفید و کوچک دارد که شبیه گل های یاسمین می باشد.
همچنین اندازه گیلاس های قهوه یا دانه های قهوه بین 15 تا 18 میلی متر می باشد که در ابتدا رنگ سبز و پس از رسیدن رنگ گیلاس می گیرد از اینرو به درخت قهوه یا درخت گیلاس هم می گویند.
اینرا می توان گفت قهوه بعد از نفت، دومین کالای تجاری جهان می باشد این نوشیدنی پرمصرف ترین نوشیدنی دنیا می باشد. و به همین دلیل اینقدر کالای مهمی است.
این گیاه تنها به درد بیدار شدن از خواب نمی خورد بلکه برای گرد هم جمع شدن دوستان، کارآفرینی، پرانرژی کردن نیروی کار نیز مفید است و انواع آن با کافئین و یا بدون کافئین برای سلامتی تاثیر مثبت دارد. قهوه هم تاریخچه دارد و هم از پیچیدگی پیچیدگی برخوردار است و از همه مهمتر حاوی مقدار زیادی عنصر انسانی است. بیشتر از 200 ترکیب شیمیایی مختلف در قهوه موجود می باشد که رست کردنش این مواد را به 1200 ماده افزایش می دهد. گیلاس قهوه اصولاً 3 تا 5 سال پس از کاشت آماده برداشت می شود. اما در بعضی از کشورها مانند کلمبیا سالیانه دو مرتبه گلدهی دارند و در نتیجه دو بار برداشت دارند.
گیلاس قهوه چیست ؟
شاید سوال پرسیده شود برداشت گیلاس قهوه چه زمانی انجام می شود، زمان برداشت زمانی است که گیلاس ها به رنگ قرمز در می آیند زمان برداشت گیلاس قهوه می باشد. برداشت گیلاس قهوه اصولاً کار پر زحمتی می باشد به اینصورت که ابتدا دانه های رسیده آن دستچین می شود و بعد از چند روز دانه های سبز دیگر آن رسیده است برداشته می شود در صورت مخلوط شدن دانه های نرسیده و رسیده موجب می گردد طعم قهوه مناسب نباشد.
دانه های قهوه در واقع دانه های میوه ی گیلاس مانندی می باشد که به آن coffee cherries می گویند. این میوه زمانی که می رسد رنگ قرمزی پیدا می کند. گیلاس قهوه همانطور که اشاره گردید در کمربند گرمسیری کاشته می شود و مناسب ترین آب و هوا برای آن آب و هوای گرم می باشد و این میوه در برابر سرمای شدید، برف و یخ هیچگونه مقاوتی ندارد و سریع از بین می رود.
هر دانه قهوه یا گیلاس قهوه شامل اجزاء زیر می باشد :
۱ – برش مرکزی
۲ – دانه ( پرده داخلی هاگ )
۳ – پوسته نقره ای ( قشر خارجی دانه )
۴ – پوست ( قشر ، پوسته هسته)
۵ – قسمت ژلاتینی
۶ – مغز گوشتی و شیرین ( قشرمیانی میوه)
۷ – پوست خارجی
گیلاس قهوه را به روش های مختلف می توان پردازش کرد اما مهمترین آن پردازش خشک و تر می باشد.