آغاز استخدامی دانشگاه های افسری ارتش
نوامبر 4, 2017اعتیاد چگونه بوجود می آید؟
نوامبر 15, 2017تحقیقات اخیر نشان داده اند، آفت کش هایی که روی میوه ها و سبزیجات قرار می گیرند ممکن است باروری زنان را دچار اختلال کنند.
این مطالعه نشان داد زنانی که از میوه و سبزیجاتی که با میزان بالای آفت کش ها همراه بودند استفاده کرده بودند نسبت به زنانی که از سبزیجات و میوه جاتی با درجه کمتری از آفت کش ها استفاده کرده بوند توانایی باروری کمتری به دنبال درمان های ناباروری دشتند.
محققان دانشگاه سلامت ملی هاروارد تی-اچ، در مقاله ای که در تاریخ 30 اکتبر در مجله JAMA Internal Medicine منتشر شد چنین نگاشتند: یافته ها حاکی از آن هستند که مواد خوراکی که تحت تاثیر آفت کش ها قرار می گیرند ممکن است باعث اختلال در باروری شوند.
آنان همچنین بیان داشتند: با این حال از آنجایی که این مطالعه اولین مطالعه در این زمینه است؛ برای اثبات این یافته ها به مطالعات وسیع تری نیاز است.
مطالعات اخیر که در این رابطه بر روی حیوانات انجام شدند نشان داد، مصرف میزان بالای میوه و سبزیجات آفت کشی شده سبب کاهش تعداد نوزادان شده است. اما هنوز واضح نیست که چنین تاثیری در انسان نیز مشاهده شود.
در بررسی جدیدی 325 زن مورد آزمایش قرار گرفتند. این افراد تحت درمان های ناباروری از جمله IVF قرار گرفتند. پیش از شروع این درمان آنها رژیم غذایی خود را ثبت کردند.
سپس محققان با استفاده از پایگاه اطلاعاتی دولت به اطلاعاتی همچون میزان آفت کش های استفاده شده در میوه ها و سبزیجات دست یافتند. آنان سعی کردند با استفاده از این اطلاعات دریابند زنان تا چه حد در معرض آفت کش ها بوده اند. پایگاه اطلاعاتی نشان داد بعضی از میوه ها و سبزیجات مثل فلفل، اسفناج کال و توت فرنگی میزان زیادی از آفت کش ها را در ساختار خود ته نشین می کنند. و نمونه های دیگری همچون نخود فرنگی، آلو خشک و پیاز میزان کمتری از این مواد را در خود ته نشین می کنند.
یافته ها حاکی از آن هستند که زنانی که روزانه بیش از دو بار از میوه ها و سبزیجاتی که به میزان زیادی تحت تاثیر آفت کش ها بوده اند استفاده می کنند، نسبت به دیگر افراد که کمتر از این مواد خوراکی استفاده می کنند 16 درصد کمتر شانس بارداری دارند. همچنین این افراد 26 درصد کمتر نسبت به دیگر افراد توانایی به دنیا آوردن فرزند دارند.
محققان همچنین مسئله بارداری را از جهات دیگر نیز بررسی کردند. آنان دریافتند اگرچه برخی زنان از میوه و سبزیجات ارگانیک استفاده می کردند اما عوامل دیگری همچون سن، میزان BMI و مصرف دخانیات در بارداری تاثیری بسزا دارد.
با توجه به تمامی این گفته ها تمرکز اصلی این مطالعه بر روی رابطه میان قرار گیری در معرض آفت کش ها و اختلالات باروری بوده است و از آنجایی که میوه و سبزیجات به طور مستقیم مورد بررسی قرار نگرفته اند و تنها از اطلاعات موجود در پایگاه اطلاعاتی استفاده شده است نتیجه حاصل، از اعتبار بالایی برخوردار نیست. علاوه بر این از آنجایی که زنان موجود در این مطالعه تجت درمان قرار داشتند مشخص نیست که بتوان نتیجه حاصل را به تمام زنان نسبت داد.
کنگره ی متخصصان زنان و زایمان و متخصصان مامایی آمریکا اظهار داشتند برای کاهش تاثیر این آفت کش ها، زنانی که قصد بارداری دارند و یا باردار هستند از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنند و قبل از مصرف به خوبی آن ها را بشویند.