اعلام نتایج آزمون Ept دانشگاه آزاد
می 30, 2017انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ارشد
ژوئن 1, 2017با توجه به نتایج حاصل از یکی از مطالعات اخیر مشخص شد، افرادی که در خطر ابتلا به بیماری های قلبی و یا دیابت هستند، باید نسبت به میزان خواب خود بسیار حساس باشند. چنانچه این افراد کمتر از 6 ساعت در شب بخوابند می توانند به مرگ ناگهانی دچار شوند.
محققان دریافتند افرادی که در این آزمایش میزان BMI بالایی داشتند و همچنین سطح کلسترول آنان بالا بود و دارای چند فاکتور دیگر که سبب ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی می شود ( تمامی این فاکتورها جمعا سندرم متابولیک نیز نامیده می شوند) بودند و در طول شب کمتر از 6 ساعت می خوابیدند، دو برابر بیشتر از افرادی که از این سندروم رنج نمی بردند در اثر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته ی مغزی در طول این دوره 17 ساله جان باختند.
البته افرادی که به سندرم متابولیک مبتلا بودند و حداقل 6 ساعت در شب می خوابیدند نیز در معرض خطر مرگ ناگهانی بالاتری نسبت به افرادی که از این سندرم رنج نمی بردند بودند؛ اما این خطر در این افراد به اندازه ی افرادی که کمتر از 6 ساعت می خوابیدند و به این سندرم مبتلا بودند بالا نبود.
جولیا فرناندز- مندوزا، سرپرست این مطالعه و دستیار پرفسور روانپزشکی کالج پزشکی پن استیت در این رابطه اظهار داشت: اگر شما جزو افرادی هستید که از چندین فاکتور بیماری های قلبی رنج می برید، باید نسبت به برنامه خواب خود حساس باشید و به میزان کافی بخوابید. برای اینکه خطر ابتلا به مرگ ناگهانی در اثر سکته مغزی و بیماری های قلبی را کاهش دهید می توانید برای تنظیم برنامه خواب خود به پزشک مراجعه کنید.
محققان در این بررسی 1344 شرکت کننده بزرگسال با میانگین سنی 49 سال را مورد بررسی قرار دادند. آنان در این بررسی از شرکت کنندگان درخواست کردند که یک شب را در آزمایشگاه بگذرانند تا بتوانند میزان خواب آنان را در طول یک شب بررسی کنند. آنان همچنین بررسی کردند که کدام یک از این شرکت کنندگان به سندرم متابولیک مبتلا هستند. در این سندرم میزان BMI افراد بالاتر از 30 است و همچنین میزان کلسترول، فشار خون، قند خون و چربی های خون با نام تری گلیسرید افزایش می یابد. از میان تمام افراد مورد بررسی 39.2 درصد از افراد به سندرم متابولیک مبتلا بودند.
طبق نتایج منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا در تاریخ 24 می، محققان پس از این به مدت 17 سال شرکت کنندگان را مورد بررسی قرار دادند. در طول این مدت 22 درصد از افراد موجود در آزمایش جان باختند.
محققان در طول این 17 سال به بررسی ارتباط موجود میان ابتلا به سندرم متابولیک، میزان خواب افراد در شب از زمان شروع این مطالعه و خطر مرگ آنان پرداختند. آنان دریافتند افرادی که به سندرم متابولیک مبتلا بودند و حداقل 6 ساعت می خوابیدند 1.5 برابر بیشتر از افرادی که از این سندرم رنج نمی بردند در معرض خطر ابتلا به مرگ به دنبال بیماری های قلبی و سکته ی مغزی بودند.
این در حالی بود که افرادی که از این سندرم رنج می بردند و کمتر از 6 ساعت می خوابیدند 2.1 برابر بیشتر از افرادی که به این سندرم دچار نبودند بر اثر بیماری های قلبی و سکته ی مغزی جان باختند.
همچنین افراد مبتلا به سندروم متابولیک که کمتر از 6 ساعت می خوابیدند به طور کلی 2 برابر بیش از افراد دیگر جان باختند. شایان ذکر است افراد مبتلا به سندرم متابولیک که کمتر از 6 ساعت می خوابیدند نیز به طور کلی 1.3 برابر بیش از افراد دیگر جان باختند.
در پایان فرناندز- مندوزا بیان داشت:
اگرچه این بررسی ارتباط میان خواب کمتر و خطر مرگ بیشتر در میان افراد مبتلا به سندرم متابولیک را نشان داد اما نمی توان با قطعیت این موضوع را ثابت کرد. برای اطمینان بیشتر باید بررسی های وسیع تری در این زمینه صورت بگیرد.