علل زرد شدن دندان ها
آوریل 20, 2016اعلام تاریخ و زمان مصاحبه 143 رشته آزمون دکتری دانشگاه آزاد
می 30, 2016جمعی از محققان به تازگی برای پی بردن به اثر اشعه های شدید تلفن های همراه و سایر لوازم بدون سیم بر ایجاد سرطان، تحقیقاتی را بر روی حیوانات انجام داده اند.
این آزمایش ها که بر روی تعداد زیادی از جانوران آزمایشگاهی صورت گرفت؛ نشان داد که اشعه های قدرتمندی که از دستگاه های بی سیم و تلفن های همراه ساطع می شوند حداقل سبب بروز دو نوع نادر از سرطان در ناحیه قلب و مغز در موش ها می شوند.
این اطلاعات در سایت علمی که متعلق به آزمایشگاه Cold Spring Harbor می باشد منتشر شد.
محققان درادامه در پی آن بودند تا نشان دهند که اینگونه اشعه ها چه تاثیری بر سلامت انسان ها خواهد داشت؟
محققان مرکز ملی زهر شناسی آمریکا (NTP) با همکاری سازمان های ملی سلامت، این پروژه را بدست گرفتند.
در این آزمایش تعدادی از موش های آزمایشگاهی تحت تاثیر امواج رادیویی که انسان ها همه روزه با آنان سر و کار دارند قرار گرفتند.
این موش ها به مدت دو سال در اتاق هایی که اشعه های مضر به آن ها راه داشت قرار گرفتند و روزانه به مدت 9 ساعت تحت تاثیر این اشعه ها قرار گرفتند.
کریستوفر پورتیر، که در این آزمایش ها همکاری داشت اظهار داشت:
” نمی توانم قطعا بگویم که تلفن های پیشرفته امروزی در انسان ها نیز تاثیراتی مشابه با موش ها خواهند داشت. این مسائل باید از تمام جوانب سنجیده شود، اما اگر این اشعه ها بر روی موش ها تاثیر بدی می گذارند بعید نیست که بر انسان نیز اثر مخربی داشته باشند.
من خود در این زمینه متخصص هستم و این نتایج مرا نگران کرده است.
هم اکنون بیش از 90 درصد از افراد بزرگسال آمریکایی از تلفن های همراه استفاده می کنند. این در حالی است که تلفن های همراه اثرات مخربی را بر سلامت وارد می کنند.
در سال 2011 سازمان سرطان شناسی امواج رادیویی را سرطان زا اعلام کرد. اما همانگونه که در سایت NTP ذکر شده است همیشه تناقض هایی در مباحثی که انسان بر روی آنان مطالعه می کند وجود دارد. چراکه بیماران سرطانی درست به یاد نداشتند که سالها پیش چگونه از تلفن همراه خود استفاده می کردند و چگونه آن را نگهداری می کردند. به همین دلیل تصمیم بر آن شد که بررسی های جدیدی در این مبحث صورت گیرد.
در این بررسی محققان متوجه شدند از میان هزاران موش که تحت تاثیر اشعه های قدرتمند رادیویی قرار گرفته بودند؛ بیشتر آنان به سرطان های نادری در ناحیه ی قلب و مغز دچار شده اند.
برخی از آن ها به تومورهای مغزی و برخی دیگر به شوآنومای قلبی دچار شدند.
نکته ی نگران کننده این بود که این دو نوع بیماری مذکور در سالهای اخیر در میان انسانهایی که تحت تاثیر اشعه های مربوط به تلفن همراه بودند نیز دیده شده بود.
در مقابل موش هایی که از خطر تابش این اشعه ها حفظ شده بودند به هیچ یک از تومورهای مذکور دچار نشدند.
همچنین این تحقیقات نشان داد که تاثیر این اشعه ها بر روی جنسیت های مختلف متفاوت است بدین ترتیب که بیشتر موش های بیمار نر بودند.
در موش های نر این اثرات شدید تر بود و همچنین تومور های قلبی بیشتر از تومورهای مغزی وابسته به جنسیت بودند.
بیشتر موش های نر به تومورهای مغزی دچار شده بودند و این در حالی بود که موش های ماده در ابتلا به تومورهای مغزی و قلبی آماری متعادل داشتند.
پورتیر پس از این مرحله از آزمایش اظهار داشت:
این یک نتیجه ی اتفاقی نیست بلکه این رابطه ی واضح اشعه با ایجاد سرطان را نشان می دهد.
من این مطالعه را مطالعه ای ثمر بخش اعلام می کنم چراکه ابتلا به سرطان در میان موش ها قطعا به سبب تابش اشعه ها بوده است.
