سیستم انفجار اکلیل سرنج و اکلیل نقره چیست
اکلیل سرنج ماده ای از خانواده ی اکسیدهای سرب است که به رنگ قرمز اجری یافت میشود و فرمول شیمایی آن Pb3O4 است و نام علمی آن Lead(II,IV)Oxide است ممکن است از خودتان سوال کنید که چطور ممکن است سرب با ظرفیت 2 و4 اکسیژن با ظرفیت 2 بتواند یه ماده مانند Pb3O4 با ظرفیت اکسیژن 3 تولید کنند؟؟!جواب این سوال بسیار راحت است زیرا این ماده حاصل شده از واکنش سوم سرب اکسید یعنی ترکیبی از PbO , PbO2 .موارد استفاده از اکلیل سرنج بیشتر در صنعت رنگ سازی دیده شده که به عنوان ماده ی ضد زنگ استفاده میشه.اما چند تا جا هم از این ماده به عنوان مواد منفجره استفاده میشه که مکانیزم انفجارش رو نمیدونن…برای همینه همیشه شاهد زخمی شدن افراد زیادی توسط این ماده هستیم.این ماده با گوگرد ترکیبه و یکی از اصلی ترین دلیل خطرناک بودنش درصد خلوص بالای گوگردشه برای اینکه بشه تشخیص بدید درصد گوگردش چقدر مقدار بسیار کمی از ماده رو تو فضای آزاد بسوزونین اگر دود تولید شده بر اثر این سوختن به رنگ سفید مایل به زرد نزدیک بود خلوصش به احتمال زیاد بالای 40 درصده. مکانیزم انفجار این ماده به این صورته اولش یه مقداری اکسیژن توسط سرنج ازاد میشه این اکسیژن درون اون محفظه جمع میشه که اصلی ترین شرط واکنش دادنه واکنش دوم اینه که گرمای اینا توی نارنجک دست ساز توسط سنگ ریزه های موجود تو اون صورت میگیره.از طرفی هم مقداری از گرمای دست به اون منتقل میشه به همین دلیل تو دست انسان میترکه.سنگ موجود درون نارنجکهای دست ساز هنگام پرتاب شدن باعث میشه انرژی مکانیکی اون به انرژی درونی تبدیل بشه بعد که به انرژی درونی تبدیل شد به شدت واکنش میده که با صدای زیادی همراهه که بسته به مواد محفظه ای داره که اکلیل رنج توسط اون نگه داشته میشه داره.
سرنج نیز همانند دیگر ماده های حاصل از سرب سمب است.بنابراین هنگام کار با این ماده مواظب باشید.
آموزش ساخت نارنجک با اکلیل سرنج و اکلیل نقره
اگر کسی تجربه این کار رو داره بگه
روش ساخت نارنجک
کلیات ساخت نارنجک اینجوریه:
با مقدار 1 به 4 حدودا اکلیل نقره و اکلیل سرنجو با هم ترکیب میکنید با یه چیز چوبی یا پلاستیکی که جرقه ایجاد نکنه
بعد اینها رو با چند تا سنگ ریزه که جنس سختی دارن میذارید داخل کیسه زباله ، کیسه زباله رو باید به اندازه حدودا یکم بیشتر از یک کف دست بریده باشید.
حالا کیسه رو که شامل ترکیب اکلیل سرنج و اکلیل نقره و سنگ ریزه هست رو می بندید
حالا با چسب برق یا همون لنت شروع می کنید به بستن همه جای کیسه به طوری که هم محکم شده باشه ، هم جاییش خالی نمونده باشه
خیلی مختصر
اما خطرناک
روش درست کردن نارنج چهارشنبه سوری یا همون چهارشنبه سوزی که کاش مردم رعایت حال همو بیشتر بکنن.
1_ نوار چسب برق(چسب لنت)
2_ نایلون ، کیسه فریزر
3_ اکلیل نقره یا اکلیل صنعتی که می توان آن را از رنگ فروشی ها تهیه کرد .
4_سرنج : این ماده نارنجی رنگ است (مواظب لباس و فرش باشید) و می توانید آن را از عطاری ها خریداری کنید.
5_ سنگ : اندازه این سنگ ها به اندازه نارنجک شما بستگی دارد . اگر نارنجک به اندازه ی یک گردو باشد سنگ هایی به اندازه نخود خوب است . اگر بزرگتر می خواهید می توانید از سنگ های درشتری استفاده کنید . سنگ ها باید بدون خاک و خرد شده یعنی با لبه های تیز باشد .
– هر چه شکل سنگ به مکعب شبیه تر و سنگین تر باشد ، بهتر است .
– اگر از نوار چسب معمولی استفاده کنید نارنجک خیلی زود منفجر می شود و ممکن است در دست و یا جیب شما منفجر شود پس توصیه نمی شود .
– شما از هر نایلونی می توانید استفاده کنید ولی بهترین حالت با کیسه فریزر میباشد .
ابتدا یک ظرف بر می دارید ( این ظرف می تواند شیشه دهان گشاد مربا یا یک کاسه پلاستیکی باشد اما نباید فلزی باشد ) اول بیشتر سرنج را ریخته سپس اکلیل را یک قاشق یک قاشق ( قاشق هم نباید فلزی باشد ، چوبی بهترین است ) اضافه کرده و به هم می زنیم تا کاملا مخلوط شود . حالا باندازه یک قاشق از مخلوط را برداشته و با آن دو تا نارنجک درست می کنیم (طبق روش پایین).
سه حالت ممکن است پیش آید :
1 -منفجر نمی شود => اکلیل کم است یک قاشق دیگر به مخلوط اضافه کرده دوباره امتحان می کنیم .
2 -هردو یا یکی از آن ها آتش می گیرد => (می سوزد) اکلیلش زیاد است سرنج اضافه می کنیم و …
3 -نارنجک توپ می ترکد => پس ماده ما آماده است .
– همیشه مقداری اکلیل و سرنج را اضافه نگهدارید تا اگر مواد خراب شد بتوانید درستش کنید .
– همیشه اول سرنج بریزید بعد اکلیل را کم کم اضافه کنید .
– به یاد داشته باشید اکلیل سمی است و آتش می گیرد ولی سرنج نه سمی است ونه آتش می گیرد .
اول یک تکه نایلون کمی بزرگتر از کف دست جدا کرده و چند سنگ وسط آن می گذاریم و یک قاشق از مواد را روی سنگ ها می ریزیم . سپس نایلون را جمع می کنیم بشکلی که لای سنگ ها کاملا با مواد پر شده باشد و هوا توی نایلون جمع نشده باشد ( باد نکرده باشد ) . چسب را برداشته و دور تادور نارنجک را کاملا با چسب بپوشانیم توجه کنید که نوارچسب را باید خیلی محکم دور نارنجک بپیچید ( نه آنقدر محکم که در دستتان منفجر شود ) بشکلی که کمی کش بیاید . این کار احتیاج به تمرین بسیار دارد و بعد از چند تا درست کردن (بخوانید چند بار منفجر شدن) خودتان یاد می گیرید .
هرچه چسب بیشتر باشد بهتر است ( نه برای نارنجک های کوچک چون منفجر نمی شوند ) چون صدای بیشتری دارد و دیرتر در جیبتان منفجر می شود.