اعلام ۱۰۰ دانشگاه برتر زیر ۵۰ سال جهان
نوامبر 26, 2015اعلام پذیرفته شدگان تکمیل ظرفیت کنکور از فردا
نوامبر 28, 2015مصرف روزانه ی گردو را فراموش نکنید
مغز گردو خواص بسیار زیادی دارد و به افزایش سلامتی بدن کمک شایانی می کند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که مصرف روزانه یک مشت مغز گردو می تواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 موثر باشد.
در آزمایش هایی که انجام شد، مشاهده شد افرادی که هر روز به مدت شش ماه مغز گردو مصرف کردند، در پایان این شش ماه تغییرات چشمگیری در بهبود سلامتی خود مشاهده کردند؛ به این صورت که نسبت به افرادی که از مغز گردو استفاده نمی کردند عملکرد عروقی آن ها بهبود و کلسترول خون آن ها کاهش یافت.
این تحقیقات نشان دادند که کم کاری عروق و کلسترول بالا زمینه ساز ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
به گفته ی دکتر دیوید کاتز، گرچه مغز گردو کالری بالایی دارد، اما سرشار از اسیدهای چرب و سایر مواد مغذی از جمله ویتامین E و فولات می باشد.دکتر کاتز، در یک برنامه ی زنده ی تلویزیونی در رابطه با مصرف روزانه ی آجیل اظهار داشت:
ما می دانیم که آجیل واقعا مغذی است، اما کالری بسیار زیادی دارد. حال سوال اینجاست که اگر ما مردم را به مصرف روزانه ی آجیل تشویق کنیم آیا آن ها به مرور زمان با اضافه وزن مواجه خواهند شد؟ و این اضافه وزن به گونه ای سبب از بین رفتن خاصیت آجیل خواهد شد؟
از این رو برای پی بردن به جواب این سوالات، آزمایشی صورت گرفت که شامل 31مرد و 81 زن بین سنین 25 تا 75 سال بود که همگی آن ها در آستانه ی ابتلا به دیابت نوع 2 بودند.
سپس با توجه به مشاوره های تغذیه ای که صورت گرفت، شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند؛ گروهی که باید کالری مصرفی خود را کاهش می دادند و گروهی که نباید تغییری در میزان مصرف کالری خود اعمال می کردند.سپس تصمیم بر آن شد که گروهی روزانه حدود 62 گرم گردو به مدت شش ماه استفاده کنند و گروه دیگر در این 6 ماه از گردو استفاده نکنند.
سپس پس از این شش ماه، پس از 12 هفته وقفه برنامه های غذایی دو گروه با یکدیگر عوض شد.پس از اتمام این آزمایش محققان وضعیت سلامتی شرکت کنندگان را از جنبه های مختلف بررسی کردند. این موارد عبارت بوند از: اندازه گیری قد، وزن، تناسب اندام، فشار خون، کیفیت رژیم غذایی، دور کمر، فشار خون، کلسترول، قند خون و عملکرد رگ های خونی.
پس از انجام این بررسی ها و با توجه به سن، میزان فعالیت فیزیکی افراد و میزان کالری و اسید چرب موجود در رژیم غذایی شرکت کنندگان؛ محققان سرانجام به این نتیجه ی قطعی دست یافتند که مصرف روزانه ی مغز گردو تا میزان زیادی عملکرد رگ های خونی شرکت کنندگان را بهبود بخشیده است و همچنین رژیم غذایی آن ها را غنی ساخته است.مصرف گردو سبب بهبود عملکرد رگ های خونی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.
نتیجه ی این تحقیقات در روز 23 نوامبر سال 2015 به طور رسمی در مجله ی علمی ” دیابت و مراقبت های آن” چاپ شد.
دکتر کاتز در این باره اظهار داشت:
ما به این نتیجه دست یافتیم که اگر مردم به خوبی مصرف روزانه ی گردو را در رژیم غذایی خود لحاظ کنند، دچار اضافه وزن نخواهند شد. با استفاده از مشاوره های تغذیه ای مناسب، مردم خواهند توانست بیشترین بهره را از مصرف گردو ببرند.
محققان اظهار داشتند که میزان چربی در بدن شرکت کنندگانی که میزان کالری مصرفی خود را کاهش نداده بودند نسبت به کسانی که میزان کالری روزانه خود را محدود کرده بوند؛ به میزان بیشتری با مصرف گردو افزایش یافته است.
از دیگر نتایج حاصل از این آزمایش می توان به این موارد اشاره کرد که افزودن مغز گردو بر رژیم غذایی، تاثیری بر میزان فشار خون و کلسترول های مفید بدن ندارد.
شایان ذکر است که اندازه ی دور کمر افرادی که میزان کالری مصرفی روزانه ی خود را کاهش داده بودند و گردو را به رژیم غذایی روزانه ی خود افزوده بودند به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.
کاتز امیدوار است که در آینده بتواند تحقیقات گسترده تری راجع به مصرف گردو و تاثیرات آن بر کاهش وزن افراد به عمل آورد. همچنین او علاقه مند است که برای شرکت کنندگان رژیم های غذایی طراحی کند که در آن ها مصرف متناسب مواد غذایی گوناگون گوشزد شود.البته باید توجه داشت که در مصرف هر ماده ی غذایی، اعتدال و میانه روی مهم ترین شرط است.
آنیتا مارچیندانی، کارشناس تغذیه آکادمی تغذیه نیویورک، پس از مشاهده و بررسی نتایج حاصل از این تحقیقات اظهار داشت:
از آنجایی که مغز گردو چربی بالایی دارد و بیشتر کالری روزانه با مصرف چربی افزایش می یابد، افراد باید با آگاهی،میزان چربی موجود در رژیم غذایی خود را تنظیم کنند.