ایران، رتبه اول منطقه درحوزه پروبیوتیک ها
فوریه 8, 2016دانشمندان به دنبال واکسن هایی با اثر طولانی مدت
فوریه 12, 2016فناوری که در باتری برای شارژ وسایل الکترونیکی به کار گرفته می شود این بار می تواند از آب شور دریاها، آب شیرین تهیه کند.
در همین حال محققین دانشگاه مهندسی Illinois آمریکا موفق به توسعه وسیله ای شده اند که با استفاده از مواد موجود در باتری می تواند نمک را از آب جدا کند ضمن اینکه کمترین مقدار انرژی را هم مصرف می کند.
این در حالی است که پیش از این برای نمک زدایی آب، از روش «اسمز معکوس» (گذرندگی وارون) استفاده می شد که در آن آب در میان غشایی که نمک را جدا می کرد، هدایت می شد و فرآیندی پرهزینه و نیازمند مصرف بالای انرژی بود.اما در این شیوه، از جریان الکتریسیته یک باتری به منظور جدا کردن یون های نمک از آب استفاده می شود که این روش بسیار نوین و در مقایسه با شیوه قبلی بسیار کم هزینه تر است.
در این روش محققین دانشگاه مهندسی Illinois آمریکا از «باتری های سدیم یون» که حاوی آب شور است، الهام گرفته اند. یعنی باتری دو الکترود مثبت و منفی دارد که میان این دو یک جدا کننده وجود دارد که یون ها می توانند جریان داشته باشند. زمانیکه باتری خالی می شود، سودیم و یون های الکترود که دو عنصر نمک هستند به یک سمت از الکترودها کشیده می شوند و نمک زدایی در طرف دیگر الکترود انجام می گیرد.