موسسه مردم نهاد سایه یار مهر
جولای 9, 2016ارائه مشاوره رایگان انتخاب رشته در پایگاه های هدایت تحصیلی
جولای 11, 2016در یکی از شهرهای ژاپن اعلام شده است که بخش اعظمی از هزینه های مربوط به انجماد تخمک زنان ساکن در این شهر پرداخت خواهد شد. هدف از این برنامه،افزایش آمار تولد در کشور ژاپن است. انجماد تخمک فرآیندی است که در آن نخمک از تخمدان زن خارج شده و نگهداری و ذخیره می شود و از راه های تقویت قدرت باروری محسوب می شود.
اورایاسو، شهری در نزدیکی توکیو، در طی یک دوره سه ساله ، هزینه ای معادل 850,000 دلار را به صندوق یک پروژه تحقیقاتی برای انجماد تخمک پرداخت می کند.
زنان شرکت کننده در این طرح، حدود 20 درصد از هزینه کل انجماد تخمک یعنی، مبلغی حدود 960 تا 1150 دلار پرداخت می کنند. هزینه کل این روش در ژاپن حدود 4800 تا 5760 دلار می باشد این در حالی است که در ایالات متحده آمریکا هزینه این روش با چشم پوشی از هزینه های داروئی ، بین 5000 تا 15000 دلار می باشد . تاکنون فرآیند انجماد تخمک بر روی 12 زن صورت گرفته است.
با توجه به معیارهای بانک جهانی تولد، نرخ باروری در زنان ژاپنی در پایین ترین حد خود یعنی 1.4 در هر فرد می باشد به همین جهت این طرح با هدف تقویت قدرت باروری در این کشور ره اندازی شده است. شایان ذکر است که نرخ باروری در ایالت متحده آمریکا برابر با 1.9 در هر فرد می باشد.
انجماد تخمک، شانس زنان را برای مادر شدن در سنین بالا افزایش می دهد.
در این قسمت به 5 نکته در رابطه با فرآیند انجماد تخمک اشاره می کنیم:
- انجماد تخمک به عنوان روشی برای به تاخیر انداختن بارداری توصیه نمی شود
با وجود اینکه روز به روز به تعداد افراد علاقمند به روش انجماد تخمک افزوده می شود، باید گفت که این روش برای زنانی که بارداری خود را به علل گوناگون به تعویق می اندازند توصیه نشده است. این مسئله در ایالت متحده بیشتر از مناطق دیگر مورد توجه افراد است.
جامعه تولیدات داروئی آمریکا ( ASRM) در سال 2012 پس از انجام تحقیقاتی اثبات کرد که افرادی که از این روش استفاده کرده بودند دلیل علمی خاص و قانع کننده ای بارداری در سنین بالا نداشتند و هدف آنان صرفا کارآیی و مقرون به صرفه بودن این روش بوده است. انجماد تخمک برای زنانی که بیماری هایی مانند سرطان دارند و در طول شیمی درمانی ممکن است قابلیت باروری خود را از دست بدهند توصیه نمی شود .
- تعداد کمی از زنان ، تخمک منجمد شده خود را استفاده می کنند
با توجه به گزارش های مراکز باروری، درصد کمی از زنان از تخمک منجمد شده خود استفاده می کنند.
محققان در یک کلینیک باروری در سانتا مونیکا کالیفرنیا، بیان داشتند بین سال های 2007 تا 2012، 232 نفر از زنان در این کلینیک از روش انجماد تخمک برای تاخیر زمان بارداری استفاده کرده اند، اما 95 درصد از انان تا سال 2015 از تخمک منجمد شده استفاده نکردند. در این مرکز مطالعه ای بر روی 49 زن انجام شد. 16 درصد این افراد معتقد بودند توانایی بچه دار شدند از لحاظ مالی، عاطفی و … را ندارند. 20 درصد از آنان اعلام کردند هنوز برای پذیرش یک فرزند آمادگی ندارند و 53 درصد آنان بیان داشتند که به علت مجرد بودن هنوز از تخمک های خود استفاده نکرده اند.
- بارداری با تخمک منجمد روشی تضمین شده نیست
بسیاری از زنانی که از این روش استفاده کرده بودند، گمان می کردند این روش بارداری را در سنین بالا تضمین می کند؛ در صورتی که انجماد تخمک به هیچ وجه روشی تضمین شده برای موفقیت بارداری نست. مطالعات انجام شده در اروپا روی تخمک های منجمد شده از اهدا کنندگان زیر 30 سال نشان داد که درصد بارداری از 36 به61 درصد افزایش یافته است .
شانس باروری زنان به نحوه منجمد کردن تخمک ها و تعداد تخمک های منجمد شده بستگی دارد. ماشین حساب باروری آنلاین که توسط محققان کالج پزشکی نیویورک و دانشگاه کالیفرنیا ، دیویس ارائه شده است؛ نشان داده است شانس زنانی که در سن 30 سالگی 15 تخمک خود را منجمد می کنند، برای بارداری موفق 30 درصد خواهد بود. همچنین زنانی که در سن 20 سالگی 25 تخمک خود را منجمد می کنند، 40 درصد شانس بارداری موفق خواهند داشت.
- تخمک منجمد شده در سنین جوانی کیفیت بالاتری دارد
دکتر وندی ویتک، متخصص باروری در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر، در مصاحبه ای در سال 2014 اظهار داشت:
شانس باروری در زنانی که در سنین 20 تا دهه ی 30 سالگی از این روش استفاده می کنند بیشتر از افراد در سنین بالاتر است.
با توجه به مطالعاتی که در ایتالیا در رابطه با بارداری زنان در سنین بالای 38 سال بوسیله تخمک منجمد صورت گرفت، مشخص شد حدود 10 درصد از این افراد در امر بارداری موفق هستند.
- از نظر مردم نوزادان متولد شده با روش انجماد تخمک، عادی نیستند
تعداد نوزادان متولد شده با روش انجماد تخمک دقیقا مشخص نیست، اما طبق برخی از آمارها تعداد این افراد تنها چند هزار نفر است. این روش برای اولین بار در سال 1986 استفاده شد. طبق آمار مرکز باروری واقع در مدرسه پزشکی کک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، تاکنون 5000 نوزاد در سراسر جهان با این روش متولد شده اند.
منبع :
http://www.livescience.com/55115-egg-freezing-surprising-facts.html