اگر شما یا اطرافیانتان دچار دردهای عصبی بودهاید حتما نام این دارو به گوشتان خورده است. داشتن اطلاعات کافی قبل از مصرف هر نوع دارویی به شما کمک میکند تا از خطرات و عوارض احتمالی آن آگاه شده و با احتیاط نسبت به مصرف آن اقدام کنید
گاباتین یک داروی ضد صرع میباشد که ضد تشنج نیز نامیده میشود. این دارو اعصاب و مواد شیمیایی بدن را که سبب تشنج و درد میشوند تحت تاثیر قرار میدهد. این دارو استفادههای مختلفی از جمله کاهش درد، بهخصوص دردهایی با منشا عصبی (مانند سردرد و کمردرد) دارد. از گاباپنتین اخیرا جهت پیشگیری از سردردهایی که به دلیل میگرن ایجاد میشوند نیز استفاده میشود. برخی معتقدند که در اختلالات دو قطبی نیز میتوان از این دارو استفاده کرد؛ اگر چه در این مورد هنوز اتفاق نظر وجود ندارد.
چنانچه دچار سردردهای شدید می شوید و به همین منظور قصد مصرف این دارو را دارید در لینک های زیر با روش هایی ساده و خانگی برای رفع ان آشنا خواهید شد.
گاباپنتین در سال ۱۹۹۴ به وسیله اداره دارو و غذای آمریکا (FDA) برای درمان صرع پارشیال (گاباپنتین همراه با سایر داروهای ضد تشنج مورد استفاده قرار میگیرد) تایید شد. در سال ۲۰۰۲ به پزشکان اجازه داده شد که از این دارو برای کاهش درد ناشی از ابتلا به زونا (نورالژی هرپسی) استفاده کنند. هم اکنون برخی از پزشکان از این دارو برای پیشگیری از سردرد میگرنی، درمان نیستاگموس و نیز کاهش دردهای نوروپاتیک (عصبی) استفاده میکنند. برخی معتقدند که در اختلالات دو قطبی نیز میتوان از این دارو استفاده کرد؛ اگر چه در این مورد هنوز اتفاق نظر وجود ندارد.
در بزرگسالان خوابآلودگی، گیجی و نیز تورم اندامها از جمله عوارض شایع مصرف گاباپنتین است. عوارض جانبی شایع در کودکان بیشتر در ارتباط با سیستم عصبی مرکزی است که به گروههای زیر تقسیم میشود:
اختلالات رفتاری،۸۵% موارد
رفتارهای تهاجمی،۱۳% موارد
اختلالات تمرکزی،۴۱% موارد
بیقراری و نیز بیشفعالی ، ۲۷% موارد
پارکینسون ، ۹۶% موارد
قرص گاباتین بیش از 40 سال است که به بیمارانی که دچار تشنج هستند کمک می کند ، هرچند ترکیب های جدید تری از گاباتین و هم خانواده های آن در حال تست بر روی بیماران است.
برای کسب اطلاعات در مورد گاباتین 300 و خود گاباتین اینجا را بخوانید.