آخرین مهلت ثبت نام وام دانشجویان دکتری
جولای 4, 2017راه های مقابله با استرس کنکور
جولای 5, 2017هنگامی که در سال 2007 استیو جابز برای اولین بار از آیفون رونمایی کرد، بسیاری از افراد تحت تاثیر قرار گرفتند و این محصول به طرز چشمگیری مورد استقبال قرار گرفت. آیفون تجارت تلفن همراه، اقتصاد اینترنت و در بسیاری از موارد جامعه را دگرگون کرد. اما از لحاظ فنی، آیفون تولید چندان نوآرانه ای نبوده است.
از لحاظ نرم افزاری و اتصال شبکه ایده ی آیفون، از آی پاد، یکی دیگر از محصولات کمپانی اپل که در صنعت موسیقی دیجیتال نوآوری فراوانی ایجاد کرد گرفته شد. ایده نمایشگر لمسی آیفون نیز از گوشی ها و تبلت هایی که پیش تر از این محصول در کمپانی اپل تولید شده بود گرفته شد. چیزی که سبب شد آیفون جزو محبوب ترین محصولات قرار گیرد آن بود که، طراحان آیفون یک تلفن همراه با چند کارایی ویژه تولید نکرده بودند، بلکه یک کامپیوتر همراه کوچک که قادر به برقراری تماس و جستجو در اینترنت بود را طراحی کرده بودند.
با توجه به تغییرات پیش آمده در دنیای امروز، پیش بینی محصولی که بعد از آیفون در دنیای تکنولوژِی دگرگونی ایجاد کند بسیار دشوار است. هم اکنون با گذشت 10 سال پس از اولین رونمایی از آیفون، زندگی مدرن و فرهنگ و تجارت تغییراتی بسیاری داشته اند. آیفون و دیگر گوشی های هوشمند سبب شده اند تا افراد با حمل آنها همیشه تکنولوژی را به همراه داشته باشند. دگرگونی که آیفون در تجارت تلفن همراه ایجاد کرد به سبب قوه ی تخیل و چیرگی تولید کنندگانش بود.
با شکل گیری ایده آیفون، سازندگان آن بین دو راهی تولید کامپیوتر و تلفن همراه قرار گرفتند. در این زمان مهندسان و مدیران نگران بودند تا با تولید این محصول آی پاد ها که بیشترین سود شرکت اپل در چند سال اخیر از آن حاصل می شد، در حاشیه قرار گیرند. همچنین کمپانی نوکیا که در آن زمان یکه تاز عرصه تولید تلفن همراه بود، از اینکه محصولاتش نسبت به آیفون ساده تر بود و نرم افزار ساده تری داشت در هراس بود.
سرانجام کمپانی اپل تصمیم خود را گرفت و با نصب یک سیستم عامل قوی کامپیوتری و چند برنامه دیگر آیفون را پدید آورد. برخی از این برنامه ها همچون برنامه ایجاد تماس تلفنی و پیام صوتی و همچنین بخش پیام متنی مربوط به تلفن همراه بودند؛ اما برخی برنامه های دیگر مانند ایمیل و جستجو در اینترنت مربوط به کامپیوتر بودند. همچنین قابلیت پخش موسیقی در آیفون که ایده آن از آی پادها گرفته شد، پلی ارتباطی میان تلفن همراه و دنیای موسیقی ایجاد کرد.
از انجایی که نسل اول آیفون تنها دارای چند برنامه ساده بود، مهندسان کامپیوتر و هکرها که حالا با یک کامپیوتر که تنها به اندازه یک کف دست بود رو به رو شده بودند، شروع به تولید برنامه ها و نرم افزارهای دلخواه خود و نصب آن بر روی آیفون هایشان کردند. تنها در طول یک سال آیفون جزو محبوب ترین تولیدات دنیای تکنولوژی شده بود و به همین جهت دومین نسل از آیفون با قابلیت نصب برنامه های دلخواه توسط مصرف کنندگان به بازار عرضه شد.
برای کمپانی اپل و بسیاری از کمپانی های تولید تلفن همراه، قابلیت های نرم افزاری از ویژگی های سخت افزاری از اهمیت بالاتری برخوردارند. اینکه یک تلفن همراه قابلیت نصب چه برنامه هایی را دارد و سرعت آن تا چه حد بالاست به مراتب از اهمیت بیشتری نسبت به کیفیت دوربین آن، حجم حافظه و یا شکل ظاهری صفحه کلید و تلفن همراه برخوردار است. در آن زمان صفحه کلید آیفون لمسی بود و با نرم افزار هدایت می شد و همین موضوع اهمیت بالای نرم افزار نسبت به سخت افزار در تولید تلفن همراه را نشان می داد.
هنگام رونمایی از آیفون، کمپانی نوکیا 200 مدل گوشی مختلف تولید کرده بود تا بتواند بخشی از نیازهای میلیون ها مشتری خود را پاسخ دهد. این در حالی بود که آیفون تنها یک مدل داشت و پس از آن در طول این ده سال نیز تنها به 14 مدل اصلی دیگر اما در رنگ های متفاوت رسید و این است قدرت نرم افزار!
اهمیت بالای نرم افزار در تولید تلفن همراه، اقتصاد را نیز تحت تاثیر قرار داد. هم اکنون درآمد حاصل در این زمینه نه تنها از فروش تلفن همراه بلکه از فروش برنامه ها و نرم افزارهای گوناگون مربوط به آن ها نیز به دست می آید. همکاری شرکت های تولید کننده برنامه های تلفن همراه با تولید کنندگان تلفن همراه سود بسیار بالایی به همراه خواهد داشت. همانطور که کمپانی اپل به این شیوه تنها با داشتن 15 درصد از حجم بازار، 80 درصد از سود بازار را به خود اختصاص داده است.
امروزه به لطف تکنولوژی و ارتباط تلفن های همراه هوشمند با برخی زیرسازهای مرتبط قادر هستیم تنها با چند برنامه به دنیای مجازی وارد شویم و این تکنولوژی بر زندگی و هوش ما تاثیر گذار بوده است. کمپانی که بعد از کمپانی اپل قصد ایجاد تحول در این صنعت را داشته باشد، می تواند از ویژگی های آیفون در تولید محصول خود ایده گیرد.