هر آنچه در ارتباط با مقبره زرتشت دوستان میدانند لطفا همینجا ذکر کنند تا سایرین هم استفاده نمایند.
تاریخ درگذشت اشوزرتشت روز خیرایزد و دی ماه برابر با پنجم ماه دی می باشد، زرتشتیان چون به بقای روح و فروهر نیاکان خود باور دارند، اصولا پس از مرگ، علاقه زیادی به اینکه به سر مزار درگذشته بروند و شیون و زاری كنند، را ندارند، بنابراين برای زرتشتيان، مهم نبوده که اشوزرتشت در کجا دفن شده و همواره روح او را در کنار خود احساس می کنند و از روح و فروهر پاک اشوزرتشت برای پیشرفت کارهایشان کمک می خواهند و به دنبال محل آرامگاه اشوزرتشت نیستند.
ولی بنابر اثبات بيشتر دانشمندان، آرامگاه اشوزرتشت یا همان زرتشت، در استان بلخ افغانستان و درشهر مزار شریف می باشد. همان جايیکه بنا بر باور مذهب شیعه (بيشتر مردم شهر مزار شریف را شيعيان تشکیل می دهد)، آنجا مقبره حضرت علی می باشد، در حالیکه مقبره حضرت علی در عراق واقع است و از نظر تاریخی هرگز حضرت علی به افغانستان گذر نکرده است، و مزار شریف به خاطر این گفته اند که مردم می دانستند که یک مزار شریفی در شهرشان وجود دارد که برای حفظ آن بایستی یک نام مقدس و سپنتايي به آن بدهند.
نام قدیم شهر مزار شریف هم بلخ بوده و نام این استان هم اکنون هم بلخ است و در اوستا بسيار آمده که بلخ محل پادشاهی شاه گشتاسب بوده که اشوزرتشت دین خود را ارايه و تبلیغ می کرده است، و در این شهر به شهادت رسیده است.
نظر کاربر دیگه برای محل مقبره زرتشت
از این نوع کارها در ایران زیاد است، مانند لقب تخت سلیمان که به مقبره کورش بزرگ داده اند یا نقش رستم یاتخت جمشید وغیره، که بتوانند این مكان ها را به خاطر احترام این افراد، از حمله دشمنان در امان دارند، که خوشبختانه موفق هم شده اند.
مقبره حضرت زرتشت اصلا در افغانستان نيست بلكه به جهت برخي دلايل !!!! عمدا تبليغ ميكنند تا زرتشتی های عزير ايرانی به آن مراجعه نكنند و خيلي هم نزد مردم يادی از زرتشت نشود و اينكه قبر ايشان در كجاست. محل دفن ايشان در كوه سبلان می باشد و اگر از كوهنوردان قديمی بپرسيد، خيلی ها جايش را می شناسند.
نظر کاربر دیگه برای محل مقبره زرتشت
براساس اسناد تاریخی و از آنجایی که زرتشت در بلخ به وسیله ترکها کشته شد این امر که مزارشریف آرامگاه زرتشت باشد منطقی به نظر می رسد و با سبلان هیچ ارتباطی ندارد. زیرا در بلخ زرتشت دین خویش را اعلام نموده و رسالت خود را ابلاغ نمود. در متن اوستا بلخ به عنوان یک مکان مقدس شناخته شده است. چنانکه دقیقی شاعر زرتشتی که پیش از فردوسی به سرودن شاهنامه همت گماشته بود در مورد قداست بلخ چنین می گوید:
چو گشتاسب را داد لهراسب تخت فرودآمد ازتخت و بربست رخت
به بلخ گزین شد بدان «نوبهار» که یزدان پرستان آن روزگار
مر آن خانه را داشتندی چنان که مر مکه را تازیان این زمان
پس گفته می توانیم که مزار شریف در افغانستان آرامگاه حضرت زرتشت می باشد.
نظر کاربر دیگه برای محل مقبره زرتشت
در نزدیکی زابل شهری از دوران هخامنشیان کشف شد که به دلیل زیر ماسه های روان قرار گرفتن این شهر به گونه ایی این ماسه ها نوعی حفاظ بوده اند تا این شهر در گذرزمان تا مقدار زیادی محفوظ بماند.
دهنه يا دهانه ی غلامان بازمانده شهری است که روزگاری مرکز اداری-سیاسی ساتراپی (والینشین) زَرَنگ (زرنج) در شاهنشاهی هخامنشی بود. محل دهنه غلامان در حدود ۴۵کیلومتری شهر زابل و دو کیلومتری روستای قلعه نو است. کاوشگاه دهنه غلامان در دههٔ ۱۹۶۰ توسط اومبرتو اسکراتو از مؤسسهٔ ایتالیایی خاور میانه و دورکشف شد.
این کاوشگاه ۱٫۵ کیلومتر درازا و ۸۰۰ متر پهنا دارد و در دلتای متروکه رود سنارود واقع شدهاست. در این محوطه تا کنون ۲۷ ساختمان شناسایی شدهاند که تا مکانی بلند به نام””قبـــر زردشت “”ادامه دارند.
در این گورستان به طرف دره ی غلامان آرامگاهی در دل قبرستان است شبیه به آرامگاه کوروش هخامنشی در دشت پاسارگاد فارس که به دلیل تفاوت این قبر که از دور چشم هر بیننده ایی را به خود جلب میکند ” آرامگاه زرتشت اين پیغمبر باستانی و اهورایی ایران زمین است.