برگزاری اختتامیه جشنواره کتاب سال دانشجویی
نوامبر 12, 2016توده همیشه اولین نشانه ی سرطان پستان نیست
نوامبر 14, 2016تعداد پردیسهای بینالمللی در سراسر دنیا تا پایان سال 2015 با افزایش 26 درصدی نسبت به سال 2010 مواجه بوده و در این میان ایران نقش قابل توجهی در این زمینه داشته است.
بنا بر گزارش های اعلام شده، کشورهای در حال توسعه نقش بسیار مهمی در تاسیس و راهاندازی این مراکز دارند و پیشبینی میشود که به زودی 8 مرکز تحت نظارت کشورهای ایران، چین، مصر، لبنان و روسیه در جهان تاسیس شود. دانشگاه آزاد اسلامی قبلا یک پردیس در کانادا تاسیس کرده است.
کشورهای میزبان این پردیسها به تناسب قوانین و شرایط آموزشی خودشان، قوانینی برای اطمینان از کیفیت آموزش این پردیسها تدوین کردهاند.
در حال حاضر چین بیشترین تعداد پردیس بینالمللی را میزبانی کرده و از امارات پیشی گرفته است.
به گزارش مرکز ناظران آموزش عالی بدون مرز و تیم تحقیقات آموزشی دانشگاه نیویورک، این افزایش تعداد، بخشی از روند متمرکز افزایش پردیسهای بینالمللی دانشگاههای چین، مالزی، جزایر موریس و کره جنوبی بوده است.
به صورت کلی، نرخ رشد پردیسهای بینالمللی در سراسر جهان به صورتی است که سالانه حداقل بیش از شش پردیس در کشورهای مختلف تاسیس میشود و تخمین زده میشود حدود 180 هزار دانشجو در 76 کشور، در این مراکز در حال تحصیل باشند.
در بین پنج کشور اول از نظر تعداد پردیسهای بینالمللی، چین با 32 پردیس مقام اول را دارد. امارات با 31 پردیس مقام دوم، سنگاپور و مالزی با 12 پردیس در مقام سوم و قطر با 11 پردیس در مقام چهارم قرار دارد. این کشورها مجموعا 98 مرکز یعنی حدود 39 درصد از کل پردیسهای بینالمللی را در خود جای دادهاند.
در کشورهای قبرس، مصر، فنلاند، غنا، هند، مالت، نیکاراگوئه، رواندا و عربستان سعودی نیز پردیسهای بینالمللی تاسیس شده است.
تعداد کشورهای موسس نیز از سال2011 با افزایش 18 درصدی مواجه بوده است و پنج کشور اولی که بیشترین تعداد پردیسها را در دنیا دارند به ترتیب، آمریکا با 78، انگلیس با 39، فرانسه با 28، روسیه با 21 و استرالیا با 15 پردیس، اول تا پنجم هستند. این کشورها در مجموع 181 پردیس دارند که 73 درصد از کل پردیسهای دنیا را شامل میشود.
کشورهای بلژیک، استونی، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه و تایوان هم به جمع کشورهای موسس پردیسهای بینالمللی پیوستهاند.