ابداع فناوری نوین آب شیرین کن
فوریه 8, 2016طراحی برنامه جدید هشدار دهنده زمین لزره
فوریه 14, 2016محققان به دنبال ساخت واکسن هایی هستند که بتوانند اثرات طولانی تری نسبت به واکسن های کنونی بر روند پیشگیری از بیماری سیاه سرفه داشته باشد.
محققان در مطالعه ای حدود 1200 مورد از افراد مبتلا به سیاه سرفه را تحت بررسی قرار دادند. این افراد از میان نوجوانان کالیفرنیا که حدود 280000 نفر بودند انتخاب شدند. این مطالعه نشان داد با وجود اینکه خیل عظیمی از این افراد واکسن سیاه سرفه را استفاده کرده بودند بسیاری از آن ها در سال های 2010 و 2014 به سیاه سرفه مبتلا شدند.
این تحقیقات نشان دادند که در طول یکسال اولی که واکسیناسیون صورت می گیرد روند تاثیرگذاری واکسن متعادل است و حدود 69 درصد از مواردی که در معرض ابتلا به سیاه سرفه باکتریایی بودند از ابتلا به این بیماری نجات یافتند.
شایان ذکر است که پس از گذر 4 سال از واکسیناسیون اثر این واکسن کاهش یافته و به کمتر از 9 درصد می رسد.
دکتر نیکولا کلاین، معاون بخش واکسیناسیون کایسر در این رابطه اظهار داشت:
” نتایج بدست آمده سوالات گوناگونی را در رابطه با استفاده از Tdap ها در اذهان زنده کرده است. همگی به دنبال آن هستیم که با توجه به اثر کوتاه مدت این واکسن ها راهی بیابیم که بهترین و موثرترین نتیجه در نوجوانان در سنین 11 و 12 سال حاصل شود.”
در دهه 1990 در ایالت متحده آمریکا واکسن های سیاه سرفه که از نوع سلولی بودند (DTwP) به نوع غیر سلولی (DTaP) به منظور کاهش نگرانی های حاصل از عوارض جانبی واکسن های سلولی تغییر یافتند.
کلاین در این رابطه اظهار داشت:
” گرچه واکسن های سلولی در پیشگیری از سیاه سرفه بسیار موثر بودند اما استفاده از آن ها با تب شدید همراه بود. “
هم اکنون واکسن های غیر سلولی سیاه سرفه در 5 دوره ی مختلف به کودکان تزریق می شود که عبارتند از: سن 2 ماهگی، 4 ماهگی، 6 ماهگی، 12 تا 18 ماهگی و 4 تا 6 سالگی.
گرچه هم اکنون از این واکسن ها به صورت فراگیر استفاده می شود؛ اما محققان دریافته اند که کارآیی این واکسن ها از زمانی که به نوع غیرسلولی تغییر یافته اند به طور چشمگیری کاهش یافته است.
در سال 2006 بنابر تصمیم مراکز رسمی قرار بر آن شد تا واکسن های غیر سلولی Tdap به نوجوانان در سنین 11 و 12 سال تزریق شود. سپس نتایج این تحقیق و تاثیر گذاری این واکسن ها در سال های 2010 و 2014 مورد بررسی قرار گرفت.
در این بررسی محققان تنها افرادی را که از نوع غیرسلولی واکسن ها استفاده کرده بودند مورد بررسی قرار دادند.
این تحقیقات نشان داد که کودکان در معرض ابتلا به سیاه سرفه قرار گرفته اند. تاثیر اینگونه واکسن ها(Tdap) با گذشت هر سال از واکسیناسیون کاهش می یابد. در اولین سال این واکسن 69 درصد از احتمال ابتلا به سیاه سرفه می کاهد سپس در دومین سال این مقدار به 57 درصد و در سومین سال به 25 درصد کاهش می یابد.
به طور میانگین در هر سال پس از واکسیناسیون 35 درصد از تاثیر این واکسن کاهش می یابد.
از آنجایی که این واکسن ها پس از گذشت چندین سال اثر خود را از دست می دهند و هر سال نسبت به سال گذشته مقاومت ضعیف تری را نسبت به سیاه سرفه اعمال می کنند؛ محققان در پی ساخت واکسن های جدیدی هستند که اثر طولانی مدتی داشته باشند و بتوانند در مواقع بحرانی فرد را از ابتلا به سیاه سرفه نجات دهند.
نتایج این تحقیقات در روز 5 فوریه سال 2016 در مجله پزشکی اطفال چاپ شد.