تشکیل کمیته ویژه رسیدگی به تخلفات علمی در دانشگاه آزاد
نوامبر 15, 2016تمدید مهلت ثبت نام تکمیل ظرفیت کنکور
نوامبر 16, 2016سازمان جهانی سلامت آمار افرادی که سالانه در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند حدود 7 میلیون نفر اعلام کرد. امروزه به سبب افزایش آلودگی هوا اطلاع رسانی در رابطه با راه های مبارزه با آلودگی هوا نیز افزایش یافته است. امروزه آلودگی هوا به مشکلی جهانی تبدیل شده است و حتی افرادی که در نواحی خوش آب و هوا زندگی می کنند ممکن است به علت برخی مشاغل در معرض آلودگی های خطرناک قرار گیرند. برای مثال، انبارداران، رانندگان ماشین های سنگین و سایر افرادی که در معرض دود موتورهای دیزلی هستند مستعد بیماری های تنفسی هستند.
آلودگی هوا چگونه سبب ایحاد بیماری می شود؟
هنگامی که در هوای آلوده تنفس می کنید ذرات معلق و سایر آلودگی های موجود در هوای اطراف، به لایه های نایژه و ریه های شما وارد می شوند و آن ها را ملتهب می کنند. این موضوع سبب بروز بیماری های مزمنی از جمله آماس نایژه ها، امفیزم ( اتساع و نفخ اعضای بدن)، بیماری های قلبی، سرطان ریه، آسم، خس خس سینه، سرفه و مشکل در تنفس می شوند. آلودگی هوا همچنین سبب تشدید بیماری های قلبی می شود. گرچه ماسک هایی وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان 100 درصد از آلودگی هوا در امان ماند، اما راه های دیگری نیز برای مبارزه با این مشکل وجود دارد. مصرف مواد خوراکی مناسب می تواند از بروز بیماری های مذکور جلوگیری کند. تحقیقات نشان داده اند که مواد خوراکی غنی از ویتامین E و C می توانند نقش موثر و مثبتی در بدن خصوصا در بخش تنفسی داشته باشند چراکه این مواد غنی از آنتی اکسیدان ها و مواد ضد التهاب هستند.
این مواد غذایی بدین شرح هستند:
- روغن زیتون
روغن زیتون حاوی ویتامین E با نام آنتی- توکوفرول است، این ویتامین سبب افزایش عملکرد ریه های می شود؛ همچنین اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون خاصیت ضد التهاب دارد. بهترین شیوه ی مصرف روغن زیتون مصرف آن به همراه سالاد است چراکه در صورت استفاده از روغن زیتون به هنگام پخت غذا، حرارت می تواند برخی از ترکیبات شیمیایی آن را تغییر دهد و خواص آن را کاهش دهد.
2_تخم کتان
تخم کتان منبع غنی فیتوستروژن و اسید چرب امگا-3 است. فیتوستروژن حاوی خاصیت آنتی اکسیدان است و سبب کاهش تنگی نفس و مشکلات آسم و سایر پاسخ های آلرژیک می شود. می توانید تخم کتان را به همراه اسموتی، سالاد و یا غذا در طول روز مصرف کنید.
3_آووکادو
بنا بر نتایج تحقیقاتی که در دانشگاه کینگ صورت گرقت مشخص شد، مصرف مواد حاوی ویتامین E از جمله آووکادو و اسفناج که منابع غنی این ویتامین هستند از مشکلات ریوی و تنفسی جلوگیری می کند. مصرف این مواد می تواند در جلوگیری از ابتلا به عوارض ناشی از آلودگی هوا کمک کند.
4_بروکلی
طبق تحقیقات 12 هفته ای که در مرکز سلامت عمومی بلومبرگ واقع در دانشگاه هاپکینز صورت گرفت مشخص شد افرادی که از بروکلی در رژیم غذایی خود استفاده می کنند مواد آلوده ی موجود در هوا و گاز ازن را دفع می کنند. بروکلی به سبب داشتن سولفورافان و خاصیت ضد سرطانی می تواند سموم موجود در بدن را دفع کند.
محققان برای اینکه از این خاصیت بروکلی اطمینان حاصل کنند به افراد شرکت کننده در این آزمایش نوشیدنی هایی حاوی آب، آبلیمو، آناناس و جوانه بروکلی دادند و چون این آزمایش کنترل شده بود به یکی از گروه ها همین نوشیدنی را بدون جوانه بروکلی دادند. نتیجه این آزمایش نشان داد افرادی که از نوشیدنی حاوی جوانه بروکلی استفاده کرده بودند میزان بیشتری از مواد سمی را دفع کرده اند و مشکلات ریوی در آنان کمتر دیده شده است. علاوه بر بروکلی سایر گیاهان موجود در تیره ی شببو می توانند در کاهش مشکلات گوارشی و سرطان موثر واقع شوند.
5_گوجه فرنگی
گوجه فرنگی به سبب داشتن لیکوپن، آنتی اکسیدانی که سبب جلوگیری از بیماری های تنفسی می شود برای مبارزه با اثرات ناشی از آلودگی هوا بسیار موثر است. سعی کنید در رژیم غذایی خود میزان زیادی از گوجه فرنگی تازه را بگنجانید.
بیشتر مردم از این موضوع آگاهی ندارند که مواد خوراکی حاوی آنتی اکسیدان سبب تسهیل تنفس می شوند. استفاده از مواد غذایی مناسب برای مبارزه با اثرات آلودگی هوا نه تنها ساده و ایمن است بلکه صرفه اقتصادی نیز دارد. همانطور که دولت و گروه های محیط زیست وظیفه دارند تا آلودگی هوا را کنترل کنند ما نیز موظفیم با رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل اثرات ناشی از الودگی هوا تلاش کنیم.