لی یانگ ا متولد ۳۱ ژانویه ۱۹۷۱ در سئول هنرمند معروف کره جنوبی است که طرفداران زیادی در کشورهای مختلف دارد مخصوصا در شرق و کشورهای جنوبی آسیا . زمانی که به عنوان مدل در تلویزیون ظاهر شد لقب بانوی اکسیژن را کسب کرد . در سال های اخیر او به عنوان دختر دوست داشتنی و به خاطر چهره فرشته گونه اش قلب خیلی از طرفدارن را تسخیر کرده است . محبوبیت او در کشورهای آسیای شرقی به خاطر ایفای نقش در درام محبوب کره ای در نقش یانگوم بسیار افزایش یافت. این درام آن قدر موفق بود که بسیاری از کشورها پس از پایان مجموعه آن را دوباره به صورت خلاصه پخش کردند . در هنگ کنگ زمان پخش قسمت آخر سریال نصف جمعیت هنگ کنگ در منزل بودند فقط برای تماشای این سریال ! در چین میلیون ها بیننده سریال را میدیدند حتی اگر زمان پخش آن نصف شب بود . بعد از آن ” لی یانگ ا ” دعوت به بازدید از هنگ کنگ ، سنگاپور ، تایوان ،چین و ژاپن شد . در ۱۲ سال اخیر برای اولین بار ازدحام جمعیت شگفت انگیز بود . در چین مدرسه ای بعد از اهدای مدرک خلبانی به لی نام خود را به مدرسه ابتدایی لی یانگ ا تغییر داد . دومین خط هوایی کره جنوبی یعنی ایژیانا برای ترویج و تبلیخ این سریال چهار نقاشی از پرتره لی در سریال تهیه و در بدنه هواپیمایش به نمایش گذاشت .
او در زندگی نامه اش به نام ” عهد لی یانگ” در سال ۲۰۰۶ راجع به این که چگونه بازیگر شده است صحبت کرد . او به یاد آورد که چگونه همکاری اش با اندی لو در سال ۱۹۹۱ برای تبلیغ شکلات باعث ورود او به کار صحنه شد . در سال ۱۹۹۵ لی تصمیم گرفت برای یادگیری اصول بازیگری به مدرسه حرفه ای برود . از آن پس او برنامه ایفای نقش در کاراکترهای مختلف را تغییر نداد . مانند کاراکترش در سریال جواهری در قصر ( یانگوم ) و بعد از آن نقش بسیار متفاوت در فیلم “همراهی با بانوی انتقام” .
او گفت چیزی که نمی خواهد هیچ وقت آن را از دست بدهد بازی از ته قلبش است . لی جایزه بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم اژدهای آبی در سال ۲۰۰۵ و Beaksang Art Awards در سال ۲۰۰۶ برای فیلم “همراهی با بانوی انتقام” به دست آورد . در سال ۲۰۰۶ قراردادی دو ساله با کمپانی LG که کمپانی کره ای محصولات الکترونیکی است بست که مدل تبلیغاتی برای تمام محصولات الکترونیکی LG باشد . ضمن بستن این قراردادها او تورهایی ترویجی را به کشورهای آسیایی برگزار خواهد کرد.
همه چیز درباره یانگوم (بازیگر سریال جواهری در قصر)
همه چیز در مورد لی یونگ ای ( یانگوم ) 1.متولد 31 ژانویه 1971 (او چی بزرگه ما نمی دونستیم ) در کره جنوبی 2.دارای لیسانس زبان و ادبیات المانی از دانشگاه هانیانگ در کره جنوبی 3.دارای مدرک استادی از دانشگاه چانگ در مورد بازیگری 4.دارای تسلط به مکالمه زبان انگلیسی 5.خانواده ای تشکیل شده از دو برادر به همراه خودش 6.علاقه مند به اسب سواری پیانو و شنا و همچنین خوانندگی 7.از سال 1994 تقریبا هر سال برنده جایزه در مورد بازیگری شده است 7.اولین اجرای تلویزیونی این بازیگر در سال 1991 در مورد تبلیغ نوعی شکلات بوده است 8.شغل دیگر او در زمینه کار در شرکت ال جی می باشد.
سریال کرهای سایمدانگ با بازی «لی یونگ ئه» در نقش اول آن که پیش از این با بازی در نقش یانگوم سریال جواهری در قصر در بین ایرانیها محبوبیت پیدا کرده بود، از صبح پنج شنبه ۵ بهمن روی وبسایت و اپلیکیشن فیلیمو قرار گرفت.
