اعلام نتایج اولیه دکتری دانشگاه آزاد
ژوئن 20, 2017آغاز ثبت نام هفدهمین دوره عتبات دانشگاهیان
جولای 1, 2017یافته های اخیر نشان می دهند که مصرف ویتامین D در چند سال اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
بین سال های 1999 تا 2014 میزان مصرف ویتامین D در میان بزرگسالان آمریکایی به 1000 واحد بین المللی رسید. مصرف این ویتامین از سال 2000-1999 از 0.3 درصد با رشدی بیش از 60 برابر در سال 2014-2013 به 18.2 درصد رسید. میزان ویتامین D مجاز برای بزرگسالان زیر 70 سال 600 واحد بین المللی در روز و برای بزرگسالان بیش از 70 سال 800 واحد بین المللی در روز است.
با توجه به نتایج مطالعه ای که در تاریخ 20 ژوئن سال 2017 در مجله JAMA، منتشر شد؛ مطالعات راجع به فواید ویتامین D از سال 2000 آغاز شده است. گرچه این مطالعات نشان دادند این ویتامین بر سلامت استخوان تاثیر مثبتی دارد، اما نتایج بسیار محدودی بر تاثیر این ویتامین بر دیگر بافت های بدن به جز بافت استخوانی دلالت می کنند.
دانشگاه پزشکی که هم اکنون آکادمی ملی پزشکی نامیده می شود و به عنوان مرکزی غیر دولتی در آمریکا دایر است، در سال 2011 اعلام کرد مصرف ویتامین ها بیش از حدی که پزشک مورد نظر تجویز کرده است، می تواند اثراتی منفی بر سلامت داشته باشد. میزان بیش از حد برای ویتامین D از سمت پزشکان برای تمام سنین بیش از 4000 واحد بین المللی در روز اعلام شده است.
طبق گفته ی کتابخانه ملی پزشکی، منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است. هنگامی که نور خورشید بر پوست بدن انسان می تابد سبب پاسخی شیمیایی می شود که در پی آن این ویتامین در بدن تولید می شود. مواد غذایی بسیاری کمی وجود دارند که حاوی ویتامین D هستند اما می توان در برخی از مواد غذایی حیوانی همچون گوشت و لبنیات ویتامین D را یافت. قارچ تنها ماده ی غذایی است که به طور طبیعی حاوی ویتامین D است.
از آنجایی که دریافت تمام مقدار ویتامین D مورد نیاز از مواد غذایی دشوار است، بسیاری از مردم از مکمل های دارویی استفاده می کنند.
در مطالعه ای محققان اطلاعات مربوط به حدود 4000 نفر را در بررسی ای در زمینه سلامت و تغذیه جمع آوری کردند. این بررسی دو سال به طول انجامید. این مطالعه نشان داد در بین سال های 1999 تا 2006 کمتر از 0.1 درصد از افراد روزانه بیش از 4000 واحد بین المللی ویتامین D مصرف کرده اند؛ اما در بین سال های 2013 تا 2014 میزان مصرف 4000 واحدی این ویتامین به 3.2 درصد رسیده است. بنابراین ما در این مطالعه با رشدی بیش از 30 برابر رو به رو هستیم.
در سال 2014-2013 مصرف بیش از حد ویتامین D در زنان شایع تر از مردان بود. به علاوه مصرف بیش از حد این ویتامین در میان نژاد غیر اسپانیایی معمول تر از سایر نژادها بود. شایان ذکر است که افراد مسن تر نیز بیش از افراد جوان در این دسته جای داشتند.
محققان بیان داشتند این بررسی بر اساس اطلاعاتی صورت گرفته است که خود شرکت کنندگان در مورد مصرف ویتامین D در اختیار آنان قرار داده اند.
در پی مصرف بیش از حد ویتامین D، افزایش احتمال ابتلا به خطر شکستگی در افراد پدید می آیند. همچنین افرادی که این ویتامین را به همراه مکمل های حاوی کلسیم استفاده می کنند در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند.