آخرین مهلت ثبتنام در دوره مهندسی فناوری دانشگاه علمی کاربردی
سپتامبر 25, 2016پذیرش 3200 دانشجوی ارشد و دکتری در سال جاری
سپتامبر 26, 2016طبق یافته های جدید عکس های سلفی با تلفن های همراه و به اشتراک گذاری این گونه عکس ها سبب بهبود روحیه ی افراد می شود.
یو چن، محقق فوق دکترای بخش انفورماتیک دانشگاه کالیفرنیا واقع در اروین در این رابطه بیان داشت:
یافته های جدید نشان می دهند که عکس های سلفی و به اشتراک گذاشتن آن ها سبب افزایش احساسات مثبت در افراد می شوند.
در این مطالعه که دانش آموزان کالج مورد بررسی قرار گرفتند مشخص شد که افرادی که با استفاده از تلفن های همراه از خود به شیوه ی سلفی و یا شیوه های دیگری عکس می گیرند، راحت تر از سایر دانش آموزان بر مشکلات عاطفی غلبه می کنند.
چن در این مورد اظهار داشت:
با شروع ترم پاییزی اوقات دشوار و سنگینی برای دانش آموزان رقم خواهد خورد در نتیجه شاید این یافته های جدید برای دانش آموزان مفید باشد و فشار وارد شده بر آنان را کاهش دهد.
طبق مطالبی که در روزنامه ی روانشناسی به نام سلامت منتشر شد، دانش آموزان ممکن است تحت فشارهای ناشی از مشکلات مالی، تنهایی، انزوا و همچنین تکلیف ها و درس های سنگین قرار بگیرند که تمام این موارد می تواند عملکرد آنان در مدرسه را تحت تاثیر قرار دهد و در مواقعی سبب بروز افسردگی در آنان شود.
گرچه برخی از مطالعات در سال های اخیر از جمله بررسی که در سال 2015 در روزنامه شخصیت و تفاوت های فردی چاپ شد نشان داده اند که عکس های سلفی اثر مخربی بر افراد دارند و سبب خودبینی افراد می شوند؛ اما مطالعات جدید نشان می دهند که عکس های سلفی می توانند در سلامت روحی افراد موثر باشند.
در این مطالعه جدید، محققان 41 دانش آموز را به مدت یک ماه مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه ابتدا این دانش آموزان برنامه ای را برای تلفن های همراه خود دانلود کردند تا بتوانند لحظات و حالات خود را در طی اولین هفته از مطالعه ثبت کنند. پس از گذشت یک هفته دانش آموزان از برنامه ی دیگری استفاده کردند که می توانستند به کمک آن هم لحظات و حالات خود را ثبت کنند و هم عکسبرداری کنند. این دانش آموزان سه مرتبه در روز با استفاده از این برنامه حالات خود را ثبت می کردند.
در طول سه هفته ی آخر این مطالعه محققان این دانش آموزان را به سه گروه تقسیم کردند:
از افراد اولین گروه درخواست شد که روزانه عکس های سلفی بگیرند. از افراد گروه دوم درخواست شد تا روزانه از سوژه هایی که آنان را خوشحال می کنند عکسبرداری کنند و از افراد گروه سوم درخواست شد از سوژه هایی که گمان می کنند برای فرد دیگری خوشحال کننده است عکسبرداری کنند و سپس عکس مورد نظر را برای مخاطب خاص ارسال کنند.
پس از این مراحل، محققان به مقایسه ی افراد شرکت کننده در هفته ی اول آزمایش و سه هفته ی پس از آن پرداختند. طبق نتایج بدست آمده مشخص شد تمامی افراد شرکت کننده، در طول سه هفته ی آخر این مطالعه یعنی هنگامی که از آنان درخواست شد روزانه از سوژه های گوناگونی عکسبرداری کنند خلق و خوی بهتری پیدا کرده اند و احوال بهتری نسبت به هفته اول مطالعه دارند.
برای مثال برخی از افرادی که در گروه عکسبرداری سلفی بودند بیان داشتند که عکسبرداری سلفی به صورت روزانه سبب افزایش اعتماد به نفس در آنان شده است. افرادی که از سوژه های شادی آور عکسبرداری کرده بودند دریافتند که باید نسبت به جهان اطراف خود شکرگزار و قدردان باشند و همچنین افرادی که عکس های خوشحال کننده را برای دیگران ارسال می کردند احساس آرامش بیشتری داشتند و ارتباط بهتری با دوستان و خانواده خود برقرار می کردند. این برقراری ارتباط موجب شده بود تا این افراد بتوانند سطح اضطراب خود را کاهش دهند.
چن در این رابطه اظهار داشت:
از مشاهده آنکه افراد پس از عکسبرداری های روزانه احساس مثبت تری پیدا کرده بودند تعجب چندانی نکردیم بلکه تعجب ما از آن بود که افراد با ارسال عکس های خوشحال کننده برای سایر افراد موفق شدند تا به آرامش بیشتری نسبت به شرکت کنندگان دو گروه دیگر دست یابند.
محققان بیان داشته اند که هنوز دلیل قطعی تاثیر عکس ها بر روحیه افراد مشخص نیست اما شاید ایجاد رابطه به لطف این عکس ها بین افراد سبب بروز آرامش بیشتر در میان این دانش آموزان شده است.