سریال کرهای سایمدانگ محصول ۲۰۱۷ شبکه تلویزیونی SBS کره جنوبی است که همزمان با پخش جهانی آن در شبکه نتفلیکس، پنجشنبه هر هفته دو قسمت به صورت دوبله شده و با کیفیت HD روی فیلیمو قرار میگیرد. از نکات جالب این سریال این است که بازیگر نقش اول سایمدانگ که در ایران او را با نام یانگوم میشناسیم، پس از ۱۴ سال به دنیای بازیگری برگشته و حالا ایرانیها همزمان با پخش جهانی آن در نتفلیکس میتوانند از طریق فیلیمو این سریال را تماشا کنند.
همچنین بازگشت دوباره یانگوم به ایران باعث شد تا دوبلورهای قدیمی که سالها پیش سریال محبوب جواهری در قصر را دوبله کرده بودند دوباره پای کار بیایند و این بار نقش جدید یانگوم در سایمدانگ را به فارسی برگردانند. مینو غزنوی و منوچهر والیزاده دو صداپیشهای هستند که هر کدام گویندگی نقش اول زن و مرد سایمدانگ را بر عهده گرفتهاند. مدیریت دوبلاژ این سریال هم با زهره شکوفنده است که مجموع این عوامل باعث شده تا سایمدانگ با بهترین کیفیت دوبله منتشر شود.
لی یونگ ئه بازیگر نقش یانگوم در سریال جواهری در قصر در زمان زلزله کرمانشاه کمک نقدی به زلزله زدگان کرد و بدنبال آن سید حسن قاضیزاده هاشمی با حضور در کره جنوبی از وی تقدیر کرد.
به تازگی با انتشار فیلم این دیدار مشخص شده است که یانگوم علاقه زیادی به ایرانیان دارد وی خطاب به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی میگوید: بعد از پخش سریالهای من در ایران مردم ایران بسیار به من محبت داشتند و عشق ورزیدند و من نیز میخواستم کمی محبت و عشقی را که از ایرانیها گرفته بودم به آنها بازگردانم.
وی ادامه داد: از زلزلهای که در ایران و کرمانشاه رخ داد بسیار ناراحت شدم و خواستم هر چند بسیار اندک کمکی کنم امیدوارم در سالهای اینده نه تنها به عنوان بازیگر بلکه به عنوان انسان گامهای بزرگتری برای نزدیکی روابط بین دو کشور بردارم و از مردم ایران بسیار تشکر میکنم همچنین یک سریال دیگری نیز بازی کردم که بزودی در ایران پخش میشود و امیدوارم مردم ایران بپسندند.
وی درباره زندگی شخصی خود گفت: من یک بچه دو قلو دارم و یک دختر و یک پسر که هفت ساله هستند و سال آینده به مدرسه می روند.
سریال سایمدانگ در سی قسمت شصت دقیقهای تهیه شده که هر هفته دو قسمت در فیلیمو قرار داده میشود و به این ترتیب پخش آن تا اردیبهشت ماه ۹۷ ادامه خواهد داشت.
آنچه سایمدانگ را از دیگر سریالهای کره ای پخششده در ایران متمایز میکند بروز بودن آن و همچنین روایتهای عاشقانهای است که در طول داستان سریال شکل میگیرد. در خلاصه داستان سایمدانگ آمده: زندگی سایمدانگ (یانگوم) در دو زمان حال و گذشته جریان دارد و لی یونگ آئه بهعنوان بازیگر نقش اول در دو شخصیت ایفای نقش میکند. داستان اینطور آغاز میشود که پروفسور هنر سوجی یون که دفترچه خاطرات سایمدانگ را در ایتالیا پیدا کرده با خاطرات این دفترچه همراه میشود و در تاریخ به عقب میرود؛ خاطراتی که داستان زندگی پرافتخار و عاشقانه هنرمند نابغه، شین سایمدانگ و لی گیوم در عصر چوسون را روایت میکند و ادامه این سریال دنبالهدار را رقم میزند.
دسترسی به این سریال زودتر از هر جای دیگری هشت صبح پنجشنبهها روی پلتفرم فیلیمو امکانپذیر است و البته به صورت دی وی دی در شبکه نمایش خانگی هم توزیع میشود.
محبوبیت یانگوم در ایران که از شروع پخش سریال جواهری در قصر آغاز شد آنقدر ادامه پیدا کرد که به رابطهای دو طرفه بین ایرانیها و او منجر شد؛ تا اندازهای که در زلزله اخیر کرمانشاه او با ارسال کمک ۵۶ هزار دلاری و پیام تسلیت، همدردی خود را با مردم زلزله زده ایران ابراز کرد. از طرفی چند روز بعد وزیر بهداشت نیز در محل سفارت کره جنوبی در ایران از لی یونگ آئه تقدیر کرد. البته قرار بود یانگوم برای افتتاحیه این سریال در ایران هم به کشور ما سفری داشته باشد، اما به این دلیل که سفیر المپیک زمستانی کشورش بوده است، با وجود علاقه قلبی نتوانسته در ایران حضور پیدا کند.