ران ملنیک که در گذشته در این آزمایش همکاری داشت اما هم اکنون از این تیم تحقیقاتی جدا شده است در این باره اظهار داشت:
در آزمایش هایی که پیش از این بررسی صورت گرفته بود هیچگاه به طور صریح به ارتباط سرطان و تابش اشعه در میان انسان ها اشاره نشده بود اما باید دانست که هیچ یک از تحقیقات اخیر همچون این بررسی فراگیر نبوده اند و بر روی تعداد بسیاری از جانوران آزمایشگاهی انجام نشده اند.
در ادامه این بررسی ها که نتایج آن در وبسایت bioRXiv متنشر شد، 90 موش مورد بررسی قرار گرفتند. این آزمایش برای اطمینان بیشتر محققان در رابطه با ارتباط اشعه و بروز سرطان در موش ها صورت گرفت.
در این آزمایش موش ها تحت اشعه های رادیویی با قدرت 900 مگاهرتز قرار گرفتند. این آزمایش با شدت های گوناگون بین سه گروه 90 نفری از موش ها با نژادهای گوناگون و تفکیک جنسیتی صورت گرفت.
پورتیر در رابطه با گروهی که کمترین میزان اشعه بر انها تابیده شده بود اظهار داشت:
از آن جایی که در هر گروه تنها 90 موش قرار دارد و این تعداد محدودی است ما تنها به هدف اصلی که بررسی تاثیر این اشعه ها بر سلامت انسان است تمرکز می کنیم . باید بگویم که این نتایج ثمر بخش بود. اشعه های ضعیف نیز همچون اشعه های قوی سبب ایجاد سرطان می شوند اما شدت سرطان در این موارد کمتر خواهد بود.
دیوید کارپنتر، پزشک عمومی و سرپرست بخش سلامت و محیط دانشگاه آلبانی اظهار داشت:
با توجه به این نتایج باید گفت که همچنان سوالاتی وجود دارد که نمی توان کاملا به آنها پاسخ داد اما مسلم است که مردم باید جانب احتیاط را رعایت کنند.
پس از اینکه Microwave News به صورت آنلاین این مطالعات را پخش کرد، NTP روز جمعه برخی از این اطلاعات را منتشر کرد.
NTP همچنان در حال بررسی بر روی این مبحث می باشد. متخصصان دیگری نیز به این تیم اضافه شده اند و در رابطه با اثر این اشعه ها بر روی موش ها و موش های صحرایی مطالعه می کنند. بسیار مهم است که این آزمایش نسبت به آزمایش های قبلی که در این زمینه انجام شده است در میان تعداد بسیاری از موش ها صورت گرفته است. این موضوع سبب افزایش ضریب اطمینان می شود.
شرکت های سازنده تلفن همراه از اظهار نظر راجع به نتایج این بررسی ها خودداری کرده اند.
سرپرست سازمان ارتباطات در این رابطه اظهار داشت:
ما از نتایج مهم و مفیدی که سازمان ملی زهر شناسی بدست آورده است آگاه هستیم. ما طبق گفته ی سازمان سلامت، تلفن های همراه را طبق استاندارها طراحی می کنیم و در استفاده از اشعه های رادیویی حدود را رعایت می کنیم.این نتایج بسیاری از محققان را شوکه کرد.
کارپنتر در این رابطه اظهار داشت:
من فکر می کردم که ادامه ی این آزمایش بر روی جانوران اتلاف زمان و سرمایه است. فکر نمی کردم که به چنین نتایج مطلوبی دست یابیم. چراکه تحقیقاتی که در گذشته انجام شده بود نتایج مطلوب و قابل قبولی در پی نداشت.
این بررسی ها نیازمند دقت فراوان در تمامی مراحل بود. ابتدا محققان باید به شباهت بین بدن موش ها و انسان ها پی می بردند.
در مرحله ی بعدی باید دقت می شد که اشعه ها بسیار قوی نباشند چراکه روزانه انسان ها تحت تاثیر مقادیر بسیار شدید اشعه قرار نمی گیرند.
همچنین محققان باید به خوبی میزان گرما و اشعه را تنظیم می کردند به گونه ای که سبب مرگ موش ها نشودند و یا اینکه سبب بروز بیماری به جز سرطان در آن ها نگردند.
بر اساس گفته ی کارپنتر اگر تلفن های بی سیم در حالی که بر روی میز قرار گرفته اند استفاده شوند تاثیر بسیاری بر جلوگیری از امواج رادیویی خواهد داشت.
مطمئنا نمی خواهیم به زمانی بازگردیم که لوازم بی سیم وجود نداشتند اما باید نکاتی را در رابطه با استفاده از آن ها رعایت کنیم.