تمدید زمان ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه
ژانویه 24, 2016زمان توزیع کارت آزمون دکتری 95 دانشگاه آزاد
ژانویه 25, 2016تحقیقات اخیر نشان داده اند که زباله ها تاثیراتی بر روند مهاجرتی لک لک های مهاجر دارد.
چند سال پیش آندریا فلک، محقق مرکز پرنده شناسی مکس پلانک با نصب کردن جی پی اس هایی بر پست لک لک های مهاجر به ردیابی آن ها که از راه های آلمان مهاجرت می کردند پرداخت. وی در منطقه ای که انبوه زباله ها قرار داشت مشاهده کرد که این لک لک های مهاجر بر خلاف دیگر لک لک ها که از مسیر بیابان ساحارا راه خود را می رفتند تغییر مسیر دادند و به آن زباله دانی آمدند. لک لک ها ترجیح دادند در زمستان از این زباله ها تغذیه کنند.
فلک در یک برنامه ی زنده تلویزیونی اظهار داشت:
” ما هنوز دقیق نمی دانیم که تاثیر اینگونه تغذیه کردن چه تاثیری بر بقای لک لک ها دارد. از طرفی با وجود منابع بسیار غذا در میان زباله ها در بعضی مناطق جمعیت این لک لک ها افزایش خواهد یافت. اما تاثیر اینگونه تغذیه در بلند مدت مشخص نیست و ممکن است اثراتی منفی از جمله مسمومیت و بیماری های گوناگون بر لک لک ها داشته باشد.”
لک لک های مهاجر سفید (معروف به کیکونیا کیکونیا) بسیار فراوان هستند و می توان آن ها را در مسیرهایی از سمت اسپانیا و تونس به سمت روسیه و ازبکستان یافت.
فلک اخیرا با نصب جی پی اس های قوی تری بر پشت هفتاد لک لک نه تنها در آلمان بلکه در هشت منطقه ی گوناگون در اروپا و آفریقا به بررسی آن ها پیش از رسیدن زمان مهاجرت سالیانه آن ها پرداخت.
نتایج تحقیقات فلک در روز 22 ژانویه سال 2016 در مجله ی علمی چاپ شد.
جوجه لک لک هایی که در آلمان جنوبی متولد شده بودند مهاجرت خود را در آفریقای شمال غربی پایان دادند. بعضی از جوجه هایی که در روسیه متولد شده بودند به سمت جنوب آفریقا مهاجرت کردند. شایان ذکر است که لک لک هایی که در ازبکستان بودند مهاجرت نکردند و در مکان خود باقی ماندند.
فلک گفت:
” عدم مهاجرت لک لک های ازبکستان برای ما غیر منتظره بود چرا که ازبکستان زمستان های بسیار سردی دارد. ما فکر می کردیم که آن ها به سمت چین مهاجرت کنند اما نکردند. شاید آن ها از منابع غذایی که انسان ها در اختیار آن ها قرار می داده اند استفاده کرده اند یا از ماهی های موجود در ازبکستان. ولی دلیل اصلی عدم مهاجرت همچنان مشخص نیست.”
با دستکاری انسان در طبیعت روند مهاجرت حیوانات گوناگون تحت تاثیر قرار گرفته است اما منابع غذایی که انسان ها در اختیار لک لک ها قرار می دهند برای لک لک ها سودمند بوده است
آری فن نوردویک، محقق مرکز اکولوژی هلند که در این تحقیقات نقشی نداشت اظهار داشت:
” لک لک های مهاجر از زباله ها تغذیه می کنند و زمانی که زباله در دسترس آن ها باشد ترجیح می دهند که مهاجرت نکنند.”
لک لک هایی که از زباله ها استفاده می کنند به علت اینکه جا بجا نمی شوند می توانند انرژی خود را ذخیره کنند.
فن نوردویک در مصاحبه ای تلویزیونی اظهار داشت:
” گرچه عوامل متعددی در استراتژی مهاجرت پرندگان وجود دارد اما یافته هایی که بدست ما رسیده است نشان می دهند که میزان مسافت و میزان پرواز با یکدیگر ارتباط دارند.”
میزان فعالیت و انرژی مصرفی لک لک ها بوسیله ی جی پی اس ها اندازه گیری شد و نتیجه بر آن شد که لک لک های مهاجر ترجیح می دهند تا در مکان های گرم زندگی کنند تا اینکه بخواهند پرواز کنند و مهاجرت کنند.
همچنین تحقیقات نشان داده اند که پرندگانی که مسافت بیشتری را طی می کنند و به سمت آفریقا مهاجرت می کنند 15 درصد بیشتر از پرندگانی که در مناطق نزدیکتر و اروپایی بودند، انرژی از دست می دهند. پرندگانی که در مناطق نزدیکتر بودند 15 درصد انرژی ذخیره ای خود را صرف پیدا کردن غذا در میان انبوه جمعیت انسان ها می کردند.