افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای علوم پزشکی
نوامبر 23, 2015تشکیل اتاق فکر پژوهشی در ۱۳ دانشگاه برتر
نوامبر 25, 2015تحقیقات نشان دادهاند که رژیمهای غذایی گوناگون و مواد غذایی مختلف، بر روی سیستم بدن افراد مختلف تاثیرات متفاوتی میگذارند.
برای مثال خوردن یک عدد شیرینی یا بیسکویت در بدن یک فرد به سرعت قند خون را تا میزان زیادی افزایش میدهد در حالی که در بدن فرد دیگر به کندی باعث افزایش قند خون میشود. پس نتیجه میگیریم که تغییرات قند خون در بدن افراد گوناگون یکسان نیست . پس در رژیمهای غذایی گوناگون این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
تحقیقات نشان دادهاند که حتی اگر افراد مواد غذایی کاملاً مشابهی از جمله میوه، غلات، پیتزا و … استفاده کنند میزان قندخون آنها به یک اندازه کاهش و یا افزایش نخواهد یافت.
این دیدگاه نشان میدهد که رژیم غذایی هر فرد باید متناسب با سیستم بدنی وی طراحی شده باشد.
پژوهشگران برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع تحقیقاتی به عمل آوردهاند. در یکی از این آزمایشها 800 نفر از لحاظ میزان گلوکز موجود در بدن مورد بررسی قرار گرفتند و به مدت یک هفته کنترل شدند. همهی افراد شرکت کننده در این آزمایش برای وعدهی صبحانه مواد غذایی یکسانی استفاده کردند؛ با این وجود میزان گلوکز موجود در بدن افراد پس از صرف وعدهی صبحانه به میزان چشمگیری با یکدیگر متفاوت بود.
همانطور که در این نمودار مشاهده میکنید خوردن میزان یکسانی از موز و شیرینی بر روی میزان گلوکوز موجود در خون دو فرد تاثیراتی متفاوتی با یکدیگر داشته است.
کلی مارش، یکی از محققان دانشگاه ویرجینیا، واقع در مورانگتون اظهار داشت:
میزان تغییرات قندخون در بدن افراد مختلف، تنها به مواد غذایی که مصرف میکنند مربوط نیست؛ بلکه به سیستم گوارشی آنها که چگونه این مواد را هضم و گوارش میکند نیز مربوط است.
همچنین اران الیناو، میکروبیولوژیست دانشگاه وایزمن اظهار داشت:
این بررسیها نشان دادند که، هنگامی که افراد میزان یکسانی نان مصرف کردند نتایج گوناگونی بدست آمد. مقدار نان مصرف شده توسط شرکت کنندهها به طور میانگین باید قندخون را به میزان 44 میلیگرم بر دسیلیتر افزایش میداد، در حالی که در برخی از افراد تنها 15 میلیگرم در دسی لیتر میزان قند خون افزایش یافت و در مقابل در برخی دیگر قندخون به طور چشمگیری و در حدود 79 میلیگرم بر دسیلیتر افزایش یافت.
در مرحله دیگری از این پژوهش الیناو به همراه متخصص زیست شناسی دانشگاه وایزمن، اران سگال یک الگوی کامپیوتری برای سنجش میزان قندخون افراد طراحی کردند.
در این آزمایش 137 نفر از افراد پس از خوردن مواد غذایی یکسان برای سنجش قندخون مورد بررسی قرار گرفتند و سپس این آزمایش بر روی 100 نفر دیگر تکرار شد و برنامه کامپیوتری در 70% موارد میزان قندخون افراد را به درستی پیشبینی کرد.
در ادامهی این تحقیقات 26 نفر مورد بررسی قرار گرفتند و رژیمهای غذایی گوناگونی برای آنها طراحی شد. رژیمهای غذایی به دو دستهی “خوب” و “بد” تقسیم شدند.
رژیم غذایی خوب، رژیمی بود که میزان قند خون را به میزان اندکی افزایش دهد و در مقابل رژیم غذایی بد، رژیمی بود که میزان قند خون را به میزان زیادی افزایش میداد. شایان ذکر است که میزان کالری موجود در تمامی رژیمهای غذایی برابر بود.
این تحقیق نشان داد که یک رژیم غذایی خوب ممکن است برای فرد دیگر یک رژیم بد و نامناسب محسوب شود. به این صورت که قندخون یکی از زنان شرکت کننده در این آزمایش با مصرف گوجهفرنگی افزایش مییافت. این در حالی بود که این مادهی غذایی در رژیم سایر افراد جزو مواد مناسب و سالم بود.
پس از این نتایج الیناو اظهار داشت:
رژیمهای غذایی که بر اساس میانگین وضعیت یک گروه درنظر گرفته میشوند، نه تنها اشتباه و نادرست هستند بلکه در مواردی برای سلامت فرد یک خطر محسوب میشوند.
برنامه کامپیوتری که به آن اشاره شد از بین 12 نفر از افراد موجود در آزمایش به 10 نفر از آنها برنامهی صحیح و مناسب را تحویل داد. محققان معتقدند که گرچه متخصصان تغذیه نیز میتوانند برنامههای غذایی را تنظیم کنند؛ اما استفاده از الگوهای کامپیوتری سبب میشود که افراد بیشتری بتوانند از رژیم غذایی متناسب با بدن خود استفاده کنند.
پیتر ترنبو، میکروب شناس دانشگاه کالیفرنیا، واقع در سانفرانسیسکو اظهار داشت:
این تحقیق نشان داد که میزان میکروبهای موجود در روده و بدن افراد نیز با رژیمهای غذایی مختلف تغییر میکند.
وی در پایان اظهار داشت: