روش و مقدار مصرف
در گله تخمگذار ( P.B.C ) كنسانتره ماءالشعير طيور
زمان مصرف :
در طول دوره پرورش مصرف محصول توصيه مي شود
روش مصرف :
مخلوط با دان : 3 كيلوگرم كنسانتره ماءالشعير طيور + 30 ليتر آب ولرم + 1000 كيلوگرم دان
ابتدا 3 كيلوگرم كنسانتره را در 30 ليتر آب ولرم مخلوط نموده و سپس به تدريج همزمان با ميكس شدن دان درون ميكسر
ريخته تا با دان كاملاً مخلوط گردد.
2 مي باشد طبعاً براي استفاده بيشتر و يا كمتر از كنسانتره فقط مقدار × توضيح اينكه فرمول فوق مربوط به مصرف 1000
ماءالشعير اضافه و كم مي شود . قابل توجه اينكه براي مصرف چندين ماهه چنانچه دوز مصرف را كمتر هم انتخاب نماييد
( به علت مشكلات اقتصادي ) قاعدتاً اثرات مثبت خود را، به علت مصرف بلند مدت، هر چند كمتر، خواهد گذاشت.
: ( P.B.C ) روش و مقدار مصرف كنسانتره ماءالشعير طيور
در پرندگان با توجه به لزوم تنوع غذايي زينتي و از طرفي لزوم مصرف ويتامين هاي طبيعي مصرف هفنته اي يك بار در
خوراك به صورت مخلوط نمودن نصف قاشق چايخوري با حدود 50 گرم غذاي پرنده (مثلاً يك عدد تخم مرغ) و نيز مصرف
هفته اي يك بار در آب پرنده به صورت محلول نمودن نصف قاشق چايخوري در يك ليوان آب توصيه مي گردد. ضمناً در
مواقع استرس زا مانند جابجايي ها، دوره توليد مثل، جدايي از جفت و … نيز در رفع استرس ها موثر بوده و توصيه مي گردد.
: ( P.B.C ) بررسي نوع اثرات و مقدار مصرف كنسانتره ماءالشعير طيور
با مطالعه، بررسي، تحقيق و به كارگيري نيرو هاي متخصص، محصول ماءالشعير طيور را پس از چندين دوره تجزيه به عنوان
يك مكمل غذايي با ارزش و طبيعي از مجموعه مواد غذايي داراي انرژي، پروتئين، ويتامين ها و املاح مورد نياز به همراه
فاكتور هاي غني شده، توليد و عرضه مي دارد كه اميد است با عنايت حضرت باريتعالي بتوانيم سهمي همگام با شما
دامپزشكان، مهندسين و توليد كنندگان عزيز در پرورش طيور داشته باشيم.
: ( P.B.C ) خواص كنسانتره ماءالشعير طيور
اسيد هاي آمينه، املاح معدني و انواع قند ها مي باشد. با توجه به ،C ويتامين ،B اين محصول داراي انواع ميتامين هاي گروه
آناليز و تجربيات فارمي از محصول حاضر، خواص زير مورد انتظار است :
1 – به عنوان يك تركيب ضد استرس در فصول مختلف خصوصاً در استرس هاي ناشي از گرما و حمل و نقل
2 – با افزايش فعاليت مراكز حذف مسئوليت مانند كبد وكليه كه فعاليت آنتي توكسيكي دارند در رفع مسموميت هاي دارويي
و غذايي موثر است
3 – در بيماري هايي كه كليه ها را درگير مي كنند ب توجه به خاصيت مدري كه اين محصول دارد فشار روي اندام فوق را
كاهش مي دهد.
4 – افزايش فعاليت پروتئين ساز و خون ساز در بدن به علت وجود مقادير فراوان اسيد فوليك
5 – افزايش سرزندگي و شادابي و پرآوري در طيور
B 6 – كاهش فلجي هاي ناشي از كمبود ويتامين هاي گروه
7 – بهبود ضريب تبديل در طيور گوشتي
8 – افزايش توليد تخم مرغ
جدول آناليز مواد غذايي در 100 گرم
( P.B.C ) كنسانتره ماءالشعير طيور
رديف
ارزش غذايي
مقدار در 100 گرم
1
انرژي
266 كيلو كالري
60 گرم / 2
پروتئين
19
2 گرم / 3
كربوهيدرات
41
0 گرم / 4
چربي
983
295 ميلي گرم
B 5
ويتامين هاي گروه
250 ميلي گرم
C 6
ويتامين
7
املاح معدني : كلسيم، فسفر،
آهن، روي، پتاسيم، سديم،
منيزيم، منگنز، سلنيوم
55/9082 ميلي گرم
روش ومقدار مصرف:
در گله گوشتي ( P.B.C ) كنسانتره ماءالشعير طيور
موارد مصرف :
در طول دوره پرورش به صورت مكمل دان و در زمان بيماري به خصوص كليوي و مسموميت جهت بهبود وضعيت كليه و
كمك به دفع سموم
مقدار مصرف :
2 آب و در طول دوره × 5 دان با تركيب 1000 × در هنگام واكسيناسيون و بيماري ها كنسانتره را به صورت مخلوط 1000
0/13 آب در اختيار طيور قرار دهيد. × 0/3 دان يا 1000 × پرورش به مقدار 1000
زمان مصرف :
مورد مخلوط با دان ذكر شده در ذيل را مي توان از سن يك روزگي تا پايان دوره در تمام فصول سال به كار برده هم زمان
با مصرف هر يك از روش هاي ذيل، در زمان بيماري ( كليوي و يا مسمويت ها ) روش محلول در آب و در زمان كاهش
مصرف دان، روش اوماج نيز توصيه مي گردد. تا وضعيت فارم به حالت اوليه برگردد.
روش مصرف :
الف – مخلوط با دان
فرمول مصرف : 5 كيلوگرم كنسانتره ماءالشعير طيور در هنگام واكسيناسيون و بيماري ها
300 گرم در طول دوره پرورش ) + 30 ليتر آب ولرم + 1000 كيلوگرم دان آماده شده )
ابتدا كنسانتره ماءالشعير را در 30 ليتر آب ولرم مخلوط نموده و سپس به تدريج هم زمان با ميكس شدن دان، درون ميكسر
ريخته تا با دان مخلوط شود.
ب – اوماج دادن
فرمول مصرف : 2 كيلوگرم كنسانتره ماءالشعير در هنگام واكسيناسيون و بيماري ها
120 گرم در طول دوره پرورش ) + 70 ليتر آب + 150 كيلوگرم دان آماده شده )
اين مقدار اوماج براي يك وعده سالن 10000 قطعه اي متناسب با سن 23 روز به بعد جهت ريختن در پاي دانخوري مي باشد.
ج – محلول در آب
فرمول مصرف : 2 كيلوگرم كنسانتره ماءالشعير در هنگام واكسيناسيون و بيماري ها
120 گرم در طول دوره پرورش ) + 1000 ليتر آب )
موارد مصرف زير را مورد توجه قرار دهيد:
-1 در طيور گوشتي بهتر است از سن 23 روزگي تا پايان دوره ( به خصوص در تابستان روزانه 2 تا 3 وعده در ساعات خنك )
به صورت اوماج استفاده نمود چرا كه به دليل خوش خوراك تر شدن دان ، اين روش ارجحيت بيشتري نسبت به دو شكل ديگر
( مخلوط با دان – محلول در آب ) چه در تابستان و چه در زمستان دارد.
-2 در روش محلول در آب لازم است براي مناطقي كه مشكل رسوب و گرفتگي آبخوري دارند به دو روش ذيل عمل نمود:
الف) ابتدا 2 كيلوگرم كنسانتره را در 50 ليتر آب بشكه حل نموده و پس از مدت حدوداً 4 ساعت و ته نشين شدن رسوب ،
محلول رقيق شده را در 950 ليتر آب ريخته و به مصرف رسانده شود.
( رسوبات باقيمانده كه پروتئين رسوبي مالت مي باشند را ميتوان به دان اضافه نمود و در اختيار طيور قرار داد )
ب) ابتدا دوز مصرفي كنسانتره ماء الشعير را بسته به مصرف روزانه آب در مقدار كمتري آب ( همانند تهيه واكسن آشاميدني )
حل نموده ، سپس مانند واكسن آشاميدني ، پاي آبخوريها ريخته شود.
-3 مصرف بصورت مخلوط با آنتي بيوتيكها توصيه نمي شود
-4 آبخوريها و لوله رابط مرتبا بازديد وتميز شود.
عصار مالت جو قابليت هايي دارد كه آن را تبديل به يك ماده مقوي بسيار عالي براي مصارف گوناگون صنعتي وانساني نموده است. دارا
بودن قدرت دياستيك، قندهاي كاهنده و قابل تخمير با قابليت تجزيه و جذب سريع، عطر و طعم و مزه عالي و فعاليت آنزيمي بالا در
عصاره مالت، مصرف آن را بالا برده است.
موارد مصرف عصاره مالت در صنايع مختلف مي تواند شامل موارد زير باشد:
1 – صنايع پخت نان و كراكر هاي تخميري
2 – صنايع كيك و بيسكويت، شيريني سازي و كلوچه سازي ها
3 – غذا هاي انرژي زا، جيره غذايي روزانه و غذاي كودك
4 – صنايع دارويي و داروسازي
5 – غذاي حيوانات
6 – صنايع آبجوسازي
استفاده از عصاره مالت دياستيك به علت وجود آنزيم هاي طبيعي و همچنين قندهاي قابل تخمير، فعاليت مخمرها را تسريع
كرده و باعث آسانتر شدن فرآيند پخت نان و شيريني مي شوند. استفاده از عصاره مالت سبب بهبود محصولات در رنگ پوسته
آنها شده و از بيات شدن آنها جلوگيري مي كند.
به كار بردن عصاره مالت در كيك ، بيسكويت و شيريني ها روي مواد زير اثرات خوب و مثبتي دارد:
الف – آرد
عصاره مالت استفاده شده در صنايع كيك و بيسكويت و شيريني با تاثير بر روي آرد انعطاف پذيري و نرمي شيريني را بهبود مي بخشد،
از جمع شدن و ترك خوردن بيش از حد آن جلوگيري مي كند و تردي بهتري به آنها مي دهد.
ب – قند ها
عصاره مالت به دليل وجود مواد نيتروژني و دكسترين ها از كريستاله شدن مالتوز جلوگيري مي كند و باعث جلوگيري از ايجاد لكه هاي
سفيد روي كيك و بيسكويت ها ميشوند. مواد چربي به عنوان عوامل كلوئيدي محافظت كننده عمل مي كنند عصاره مالت باعث پخش
شدن يكسان اين مواد شده، كيفيت محصول را بالاتر برده و بافتي يكنواخت را ايجاد مي كند.
ج – چربي ها
عصاره مالت با اثر بر روي چربي هاي نان باعث يك دست شدن و بهتر شدن بافت نان مي شود.
د – عصاره مالت اثر مثبتي بر روي اثرات امولسي فاير بودن لستين تخم مرغ دارد و همچنين فرآيند عمل مخمر ها را آسانتر مي كند.
عصاره مالت يك عامل تثبيت كننده طعم و عطر است كه مخصوصاً در زمان پخت اهميت دارد و همچنين باعث بهبود رنگ محصولات
مي شود.
رژيم غذايي
تركيب عصاره مالت، يك عامل بسيار ارزشمند تغذيه اي براي غذاهاي رژيمي، غذاهاي انرژي زا و غذاهاي كودك مي باشند وجود
اسيدهاي آمينه و پروتئين هاي كوچك و همچنين قندهاي طبيعي گوناگون در عصاره مالت، ارزش تغذيه اي آن را بالا برده است.
عصاره مالت باعث يك فرآيند هضم منظم و تدريجي مي شود. قند موجود در اين عصاره در اثر هيدروليز دكسترين انجام مي شود. كه
از افزايش بيش از حد قند جلوگيري مي كند.
و نمك هاي معدني ارزشمند پتاسيم، فسفر و منيزيم را فراهم مي كند. PP ,B2 ,B عصاره مالت همچنين ويتامين هاي 1
بنابراين عصاره مالت براي غذاي كودك و غذاهاي انرژي زا بسيار متناسب است. عصاره مالت يكي از تركيبات اصلي شكلات ها و يا
نوشيدني هاي داراي شير است. همچنين به عنوان يك مكمل حاصل از غلات، در وعده هاي غذاي آماده كودكان ، به خوبي غلات
صبحانه اي استفاده مي شود.
صنايع دارويي و معطر
عصاره مالت به عنوان يك ماده كمكي براي مواد پزشكي استفاده مي شود. طعم و مزه بخصوص آن، پنهان كردن مزه هاي ناخوشايند را
ممكن مي سازد.همچنين در كارهاي آزمايشگاهي روي جرم هاي باكتريايي براي مطالعه علمي استفاده مي شود. علاوه بر بالا بودن
ميزان آنزيم ها، عصاره مالت، پايه و اساس عطر و طعم عالي است.
غذاي حيوانات
عصاره مالت يك مكمل طبيعي براي غذاي حيوانات است. عصاره مالت به بهبود فرآيند هضم در حيوانات، توليد و افزايش كلي مواد
غذايي آنها كمك مي كند. عصاره مالت از مشكلاتي كه ممكن است در اثر آنتي بيوتيك درماني يا استرس ناشي از پرورش نسل، براي
فلور روده ايجاد شود جلوگيري مي كند.
با مصرف عصاره مالت شما موارد زير را در تغذيه حيوانات مي توانيد بهبود ببخشيد:
* تغذيه: ( غذا ارزش بالاتر، پروتئين بيشتر و انرژي بيشتري را مي دهد )
* عملكرد ( كارايي ): ( براي مثال رشد بهتر )
* سلامتي و بهداشت بيشتر
آنزيم ها روي سوبتراهاي گياهي خاص عمل مي كنند. علاقه ( ميل و رغبت ) آنها اين است كه باعث جايگزيني ارزش انرژي زايي بسيار
خوب مواد خام مي شود. اين آنزيم ها باعث تركيب كردن محدوديت هاي ضد تغذيه اي شده و شكاف ( فاصله ) قابليت هضم اين مواد
خام ديگر را كم مي كند.